Transparent
Inloggen
Sluiten

Postcode Loterij-oprichter Boudewijn Poelmann keert terug in RvC van Feyenoord

2 maart 2020 18:06 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

Postcode Loterij-oprichter Boudewijn Poelmann keert terug in RvC van Feyenoord; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond weet te melden dat Boudewijn Poelmann terugkeert in de raad van commissarissen van Feyenoord. De oprichter van de Postcode Loterij maakte in 2007 ook al deel uit van de rvc, maar keerde toen op eigen verzoek terug. Poelmann wordt nu voorgedragen door de Vrienden van Feyenoord.

De Vrienden van Feyenoord hadden twee posities om in te vullen binnen de rvc van Feyenoord. De andere kandidaat zal op korte termijn ook bekend worden gemaakt.

Meer op RTV Rijnmond


Tags

poelmann rvc loterij oprichter postcode rijnmond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja prima ook altijd 1 van onze grootste sponsoren.

Die wil vast kijken wat ze met zijn geld doen bij Feyenoord xD Zeer interessante power play van de VvF.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Enerzijds opvallend dat Poelmann nu namens de VvF opduikt in de RvC, hij heeft zich binnen de machtstrijd die nu gaande is nog niet expliciet uitgesproken en lijkt nu wel een kant te kiezen.

Anderzijds kan het ook gewoon zo zijn dat hij zijn club graag wil helpen en ook nu binnen de RvC zich onafhankelijk op gaat spelen en zijn oren niet alleen zal laten hangen naar de VvF.

Waar ik wél van overtuigd ben, is dat Poelmann het beste voor heeft met Feyenoord. En dat hij ook altijd het beste met de club voor heeft gehad.

Als je ziet in welke bochten hij zich gewrongen heeft afgelopen jaren om Feyenoord/Koevermans aan shirtsponsors te helpen; dat heeft hij zeker niet uit eigen gewin gedaan.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Niet voor persoonlijk gewin? Vergeet je zeker even zijn zetel in de RvC?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Wat schiet hij daar persoonlijk mee op dan?
+1/-0

5 maanden geleden
Drama voor Feyenoord, een van de rijkste Amsterdammers, Grootaandeelhouder NV Goede Doelen Loterijen. Wist niet dat Feyenoord onder Goede Doelen valt. Ook een link met Droomparken. Hou mijn hart vast.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Poelmann is al veel langer (nauw) betrokken bij Feyenoord, en heeft de club meermaals geholpen toen het water aan de lippen stond.

Als oprichter van al die loterijen weet hij als geen ander hoe je de waarde van de massa kan omzetten in klinkende munt. Dat is ook zijn visie van de club, hij was één van de drijvers achter de lancering van Het Legioen (ook toen zat hij in de RvC) en hij zag een model voor zich zoals bij Portugese topclubs (Benfica) waar de aanhang gemobiliseerd is en via een vertegenwoordiging inspraak hebben in hoe de club geleid wordt.

Zijn idee; een miljoen mensen die ieder jaar een tientje betalen zijn meer waard dan één iemand die 10 miljoen overmaakt.

Hij is uit de RvC gestapt (toendertijd) toen bleek dat de club daarin niet verder wilde gaan dan hij. Feyenoord stond in brand, hij zag dat als ideaal moment om te veranderen en door te pakken; de rest van de RvC en de directie wilde eerst puinruimen. Hij is daarna niet met een armen over elkaar toe gaan zien hoe de club verder afstevende naar (uiteindelijk) de situatie waarin de VvF de club moesten redden, maar is altijd beschikbaar geweest en heeft geholpen waar nodig.

De laatste twee shirtsponsors komen vrijwel rechtstreeks uit zijn koker. Hij kan met een loterij niet op het shirt staan, hij mag Feyenoord niet sponsoren. Maar in plaats daarvan heeft hij constructies opgebouwd (eerst met Qurrent, toen met Droomparken) om Feyenoord toch aan shirtsponsors te helpen. Die constructies zijn een beetje kiele-kiele; legaal, maar als het écht uitkomt kan hij en kunnen zijn loterijen nog weleens flink wat negatieve publiciteit gaan krijgen.

Maar dat risico neemt hij voor Feyenoord. En daarna heeft hij Koevermans dus gewoon minimaal tweemaal gered, want die slaagt er maar niet in een behoorlijk betalende shirtsponsor te strikken.

Met de komst van de VvF is Het Legioen nog verder op de achtergrond terecht gekomen. Ook in Poelmann geen overtuigd voorstander van het nieuwe stadion, én is het geen geheim dat hij en Blokland niet bepaald goede vrienden zijn.

In dát opzicht vind ik het opmerkelijk dat hij nu wel namens de VvF in de RvC komt te zitten. Ik ben benieuwd waar dit toe gaat leiden...
+1/-1

 
5 maanden geleden
Alleen al het feit dat Poelman geen voorstander van Feyenoord City is maakt hem totaal ongeschikt voor de RvC. Geen toekomstvisie is funest voor Feyenoord en Rotterdam-Zuid.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik vind het een hele goede zaak dat de RvC niet louter bestaat uit pleitbezorgers voor Feyenoord City of welk project omtrent een nieuw stadion. Ik heb Boudewijn Poelmann zodanig hoog zitten dat ik ervan overtuigd ben dat hij niet 'voor zichzelf' in de RvC zit, maar voor de club.

Hij is geen overtuigd voorstander van de huidige plannen die er liggen, maar als het in belang van de club is dat er een plan doorgaat zal hij vóór zijn. Het is aan de anderen (overige RvC-leden, directie) om hem te overtuigen. Als ze dát al niet kunnen, mag je afvragen of a. het plan wel goed is, b. de personen die het plan moeten verwezenlijken geschikt zijn.

Nogmaals, Poelmanns enige belang is dat van Feyenoord. Zo heb ik hem rondom de club altijd zien bewegen. Geen dubbele agenda, weinig tot geen eigen belang.

In die zin is hij een heel bijzondere 'bobo' in vergelijking tot al die anderen die elkaar rond en binnen de club de tent uit vechten voor een beetje macht/inspraak.
+1/-1


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.342 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat arnesen bacuna bazoer beek berghuis bestlander botteghin diepgang donald elia feyenoordopnummer fosu hanegem hecke jong karsdorp kongolo leemans linssen mbuyamba mensah narsingh post ramesoe rcv senesi sinisterra socrates ulligan