Transparent
Inloggen
Sluiten

Justin Bijlow: 'Ik ben vooral rustiger geworden'

10 maart 2020 09:47 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Justin Bijlow: "Ik ben vooral rustiger geworden"; image source: Pro Shots

In een interview met het Algemeen Dagblad geeft Justin Bijlow aan dat hij na zijn blessure mentaal sterker is geworden. "Ik ben vooral rustiger geworden. Tijdens mijn blessure ben ik bewust beelden gaan bekijken van grote keepers. Van Alisson Becker, Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak. Maar ook van Andre Onana. Allemaal verschillende types", aldus Bijlow. "De een heerst in zijn hele zestienmetergebied, de ander is sterk op de lijn. Wat ze in de top allemaal gemeen hebben: hun rust"

De doelman gaat verder: "Dat klinkt gek, omdat iedereen dat wel weet. Maar ik kan mij een tegengoal herinneren, toen ik onder de lat stond tegen Ajax. Neres brak door en ik kwam meteen mijn goal uit. Balletje breed en tegendoelpunt. Ik realiseer mij meer dan ooit dat alles staat of valt met ballen tegenhouden. Overal opduiken of een splijtende pass door het middenveld geven, dat is niet waar het in eerste instantie om gaat bij een keeper."

Na zijn goede spel wordt Bijlow gelinkt aan het Nederlands elftal. "Oranje is natuurlijk een droom. Maar ik sta pas weer anderhalve maand onder de lat", zo geeft hij aan. "Ik heb onder Ronald Koeman al eens meegetraind en ik zat een keer bij de voorselectie. Vorige maand was de bondscoach op ons trainingscomplex en hebben we elkaar een hand gegeven. Nee, verder hebben we elkaar niet gesproken."
Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow alisson balletje koeman meegetraind neres oblak onana opduiken oranje splijtende stegen tegendoelpunt tegenhouden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Jongen komt er wel.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

atletico brighton dordrecht engeland exitclausule geertruida girona hancko ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid milan minteh montevideo morton nederland newcastle priske psg rodriguez slot slowakije sobat trauner wieffer willykment yoda