Transparent
Inloggen
Sluiten

IFAB kondigt wijzigingen in spelregels aan

8 april 2020 22:38 - VI.nl
Foto: Pro Shots

IFAB kondigt wijzigingen in spelregels aan; image source: Pro Shots

De IFAB, de organisatie die alle regels in het voetbal bepaalt, heeft enkele wijzigingen aangekondigd voor het komende seizoen. Dat valt te lezen op de website van Voetbal International. Een van de wijzigingen is de handsregel. Sinds dit seizoen was iedere vorm van aanvallend hands strafbaar en daarmee een vrije trap voor de andere ploeg. De IFAB geeft nu aan dat dit alleen strafbaar is indien er direct na de handsbal een doelpunt of grote kans volgt. Dit seizoen werden uiteindelijk meerdere doelpunten afgekeurd nadat momenten voor de treffer hands werd gemaakt. Bovendien is door de commissie ook vastgesteld dat bij tot aan de oksel hands kan worden gemaakt.

Een andere wijziging gaat over de penalty. Sinds dit seizoen moeten keepers met tenminste één voet op de lijn blijven staan tot de strafschop genomen was. Indien hij dit niet deed en de penalty werd niet benut, werd hij opnieuw genomen en kreeg de keeper een gele kaart. Dat laatste gebeurt nu niet meer. Een keeper krijgt in eerste instantie een waarschuwing en pas bij een tweede keer een gele kaart. Bovendien wordt de penalty alleen overgenomen indien de keeper een duidelijk voordeel had door de strafschop te keren. Als de paal of laat wordt geraakt of naast wordt geschoten, gebeurt er verder niets.

De IFAB verwacht bovendien dat vanaf komend seizoen de scheidsrechter een situatie zelf gaat beoordelen op de monitor als de VAR deze als subjectief beoordeeld. Over de buitenspelregel is nog geen beslissing genomen. Daar was dit seizoen veel kritiek over vanwege de inmenging van de VAR. De IFAB zal deze regel nog verder analyseren en beoordelen.

Meer op VI.nl


Tags

ifab hands spelregels strafbaar var buitenspelregel handsbal handsregel inmenging monitor oksel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony benig berghuis bestlander bijtekenen botje brandon chobyong corona dribbel fer feyenoordtransfermarkt filip gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract karsdorp kkd kokcu kopsterke kuip lulring paspoort ramesoe