Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Als coach haal je talenten bij eerste elftal omdat je potentie ziet'

5 april 2020 21:15 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: "Als coach haal je talenten bij eerste elftal omdat je potentie ziet"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Giovanni van Bronckhorst aan trots te zijn op de ontwikkeling die de talenten van Feyenoord dit seizoen hebben gemaakt. Onder zijn leiding debuteerden Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Lutsharel Geertruida, Luis Sinisterra en Orkun Kökcü, al kreeg hij regelmatig kritiek dat hij de jeugd niet de voorkeur gaf. "Als coach haal je talenten bij een eerste elftal omdat je hun potentie ziet. Daarna moeten die talenten stappen maken", aldus Van Bronckhorst. "Het gaat niet alleen om de technische begaafdheid, een talent moet ook met druk en spanning omgaan, fysiek klaar zijn om elke wedstrijd te spelen."

Van Bronckhorst gaat verder: "Ik zag iedere speler zijn eigen ontwikkeling doormaken. Luis Sinisterra is misschien het beste voorbeeld. Die was door Martin van Geel gekocht omdat onze scouts zijn talent zagen. Maar toen hij ging meetrainen, zag je dat hij eigenlijk nog een junior was. We waren het met elkaar eens dat hij nog wel een of twee jaar nodig zou hebben, voordat hij er echt zou staan."

De na vorig seizoen vertrokken trainer wil echter niet het succes van de huidige spelers claimen. "Het mooie aan coach zijn, is dat je spelers kan helpen. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Ja, voor een speler zelf gaat het nooit snel genoeg. Je wilt altijd meer", zo geeft hij aan. "Weet je hoelang ik op mijn basisplek bij Feyenoord moest wachten? Ik kwam in 1992 bij het eerste elftal en mocht meetrainen. Pas in 1995 had ik een basisplaats. In de tussenliggende jaren moest ik het vaak doen met invalbeurten, terwijl ik zoiets had van: ik wil elke week spelen!"

In februari bracht Van Bronckhorst nog een bezoek aan het trainingscomplex van Feyenoord. "Het was hartstikke leuk om iedereen weer te zien", zegt hij daarover. "Ze hebben het begin dit seizoen heel moeilijk gehad, dan is het dubbel zo knap als je het kan omzetten naar de situatie zoals die nu is op de ranglijst en met het bereiken van de bekerfinale"




Discussieer mee op de forums


Tags

bronckhorst sinisterra begaafdheid bekerfinale bijlow claimen debuteerden doormaken geertruida hoelang kokcu malacia omzetten telegraaf tussenliggende tyrell

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.572 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bosz brands fortuna freak geertruida gimenez huur jong kkd koeman lingr lopez middenveldert milambo pepi psg read sauer schouten slot sparta stewart titel twente uitzonderlijk wehave wieffer willykment