Transparent
Inloggen
Sluiten

'Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden'

9 april 2020 00:29 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat seizoen nog afgemaakt kan worden"; image source: Pro Shots

De burgemeesters in Nederland achten de kans klein dat het huidige seizoen nog afgemaakt kan worden. Dat geeft burgemeester Paul Depla van Breda aan tegenover De Telegraaf. Depla voert het woord namens alle burgemeesters. Op basis van uitlatingen van het RIVM en intensivist Diederik Gommers lijkt het vrijwel onmogelijk dat de Eredivisie afgemaakt kan worden. "Het kabinet laat zich adviseren door deze mensen, dus de kans lijkt klein dat de sportcomplexen per 28 april weer open gaan en dat er kan worden getraind", aldus Depla. "En als het evenementenbesluit langer wordt doorgetrokken dan 1 juni, is de hervatting van de Eredivisie niet eens toegestaan. En als dat wél mag, is het de vraag of dat kán worden georganiseerd."

Depla begrijpt wel dat de KNVB zich voorbereidt op een herstart in juni. "Zoals horecabedrijven en de scholen dat ook zullen doen", zo geeft hij aan. "Iedereen moet klaar zijn voor een stap vooruit als we het coronavirus langzaam onder controle krijgen. Ik hoop dat we snel weer naar het voetbal kunnen en de kroegeigenaren de deuren weer kunnen openen, want dat betekent dat het veilig is."

Volgens de burgemeester van Breda kan de voetbalbond zich beter richten op het corona-proof maken van het nieuwe seizoen. "Wij hebben gezegd tegen de KNVB: richt je ook op het feit dat zo’n virus de hele competitie opnieuw op z’n kop kan zetten. Het is nog maar zeer de vraag of het virus straks definitief weg is", zegt hij daarover. "Ik heb namens de gemeenten bij de KNVB aangegeven: denk alvast na over de competitie van volgend jaar. Als ons dit dan opnieuw overkomt, kan er misschien een terugvaloptie zijn. Zorg voor flexibiliteit in de planning."

Depla vindt ook dat de communicatie van de KNVB beter moet. "Het moet klip en klaar zijn dat de gezondheid ver voorop staat. Dat vond ik in de beeldvorming niet sterk naar voren komen, maar ik merkte dat de KNVB het daarmee eens is. Laat er geen onduidelijkheid over bestaan dat de bond de volksgezondheid ook het belangrijkste vindt", aldus Depla. "De irritatie die er nu bij de mensen is, komt door de gedachte dat er een uitzondering wordt gemaakt voor het betaald voetbal. De hele samenleving zit op slot, maar het voetbal moet door. Alle burgemeesters van de 31 plaatsen met profvoetbal zullen ervoor zorgen dat het voetbal geen status aparte krijgt. Dat wil de KNVB ook niet, want men geeft aan het kabinet en RIVM te zullen volgen."




Tags

depla knvb nederland eredivisie kabinet rivm corona coronavirus diederik evenementenbesluit flexibiliteit gommers horecabedrijven intensivist irritatie klip onduidelijkheid proof slot sportcomplexen telegraaf terugvaloptie volksgezondheid zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.150 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg