Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Aanvoerdersband was de prikkel die ik nodig had'

4 maart 2020 09:14 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Steven Berghuis: "Aanvoerdersband was de prikkel die ik nodig had"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Steven Berghuis aan dankbaar te zijn dat hij aanvoerder is van Feyenoord. "Jaap Stam koos voor Eric Botteghin, oké, maar toen Advocaat kwam, riep hij me bij zich. Een beetje met een knipoog zei hij dat hij met die band meer van me verwachtte. Ik vond het mooi", aldus Berghuis. "Je kan er ook simpeler naar kijken: Het is maar een band. Klopt. En: Je kunt toch ook verantwoordelijkheid nemen zonder band. Ook waar. Maar voor mijn ontwikkeling bij Feyenoord, als speler en persoon, in de fase waarin we nu zitten, was die band de prikkel die ik nodig had."

Berghuis geniet er van om de aanvoerdersband te mogen dragen. "Misschien is het raar, maar ik vind het geweldig aanvoerder van Feyenoord te mogen zijn. Zeker als je wint", zo geeft hij aan. "Maar ik heb Dirk Kuijt ook zien staan voor de camera’s, na zeven nederlagen op rij. Of laatst Denzel Dumfries. Ook als het slecht gaat, word je geacht commentaar te leveren. Zowel Dirk als Dumfries deed dat goed. Wat moet je zeggen. Je verliest, ja, hoe kan dat nou? Soms is er geen verklaring. Ik merk gewoon dat die band ook iets heeft gedaan met mijn status in de groep. Het is voor een selectie weldegelijk belangrijk wie er aanvoerder is. Spelers moeten het er wel mee eens zijn, ze moeten wel naar je willen luisteren."

De kans is groot dat de aanvaller na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. In zijn contract is een clausule opgenomen dat hij voor een vastgesteld bedrag mag vertrekken. Het is echter niet zeker dat hij daadwerkelijk zal vertrekken. "Mijn dochter is net een jaar geworden en ik zou nog wel een kleine erbij willen hebben. Dat soort zaken speelt toch een belangrijke rol bij mijn beslissing", zegt hij daarover. "Bij mij staat voetbal altijd voorop. Ik wil gewoon genieten, ik moet het leuk vinden, wat ik doe. Bij Feyenoord heb ik het naar mijn zin en tegelijk heb ik hier alles meegemaakt en gewonnen."

Berghuis gaat verder: "Misschien is het tijd om mezelf te testen op een hoger niveau. Alleen moet het plaatje wel kloppen, qua land, club, trainer en competitie. We zien het van de zomer wel, wellicht dat het aanvoerderschap ook iets extra’s brengt, dat clubs ook daarnaar kijken. Ik ben benieuwd. Er staat veel te gebeuren. De halve finale van de beker, we doen het goed in de competitie, straks misschien nog het EK. Ik heb geen zin om nu ver vooruit te kijken, maar ga ook niet liegen. Het is nog steeds mijn ambitie mezelf te testen op een hoger niveau."

Meer op VI.nl
Tags

berghuis prikkel dumfries aanvoerderschap advocaat botteghin daarnaar dochter geniet knipoog kuijt simpeler stam weldegelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Je zelf testen kan ook uitdraaien op 'n grote teleurstelling waarin je vaak op de bank of zelfs tribune terecht komt. Als Feyenoord slim is doen ze de Ziyech truc met Berghuis. Contract openbreken met vet extra salaris inruil voor verdwijnen clausule gelimiteerde transfersom. Steve is het geld dubbel en dwars waard. We willen volgend jaar ook weer serieus mee doen om de titel .... toch?!!
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane azzouzi backje biden bologna carranza caru containers dest eredivisie excelsior fight gijs hadj kraaij mls moussa nadje priske smal sobat socrates timber trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki