Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA dreigt met uitsluiting van clubs indien competitie wordt beëindigd'

3 april 2020 00:15 - AP News
Foto: Pro Shots

"UEFA dreigt met uitsluiting van clubs indien competitie wordt beëindigd"; image source: Pro Shots

AP News weet te melden dat de UEFA de nationale bonden onder druk zet om de competities in juli en augustus te hervatten. Nadat de Belgische voetbalbond besloot een einde te maken aan het huidige seizoen ontvingen alle bonden een brief van de UEFA waarin stond dat 'iedere beslissing om te stoppen op dit moment prematuur en niet juist' was. De Europese voetbalbond dreigt daarbij om clubs uit te sluiten van Europees voetbal indien zonder toestemming van de UEFA de competitie wordt beëindigd.

Meer op AP News
Tags

uefa uitsluiting brief ontvingen prematuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
En blijft Marc Overmars dan nog steeds de moraalridder uithangen? Nee natuurlijk niet, Wat een kutclub is dat toch.
+3/-0

4 jaar geleden
Terecht, 020 loopt weer voor de muziek uit....
+1/-0

4 jaar geleden
Er is helemaal niemand gebaat bij het uitspelen van de comptities in juli/augustus, wanneer alles op dat moment weer enigszins 'normaal' is.

Want wat ga je doen met de start van het nieuwe seizoen? Hoe geef je spelers voldoende rust tussen dit en komend seizoen? Wat doe je met de transferperiode? En hoe ga je volgend seizoen een normaal programma samenstellen als je met het oog op het EK ook niet langer kan doorspelen? Hoeveel fans kunnen in juli/augustus naar het stadion? Wanneer moeten we dan op vakantie?

Men moet eerst maar eens met antwoorden op al deze vragen komen, en er zeker niet zonder meer van uitgaan dat de situatie in juli/augustus weer zo is als voor de crisis.

De UEFA moet hierin het voortouw nemen, in plaats van de starre, rigide houding aannemen die het nu doet. Als je dit seizoen als 'verloren' beschouwt, heeft dat het minste effect op komend seizoen en alle (eind)toernooien/competities die volgen. Gewoon nu de pijn nemen en hopen dat we in september weer met een schone lij kunnen beginnen is de beste oplossing. Klaar.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Enige optie is dan om de competitie in augustus/september uit te spelen en daarna direct aan het nieuwe seizoen beginnen zonder pauze of vakantie. De spelers hebben nu immers al min of meer hun ongeplande zomerstop / vakantie. Misschien duurt deze nog 3 maanden.

De agenda wordt dan wel extreem vol , want het seizoen moet al vroeg afgelopen zijn voor het verschoven EK .Dus eind april , begin mei 2021 .Dat betekent elke feestdag en midweeks voetballen , 10 maanden non-stop totdat het EK afgelopen is in juli. Cl en EL , nationale bekercompetities , oefeninterlands , nationale competities en kwalificatieduels ...

Ik vraag me af of je dat van de spelers kan vragen , daarom acht ik het ook onwaarschijnlijk dat men hiervoor gaat.
Aan de andere kant zal de UEFA er alles aan doen om die honderden miljoenen die zij mislopen veilig te stellen.Toch zullen ze erg voorspelbaar blijken , let maar op.
+1/-0

4 jaar geleden
Prachtig hoe de UEFA zich laat kennen als geldwolf , hoogstwaarschijnlijk zwaar onder druk gezet door grote clubs als Bayern , Madrid en Liverpool die anders dreigen een eigen Europese competitie te beginnen als ze honderden miljoenen aan inkomsten mislopen.

De UEFA had ook politiek correct naar buiten kunnen treden en alles in het midden kunnen laten , daarom waardeer ik deze manier van kennismaken met de geldwolf ook oprecht ! Op TV zijn er al constant nobody's die vertellen hoe erg het allemaal is. . .
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.783 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs system trump ueda willykment wingbacks zerrouki