Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Ik vind mijn goal echt waanzinnig'

6 maart 2020 00:14

Steven Berghuis was na de zege tegen NAC uiteindelijk vol lof over de ploeg in gesprek met Fox Sports. "We hadden veel respect voor NAC en in de eerste tien minuten zag je ook wel dat dat nodig was. We vonden de oplossing niet, maar die lag er wel aan de rechterkant", aldus Berghuis. "Daarna kregen we geholpen door de goal een paar hele goede fases in de wedstrijd. Het vertrouwen zit in de ploeg. We raakten niet echt in de war door de eerste tien minuten. Zo'n goal helpt dan wel heel erg en die tweede goal dan ook. Die derde was een goede goal van Bozeník, die hij heel goed afjaagt en daarna zit je op rozen. In die fase speelden we ook gewoon goed voetbal."

De aanvoerder van Feyenoord wist uiteindelijk drie keer te scoren, waaronder een prachttreffer met een stift. "Nick is een kleine keeper. Ik ken hem nog van AZ-tijden", gaf hij aan. "De actie voor de goal vind ik ook al mooi. Ik weet dat hij instapt. Dit gebeurt gewoon op gevoel en intuitie. Op een gegeven moment ligt hij er gewoon en dan is het uitvoeren. Ik vind hem echt waanzinnig."

Berghuis gaf na zijn wissel zijn shirt aan een jongetje in het publiek en zag na de wedstrijd op beelden de reactie van hem. "Ik heb hem wel blij gemaakt. Als ik zo klein was en een shirt van een speler kreeg van de club waar ik fan van was, reageerde ik ook zo. Ik ben blij dat ik het heb gedaan", zei hij daarover. "Nu op naar de finale, wederom één. En dat na zo'n begin van het seizoen waarin we veel over ons heen hebben gekregen, hebben we onze rug weer gerecht. We pakken nu de finale. Dat is echt geweldig. Dit zijn de betere tijden."
Tags

berghuis nac afjaagt bozenik fox gerecht instapt intuitie jongetje prachttreffer rozen stift

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dijk dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs veerman wieffer wijnaldum