Transparent
Inloggen
Sluiten

Bondsvoorzitter Just Spee: 'Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt'

22 maart 2020 22:41 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Bondsvoorzitter Just Spee: "Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt"; image source: Pro Shots

Ook voor de KNVB is het nog altijd onduidelijk hoe en of de competitie dit seizoen uitgespeeld kan gaan worden. Dat gaf bondsvoorzitter Just Spee zondagavond aan bij de NOS. "Het enige wat we echt weten, is dat er tot 6 april niet gevoetbald wordt. Als we verder gaan, hebben we ook weer een aantal weken nodig om op te kunnen starten", aldus Spee. "Wij benaderen het als bond in stappen, want we hebben geen idee wat de situatie rondom het virus is."

De voetbalbond houdt daarom rekening met verschillende scenario's. "Het eerste scenario is dat we het gewoon uitspelen met publiek. Het scenario wat daarna komt is wel uitspelen, maar dan deels zonder publiek", zo gaf hij aan. "Als dat ook niet lukt, kom je in de situatie dat we wedstrijden moeten schrappen. Dat moeten we intelligent gaan doen. Dat is ook niet eenvoudig. Je moet dan de regels van het spel gaan veranderen, terwijl het spel al bezig is. Dat zijn ingewikkelde vragen. Er worden nu scenario's ontwikkeld wat we dan gaan doen."

Spee kijkt ook met een schuin oog naar Italië, waar al gesproken wordt dat er in oktober pas weer gespeeld zou kunnen worden. "Als dat het scenario is, zijn we natuurlijk klaar", zei hij daarover. "Wat gaan we doen? Dat weten we nu nog niet."

Meer op NOS.nl


Tags

spee bondsvoorzitter intelligent knvb nos schuin

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Zo extreem dom is die Just Spee nou met zijn eerste scenario : alle wedstrijden uitspelen met publiek.
Wat een domme knuppel is onze bondsvoorzitter dan. In elk geval tot augustus zal er geen wedstrijd met publiek worden gespeeld , maar hij heeft naar Chris Woerts geluisterd die hetzelfde zei. Ook al zo'n dom figuur.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.301 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado advocaat azarkan baseer behoudend berghuis bestlander botteghin bozenik compact diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop senesi sinisterra teixeira toornstra twente vleugel