Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord via competitie naar Europa League als er niet meer gespeeld wordt

23 maart 2020 11:46 - Telegraaf

De Telegraaf meldt dat in het slechtste scenario, als door het COVID-19 virus de Eredivisie niet uitgespeeld kan worden, er géén kampioen wordt aangewezen. Wel wordt de huidige ranglijst in dat geval gebruikt voor de Europese tickets. Feyenoord heeft op basis van de derde plek dan recht op directe plaatsing voor de Europa League.

Ajax blijft momenteel op doelsaldo AZ voor en mag in dit scenario zonder voorrondes naar de Champions League. De Alkmaarders stromen in de voorronde in, ondanks het feit dat die club tweemaal van de Amsterdammers won.

De overige Europese tickets worden eveneens via de competitie verdeeld, indien de bekerfinale Utrecht-Feyenoord niet kan plaatsvinden. Op dit moment betekent dat een directe Europa League plaats voor Feyenoord en voorronde-tickets voor PSV en Willem II.

Bijzonder is verder het voornemen om geen clubs te laten degraderen, maar wel de twee hoogst gerangschikte clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren. Hierdoor zou de Eredivisie volgend seizoen met 20 clubs van start gaan, inclusief SC Cambuur en De Graafschap, bij de huidige standen. De extra speelrondes die daarvoor nodig zijn zouden midweeks kunnen plaatsvinden en bijvoorbeeld met Kerst en Pasen.

Zoals eerder gemeld is het op dit moment nog volstrekt onduidelijk of en wanneer de Eredivisie eventueel opnieuw van start zou kunnen gaan. In het beste geval worden op 6 april de huidige maatregelen vanuit de overheid opgeheven, waarna trainingen hervat zouden kunnen worden.

Meer op Telegraaf


Tags

eredivisie bekerfinale cambuur covid graafschap overheid pasen telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Dat zou toch wat zijn gvd als de snalvels met 100 miljoen aan salaris op deze manier kampioen zouden worden op doelsaldo na 2x verliezen tegen az....:-(. Bekerfinale hopelijk nog spelen eind juni! Moet net lukken wellicht, gezondheid gaat uiteraard voor.
+1/-0

3 maanden geleden
" Bijzonder is verder het voornemen om geen clubs te laten degraderen, maar wel de twee hoogst gerangschikte clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren. Hierdoor zou de Eredivisie volgend seizoen met 20 clubs van start gaan "

De Dikke Duim van Valentijn Driessen slaat compleet op hol ! Zoveel onzin en idioterie de wereld in helpen neigt naar het zwakzinnige , daar is de flauwekul van Kuytebijter hierboven nog niets bij. Volgende is waarom er komend seizoen 18 clubs eredivisie spelen , met Cambuur en Superboeren , en zonder ADO en RKC :

- de huidige stand is eindstand , als AZ fors nadeel heeft van de niet uitgespeelde competitie ter waarde van minimaal 15 miljoen euro , mislopen directe plaatsing CL , dan moeten RKC en ADO ook maar het nadeel ondervinden van het feit dat ze niet genoeg hun best hebben gedaan dit seizoen / de zwakste broeders zijn. En dus degraderen ze , dat staat vast. Is ook zeer logisch , mede gezien het volgende punt.

- Het EK voetbal is verplaatst naar 2021 , dit betekent dat de competitie vroeg moet zijn afgelopen. De KNVB zou imbeciel zijn om het programma nog drukker en voller te maken dan het al is. De feestdagen gaan voetballen omdat zwakke broeders RKC en ADO ondermaats gepresteerd hebben. Alleen al om die reden zou 20 clubs volgend seizoen complete kolder zijn. Gaat dus absoluut niet gebeuren.

Als AZ minimaal 15 miljoen euro misloopt omdat ze een handvol doelpunten minder gescoord hebben dan Ajax , dan denk ik dat zwakke broeders RKC en ADO helemaal niets te klagen hebben dat ze moeten wegwezen uit de eredivisie want ze staan een straatlengte achter op de rest.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Jo Jorien. Welke onzin verkondig ik precies? Ik zeg dat het jammer is dat ajakkes zo kampioen zou worden en dat de bekerfinale misschien gespeeld wordt. Nou wat een onzin allemaal.
+1/-0

3 maanden geleden
Een play off wedstrijd tussen Ajax en Az spelen om te bepalen wie er direct geplaatst is voor de CL, als de competitie niet uitgespeeld wordt, lijkt mij de meest eerlijkste oplossing. Er is geen kampioen. Misschien een idee?
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.351 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe