Transparent
Inloggen
Sluiten

'UEFA wil huidige standen gebruiken indien competities niet uitgespeeld kunnen worden'

17 maart 2020 13:06 - AS.com
Foto: Pro Shots

"UEFA wil huidige standen gebruiken indien competities niet uitgespeeld kunnen worden"; image source: Pro Shots

De UEFA wil de huidige koplopers in de nationale competities uitroepen tot landskampioen indien de competities niet afgerond kunnen worden. Dat meldt het Spaanse AS. De Europese voetbalbond wil dat dinsdagmiddag bespreken als er een overleg plaats vindt met de 55 aangesloten nationale bonden. Bovendien wil de UEFA het EK verzetten naar 2021 en wil het afspraken maken hoe de Champions League en Europa League afgerond zullen worden. Op basis van de huidige standen in de competities zou worden bepaald welke ploegen in de Champions League en Europa League uit zullen komen mocht het seizoen niet afgemaakt kunnen worden.

De Europese voetbalbond is bereid om de nationale bonden zelf te laten bepalen welke criteria het zal gebruiken om de Europese tickets te verdelen, maar adviseert wel om de richtlijnen van de UEFA zelf op te volgen. Voor Feyenoord zou dit betekenen dat het komend seizoen in de groepsfase van de Europa League zou uitkomen.

Meer op AS.com


Tags

uefa bonden adviseert bespreken criteria koplopers richtlijnen uitroepen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden (gewijzigd)
Ze moeten wat. Als we straks als NL zijnde ook in 'lockdown' moeten of deze situatie wordt verlengd, dan komen we serieus in de knoop met het restant van de competitie en overige wedstrijden.

Voor Feyenoord wellicht niet gunstig, je staat nu derde en 'wellicht' zit er in het restant van de competitie nog wel méér in. Maar van de andere kant is de ploeg van heel ver gekomen, en is dit misschien wel het maximale wat er na het ellendige begin voor nu in zit. Ongeacht of de competitie nog hervat wordt, Advocaat heeft een geweldige prestatie geleverd en hopelijk blijft hij aan!

Ik denk dat er andere ploegen/supporters minder tevreden kunnen zijn met de huidige stand...

Ik hoop dat Feyenoord nog wel de bekerfinale kan/mag spelen én wint; dan pak je als enige club écht een prijs. Want bij het opschorten van de competitie is de titel voor Ajax natuurlijk één die niet echt telt...
+1/-0

2 weken geleden
Je mag toch hopen dat AZ en Ajax in elk geval in een wedstrijd zonder publiek mogen uitmaken wie er dan kampioen wordt dit jaar. Dat zou toch wel het eerlijkste zijn . .

En de bekerfinale uiteraard ook zonder publiek , het moet dan maar.
+1/-0

Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.210 fans gingen je al voor.Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat anderlecht arnesen bazoer bekerfinale blaak corona dirkteur elia fer feyenoordopnummer fosu herik inhoud janmaat jong jorien karsdorp kokcu kuyt luckassen mensah narsingh ongeschikt optiek ramesoe renderen roma tapia toornstra