Transparent
Inloggen
Sluiten

'Stoppen competitie nu onbespreekbaar voor KNVB, voetbalbond zet vol in op hervatten in juni'

7 april 2020 17:25 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Stoppen competitie nu onbespreekbaar voor KNVB, voetbalbond zet vol in op hervatten in juni"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat het voor de KNVB geen optie is om de competitie nu al te stoppen. In een conference call met alle betaald voetbalclubs zou zijn aangegeven dat de voetbalbond vol inzet op doorvoetballen. Indien het RIVM akkoord gaat, wordt half juni de competitie hervat met de inhaalwedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax. In het weekend van 19, 20 en 21 juni zouden de competities vervolgens volledig hervat moeten gaan worden. Waarschijnlijk zal dit zonder publiek gebeuren.

De KNVB hoopt dat de clubs half mei de trainingen weer kunnen hervatten. De competitie zou dan tot eind juli kunnen doorlopen. De bekerfinale van Feyenoord tegen FC Utrecht moet voor het einde van de competitie ook gespeeld zijn. De play-offs zullen vervolgens bestaan uit een enkel duel.

Meer op AD.nl


Tags

knvb utrecht bekerfinale conference doorvoetballen inhaalwedstrijden rivm voetbalclubs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ben benieuwd wanneer ze dan willen beginnen aan het nieuwe seizoen. Daar hoor ik niemand over en kan je het nieuwe seizoen af krijgen begin mei 2021?
+1/-0

2 maanden geleden
@Kees Dan houd je een korter seizoen. Je kunt speeldagen winnen door een keer het bekertoernooi over te slaan, of nederlands elftal.

Ik hoor veel om me heen dat we "eerst maar eens uit moeten zieken"
dat klinkt heel leuk voor mensen die nooit aan (middel) lange termijnplanning doen.

Je zult straks toch een exit-strategie gaan krijgen. Gezonde sporters die zich verder afzonderen en in een leeg stadion gaan voetballen lijkt dan een van de eerste dingen waar je mee kunt starten. Eerder dat dan toch maar weer de horeca open.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je krijgt nu al een ontzettend vreemd seizoen, met zo'n lange periode 'voorjaarstop' en straks een restant in wat voor vorm dan ook. Waar gaat het straks nog over? Zijn de verhoudingen binnen de Eredivisie nog wel gelijk na zo'n lange inactieve periode? Is dat niet een soort competitie-vervalsing?

Het enige wat we zeker weten is dat ongeacht die vorm, het uitspelen van de huidige competitie effect zal hebben op komend seizoen; transferperiodes, Europese toernooien, (over)belasting bij spelers door (ver)korte voorbereiding, etc. etc. En dan moeten we komend seizoen ook nog eens direct door naar het EK wat een jaar verplaatst is.

Het staat in geen verhouding tot de huidige problemen rondom corona, maar ook deze oplossing is niet 'gezond'. Voor spelers.

Vanuit dat opzicht is er maar één goede oplossing. Nu de competitie stoppen en komend seizoen weer beginnen. Hopelijk zo 'normaal' mogelijk.


Het is enkel om de financiele schade voor clubs en bonden beperkt te houden. Maar in welke zin zijn die uberhaupt 'gezond'? De bedrijfsvoering binnen de voetballerij is zodanig, dat het lapmiddel van uitspelen van de competitie essentieel is voor het voortbestaan van de huidige structuur en processen. Maar je zou deze crisis ook kunnen gebruiken om die tegen het licht te houden. Er valt genoeg op aan te merken, en te verbeteren.

Maar goed, uiteindelijk vrees ik dat iedereen tot doel heeft ook deze situatie te laten passeren zonder zelf echt te hervormen en dan zal het uiteindelijk gewoon een gevalletje zijn van 'een hand, een plas; en alles blijft zoals het was'.
+1/-0

2 maanden geleden
Eerst 0 nieuwe besmettingen voordat de competitie hervat mag worden , wanneer dat het geval weet is niemand. Maar eerder zal Den Haag geen toestemming geven.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony benig berghuis bestlander bijtekenen botje brandon chobyong corona dribbel fer feyenoordtransfermarkt filip gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract karsdorp kkd kokcu kopsterke kuip lulring paspoort ramesoe