Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Sam Larsson al op weg naar Dalian Professional Football Club'

27 februari 2020 09:35 - VI.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Sam Larsson al op weg naar Dalian Professional Football Club"; image source: Pro Shots

Sam Larsson staat op het punt om te vertrekken bij Feyenoord. Voetbal International meldt dat de Zweedse aanvaller dicht bij een transfer naar de Chinese competitie is. Ondanks dat Larsson vanwege de blessure van Luis Sinisterra een basisplaats heeft, is het bod dat is binnengekomen te goed om te weigeren. Feyenoord zal naar verluidt rond de 5 miljoen euro ontvangen.

Onduidelijk is nog wel om welke club het gaat. Larsson kan echter per direct de overstap al maken omdat de transfermarkt in China nog altijd geopend is.

Update 27-02 09:35: Voetbal International meldt nu dat Dalian Professional Football Club de ploeg is die Sam Larsson wil overnemen. VI baseert zich daarmee op berichten uit Zweedse media. Larsson zou al op weg zijn naar zijn nieuwe club.

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

larsson dalian binnengekomen china sinisterra

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
5 Miljoen? Te goed om te weigeren? Wat 'n onzin gezien de bedragen die ze daar betalen. Kom maar met 10 miljoen minimaal want we hebben geen vervanger voor hem. Of Henk Timmer komt met 'n talentje van 4-6 miljoen ....
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Naar Dalian Professional Football Club. Rafael Benítez is momenteel de trainer Salomón Rondón en Marek Hamsik komen ook uit voor de club.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Prima nog maar een 1 jarig contract. En je krijgt je geld met een beetje meer terug. Meteen goed geacteerd door Arnesen. Mijn complimenten.

Aub meteen door pakken. Excuses maken aan Elia na Troost die hem niet nodig vond. Hij is nu wel nodig... Sinisterra is geblesseerd dus links op de vleugel is een positie vacant. Laat Elia zijn contract ontbinden bij zijn huidige club... Dan kunnen we hem meteen halen. Als je geld in het salaris budget over hebt ook graag Kalou halen. Kan ook in de spits en komt bij zijn huidige club niet meer aan spelen toe en mag weg.
Mss kan je van Beek daar ook nog ergens verhuren of weg brengen ;) is 1 van onze groot verdieners en speelt nu hij weer fit is nooit... (voor je centrum heb je toch van der heijden, ie en Tapia als reserve). Dan kan je Kalou en Elia halen brood nodig scorend vermogen in plaat van Sinisterra en Larsson.

Tapia kunnen verkopen zie ik niet meer gebeuren...

update:
las wel ergens dat Heerenveen 1 miljoen opstrijkt door deze transfer van Larsson. Dus wil zeggen dat van geel Larsson haalde maar er wel 20% van zijn doorverkoop aan Heerenveen had belooft. Geen lekkere voorwaarden die van geel dus had gerealiseerd... Feyenoord verdient weer zo goed als niks aan Larsson. Maar goed beter zo dan dat we hem niet kwijt konden raken. Hij kwam hier niet uit de verf.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nope, als Elia zijn contract laat ontbinden buiten de transferperiodes kan hij niet zomaar direct tekenen bij een andere club helaas.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Joh niet? Dacht dat als je geen contract had als speler dat je dan vrij kon kijken naar een andere club.

Hoe zit die regel dan bij het ontbinden van contracten buiten de transfer periodes?

Al vast bedankt zo leer ik weer wat ;)

Naar mijn weten als een speler niet speelt en hij heeft binnen 15 dagen na de laatste speeldag van vorig seizoen bijv. aangegeven dat hij een sporting just cause heeft dat hij niet speelde kan je als speler eenzijdig je contract ontbinden.

Arnesen moet dus rond gaan bellen of Lens, Kalou of Elia of een andere goeie speler (of hun zaakwaarnemers van spelers) die vorig seizoen nooit speelde zo slim zijn geweest zo'n sporting just cause binnen 15 dagen na de laatste dag van de laatste wedstrijd van een seizoen te hebben ingediend. Dit kan als deze speler vorig seizoen minder dan 10% van de wedstrijden had gespeeld. Al moet je als speler dan wel de club een bedrag betalen volgens de rechter als zo je contract word ontbonden... Maar veel zal dat bij spelers die bijna uit hun contract lopen niet zijn... Denk dat ze na zo'n situatie wel transfervrij zijn en alsnog buiten de transfer window naar een andere club mogen... Zich kunnen beroepen op het feit dat dit is aangekaart in de transfer window en dus met terug werkende kracht in werking kan treden mocht het contract worden ontbonden na de transfer window.

Maar mss kan Feyenoords goeie huis advocaat dat eens uitzoeken ;)

Persoonlijk denk ik dat als een club van het salaris af wil van een speler en mijn geschetste situatie is van toepassing dat je oogluikend met wederzijds goed vinden toch zo uit elkaar kan gaan. Met de rechtsgang als schild. Waardoor een club dat hoge salaris van een speler een paar maanden niet meer hoeft te betalen verder niet moeilijk doet en wel het salaris betaalde van de speler tot de behandeling van de rechtsgang is voltrokken en mss zelfs die minimale vergoeding weg wuift in een arbitrage zaak er zo samen uit komt. En op die manier een andere club toch nog een speler kan krijgen buiten de transfer deadline.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Elia, 33 jaar. Tja. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Nog een momenten voetballer ook.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden
Hij hoeft maar 2/3 seizoenen mee te gaan op niveau. Beetje opbouw fase onder Advocaat. Als hij rendeert kan je je schaarse middelen inzetten op versterkingen op andere posities in je elftal. En heb je tijd om vermogen te vergaren om een kwaliteitsaankoop te doen of jeugd op te leiden op zijn positie in het eerste elftal.
+1/-0

