Transparent
Inloggen
Sluiten

Roep om opschuiven transferperiode steeds luider

25 maart 2020 17:08
Foto: Pro Shots

Roep om opschuiven transferperiode steeds luider; image source: Pro Shots

Omdat het afgelasten van de rest van het voetbalseizoen grote gevolgen heeft voor de clubs en spelers, willen steeds meer partijen dat er een oplossing komt waarbij de competities in west Europa toch uitgespeeld kunnen worden. Vandaag pleiten de voorzitter (Nu.nl) en directeur (AD) van de spelersvakbond VVCS voor het vinden van een oplossing. Directeur Everard: "Het kan niet anders dan dat alle voetbalcompetities in het westen van Europa met minimaal een maand worden opgeschoven". Hiervoor is toestemming van de FIFA nodig, alsmede de medewerking van clubs en spelers.

KPMG becijferde dat de huidige regels waarbij de competities voor 30 juni afgewerkt moeten zijn voor de top 5 competities een schadepost van 4 miljard euro zou betekenen. Everard vraagt zich af of zelfs een einddatum van 31 juli wel vroeg genoeg zou zijn. Het transferwindow is momenteel zo dat spelers per 1 juli van club veranderen.


Tags

everard luider opschuiven afgelasten alsmede becijferde einddatum fifa kpmg miljard opgeschoven pleiten schadepost spelersvakbond transferwindow voetbalcompetities vvcs west westen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Lijkt mij logisch dat wanneer competities ná 1 juli nog uitgespeeld worden, de transfermarkt tot ten minste het einde daarvan gesloten blijft. Probleem is wel de contracten die al reeds getekend zijn tussen clubs/spelers die verkassen. Maar in deze uitzonderlijke situatie moet daar volgens mij ook wel iets juridisch op gevonden kunnen worden. Spelers moeten toch de intentie hebben het seizoen bij hun club af te maken, en clubs idem dito. De huidige clubs moeten de speler dan één/twee maanden langer doorbetalen en het contract bij hun nieuwe club gaat later in.

Als dat voor clubs (financiele) problemen oplevert, kan daar vanuit de (nationale) bonden volgens mij prima in ondersteund worden.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat assaidi azarkan bacuna berghuis bestlander blaak botteghin bozenik bruikbaar conthe diemers fer feyenoordopnummer geertruida hanegem jorgensen kokcu linker linssen narsingh nieuwkoop renderen sinisterra texeira toornstra troost twente vleugel