Feyenoord beloont zichzelf niet en speelt gelijk in Eindhoven

1 maart 2020 16:23

Feyenoord beloont zichzelf niet en speelt gelijk in Eindhoven; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de topper tegen PSV niet weten te winnen. Het duel in Eindhoven eindigde in een 1-1 gelijkspel. Eric Botteghin opende de score, maar PSV wist nog gelijk te maken. Feyenoord verdiende echter meer.

Direct vanaf het begin was Feyenoord de ploeg met het meeste balbezit. De eerste mogelijkheden waren er dan ook voor de ploeg van Dick Advocaat. Róbert Bozeník kwam bij een vrije trap van Steven Berghuis goed voor zijn man, maar schoot net naast, terwijl Berghuis zelf net niet hard genoeg schoot om het doelman Unnerstall lastig te maken. Na ruim tien minuten werd PSV via een kopbal van Dumfries plotseling gevaarlijk, maar dat zou uiteindelijk ook het enige gevaar uit de eerste helft van de thuisploeg zijn.

Feyenoord leek de controle over de wedstrijd wel kwijt te raken, maar tien minuten voor rust kwam het wel op voorsprong. Na een corner kopte Eric Botteghin knap de 0-1 op het scorebord. Omdat er in de resterende minuten niets noemenswaardig gebeurde, werd de rust bereikt met een voorsprong.

Snel na rust stond het echter gelijk. De verdediging verkeek zich op een verre bal, waarna uiteindelijk Gakpo de 1-1 wist binnen te schieten. Feyenoord had het opeens erg moeilijk en werd flink teruggedrongen door PSV. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet, al was PSV op dat moment wel duidelijk de betere ploeg.

Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord plotseling een grote kans toen Rosario de bal verspeelde, maar het schot van Berghuis kon nog net worden gered door Unnerstall. De rebound van Ridgeciano Haps ging vervolgens net naast het doel. Niet veel later leek Feyenoord toch op voorsprong te komen na een schot van Bozeník, maar via Unnerstall ging de bal op de binnenkant van de paal en niet over de lijn.

Een kwartier voor tijd leek Feyenoord recht te hebben op een penalty. PSV-aanvoerder Dumfries maakte hands, maar dat werd door scheidsrechter Higler niet gezien. Het spel lag vervolgens enkele minuten stil omdat de VAR de situatie nakeek, maar merkwaardig genoeg werd er alsnog geen strafschop gegeven. Omdat er verder geen kansen meer kwamen aan beide kanten, eindigde het duel in 1-1. Feyenoord zal echter vooral het gevoel gehad hebben dat er meer in had gezeten.