Transparent
Inloggen
Sluiten

'Verzoek om hulp van Stadion Feijenoord aan gemeente Rotterdam niet uitgesloten door crisis'

16 april 2020 20:16 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Verzoek om hulp van Stadion Feijenoord aan gemeente Rotterdam niet uitgesloten door crisis"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Stadion Feijenoord wellicht de hulp nodig heeft van de gemeente Rotterdam om de coronacrisis te overleven. Dat schrijft het college van burgemeester & wethouders in een brief aam de gemeenteraad. Omdat er momenteel geen wedstrijden, bijeenkomsten en meetings plaats kunnen vinden zijn de inkomsten gedaald tot nul.

De Kuip maakt volgens het AD zoveel mogelijk gebruik van de steunmaatregelen van het rijk om het hoofd boven water te houden en in de brief wordt gemeld dat het niet uitgesloten wordt dat de gemeente Rotterdam wordt verzocht om te helpen om de tijd te overbruggen totdat alles weer in een normaal vaarwater terecht is gekomen. Er moet nog wel uitgezocht worden of dit past binnen de regelgeving omtrent staatssteun.

Het b en w stelt verder dat ook Feyenoord zich grote zorgen maakt. "Ook voor de club geldt dat vele belangrijke inkomsten zijn weggevallen, nu er niet meer kan worden gevoetbald. De begroting zal hierdoor omlaag moeten, maar hoe hard de club wordt getroffen laat zich niet voorspellen", zo wordt aangegeven in de brief. "Veel zal afhangen van wanneer het normale leven en het voetbal weer op gang komen en met name of het komende seizoen 2020-2021 na de zomer gewoon van start kan onder normale omstandigheden."

De coronacrisis heeft ook invloed op de komst van het nieuwe stadion. De stichting Gebiedsontwikkeling heeft hinder bij het rond krijgen van de financiering. "Er is een pakket van maatregelen samengesteld waarbij een beperkte bancaire financiering een noodzakelijke verwerving mogelijk maakt. Diverse private partijen verlenen een krediet of staan garant voor de geplande investeringen van de stichting", wordt aangegeven in de brief. "Als eerste resultaat van het gezamenlijk overeengekomen pakket van maatregelen kon de stichting afgelopen vrijdag bekend maken een contract met TLR International Laboratories te hebben getekend dat voorziet in de tijdige uitplaatsing van het bedrijf. Daarmee is de realisatie van het nieuwe stadion weer een stap dichterbij gekomen."




Tags

brief gemeente coronacrisis financiering pakket aam bancaire bijeenkomsten college dichterbij garant gebiedsontwikkeling gedaald kuip laboratories overbruggen private realisatie staatssteun steunmaatregelen tijdige tlr uitgezocht uitplaatsing vaarwater verlenen verwerving water wethouders

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat hoop ik dat Feyenoord steun ontvangt van gemeente Rotterdam.
De club heeft vaker in moeilijk vaarwater gezeten nu is de weg omhoog ingezet mede door onze Dick Advocaat en nu krijgt de club dit weer voor zijn kiezen.

En als tweede hoop ik zo dat het nieuwe stadion door gaat, Feyenoord moet voorruit en wij kunnen niet eeuwig in de kuip blijven.

Er zijn mensen die zo aan de kuip vast zitten, aan de ene kant begrijp ik het wel, er is een hoop gebeurd in dat oude mooie stadion.
Kijk ik ben ook bijna 68 jaar en ben jaren naar de kuip geweest in toen nog vak B, nu kan ik dat niet meer maar ik volgt alles dagelijks en ik ga niet de deur uit als er een wedstrijd op Fox is.
Ik denk dan maar het is allemaal mooi geweest maar het is maar een stadion meer niet, het is heel goed mogelijk dat wij in het nieuwe stadion nog veel mooiere tijden gaan beleven, wie zal het zeggen?
Dus beste mensen, kop op vooruit met het nieuwe stadion, als het maar financieel kan
die kanttekening wil ik nog wel plaatsen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.147 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg