Transparent
Inloggen
Sluiten

Concept programma KNVB: Competitie in meest gunstige geval op 29 juli klaar

8 april 2020 20:27 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Concept programma KNVB: Competitie in meest gunstige geval op 29 juli klaar; image source: Pro Shots

In de plannen die de KNVB heeft liggen is in het meest gunstige geval de competitie op 29 juli voorbij. Dat geeft manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB aan tegenover de NOS. "Op 21 april praat het kabinet Nederland weer bij over het eventueel verlengen van de huidige maatregelen. Dat zal een moment zijn waarop veel meer duidelijk wordt", aldus Bluyssen.

De play-offs zullen komende zomer in een flink afgeslankte vorm plaats gaan vinden. De vier clubs die zich plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal zullen op 29 juli in een nader te bepalen vorm gaan strijden om een plek in de voorronde van de Europa League. De play-offs om promotie en degradatie gaan nu over één wedstrijd. Eerst spelen de vier periodekampioenen uit de Keuken Kampioen Divisie een halve finale en finale. De uiteindelijke winnaar strijdt vervolgens tegen de nummer zestien van de Eredivisie om een plek op het hoogste niveau komend seizoen. De bekerfinale zou op 12 juli gespeeld moeten gaan worden.

Nadat het seizoen voorbij is zal na een korte zomerstop van slechts drie weken het nieuwe seizoen alweer moeten beginnen. Om de verloren tijd in te kunnen halen zal er komend seizoen ook tijdens Kerstmis gespeeld gaan worden. "We moeten de tijd ergens vandaan halen en in de periode tussen Kerst en nieuwjaar is natuurlijk wat ruimte", zegt Bluyssen daarover.

Meer op NOS.nl




Tags

knvb bluyssen bekerfinale degradatie eredivisie kabinet kerstmis nederland nieuwjaar nos periodekampioenen promotie voorronde zomerstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.351 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woningbouw yoda