Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB stelt beslissing over doorgaan competitie uit tot 21 april'

7 april 2020 00:38 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"KNVB stelt beslissing over doorgaan competitie uit tot 21 april"; image source: Pro Shots

De KNVB zal dinsdag tijdens de vergadering met alle clubs laten weten niet voor 21 april een beslissing te willen nemen of en hoe de competitie hervat zal worden. Dat weet De Telegraaf te melden. Op die datum zal minister-president Mark Rutte een persconferentie geven over eventuele maatregelen na 28 april. Er wordt nu gehoopt dat vanaf die datum de regels versoepeld worden, zodat er na een korte voorbereiding alsnog gevoetbald kan gaan worden. Indien dit niet mogelijk is, ligt het volgens De Telegraaf voor de hand dat in een later stadium een streep door het huidige seizoen zal worden gezet.

De competitie kan alleen worden gestopt door de KNVB zelf via een bestuursbesluit van directeuren Eric Gudde en/of Jean-Paul Decossaux. Dit moet bovendien dan goedgekeurd worden door de raad van commissarissen van de voetbalbond. Advocaat Jan Kabalt zocht uit dat de KNVB nu al een streep door het seizoen kan zetten, omdat in het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal staat opgenomen dat het seizoen eindigt op 24 mei. Tot 1 juni zal er sowieso geen betaald voetbal mogelijk zijn in Nederland. Bij een overleg tussen alle clubs uit de Eredivisie afgelopen donderdag werd dit ook al aangegeven door de jurist van AZ.
Tags

knvb telegraaf advocaat bestuursbesluit decossaux eredivisie gudde jurist kabalt minister nederland reglement rutte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat bundesliga cambuur celtic conteh deugpolitie diallo fsv gespeelt gras hassel hooligans invulde inziens jansen jopie koevermans kuijt kuyt plafond plastic ramesoe rkc schadelijk slot sparta vakkiek werkelijkheid willykment