1 jaar geleden
tja...
5 miljoen is niet verkeerd (is dit gelijk aan aankoopbedrag), maar met de blessure van Sinisterra is dit niet gunstig..
Of gaat Kocku of Toornstra als valse linksbuiten spelen zodat Ozyakup kan spelen.??
Is Haps de hangende linksbuiten??
+1/-0

 
1 jaar geleden
Een andere mogelijkheid is nog dat Jorgensen (indien fit) vanaf de linkerflank gaat spelen en Bozenik in het centrum. Bij zijn vorige club (FC Kopenhagen) speelde Jorgensen ook niet in het centrum.

Maar het zijn allemaal noodgrepen, en iedere blessure, schorsing of absentie anderzijds levert grote problemen op. De selectie voorin en op het middenveld is al te smal, een verkoop van Larsson en de blessure van Sinesterra geeft Advocaat nóg minder opties.

Ik denk dat Feyenoord Larsson graag wil verkopen, maar dan laat je in mijn ogen de strijd om de tweede plek en wellicht zelfs hoger schieten. Een aantal maanden geleden was dit al het geval, maar inmiddels kun je bij een goed resultaat zondag en de inhaalwedstrijd tegen AZ wel weer meedingen. Wie had dat gedacht?

Niet dat Larsson je kampioen maakt natuurlijk, maar hij is een optie méér in een al veel te smalle spelersgroep.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt het is wel een optie minder maar Larsson had ook niet de snelheid of diepgang op de vleugel die nodig is.

Andere spelers binnen je selectie hebben ook als buitenspeler dat soort beperkingen... Dus wie je er ook neer zet... Jorgensen, Azarkan, Kokcu, Ozyakup, Toornstra, Narsingh (op mss narsingh na geef hem maar eens een echte kans op links buiten).

Ze hebben allemaal wel iets waardoor ze niet optimaal als buitenspeler zullen renderen of er een risico vormen.

En Berghuis wil er niet spelen...

Ik zou toch voor Assaidi als transfervrije nood oplossing gaan. (als mijn eerder uitgelegde juridische constructie om een speler over te nemen niet werkt). Andere opties zijn mss nog Joshua john (ook niet goed genoeg maar heeft wel snelheid en diepgang wat je nu heel erg in je voorhoede mist). En geen idee wat de situatie van Emnes is maar als hij geen contract had in de transfer deadline is dat mss ook nog een optie is snel technisch en kan in de spits en komt nog uit rotterdam ook. Dus als die weinig salaris kosten waarom niet eens een risicotje wagen. Of die gasten eens uitnodigen om mee te trainen om te kijken of ze het gewenste niveau hebben.
Verdere opties met een nederlandse achtergrond zien ik niet of je komt in categorieën van transfervrije opties als Tighadouini en Leroy George en die zijn naar mijn mening niet goed genoeg.

Doe je dat niet tja... Dan word het uitproberen welke speler daar links op de vleugel het beste rendeert. Of mss grijpt Advocaat naar een andere systeem. Met deze spelers groep kan je ook prima 4-4-2 spelen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zeg wel heel veel over Larsson dat hij naar China wil...erg jammer dat hij niet constant is want erg goed voetballen kan hij in mijn ogen wel
+3/-0

1 jaar geleden
Ben wellicht een van de weinige hier die een verkoop zonde vinden, In de huidige selectie zitten weinig alternatieven die het veel beter zullen doen.
Zonde dat Sinisterra geblesseerd is voor de rest van het seizoen als die had kunnen spelen dan had ik de verkoop kunnen begrijpen nu niet zo eigenlijk.
+3/-0

1 jaar geleden
Dit betekent dat Advocaat een serieus probleem heeft dat niet 1 2 3 opgelost kan worden. De hele linker linie val om. Haps,Sinisterra, Larsson. Ik zie in de huidige selectie geen (nood-)oplossing, tenzij twee of drie heel maffe : Botteghin, Senesi, Ozyaküp.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als Dickie dit als een probleem had gezien, was ie er wel voor gaan liggen! Haps, Narsingh, Azarkan en evt Toornstra en Ozyakup op middenveld opties genoeg.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Toornstra en Narsingh vallen af. Die komen hun man niet voorbij en Narsingh heeft geen meerwaarde. Azarkan valt te proberen, Haps ook. Maar om de een of andere reden komt Azarkan nauwelijks in beeld.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ach met deze opstelling:
Bijlow
Karsdorp Botteghin Senesi Haps
Fer
Ozyakup Kokcu
Toornstra Berghuis Narsingh

Ga je wel winnen. Met een andere opstelling word het een zware kluif...
Bosenik is namelijk een leuke goal getter maar voetballend nog niet goed genoeg dus met hem in je ploeg speel je met 10 man. Ik zou hem achter de hand houden als breekijzer. Of als mss Kokcu niet rendeert op het middenveld hij er uit en Bosenik in de spits. Dan kan berghuis weer naar de vleugel en toornstra op het middenveld of andersom.

De buitenspelers hoeven hun man niet voorbij te gaan ze moeten vooral de backs van PSV in toom houden. Dus veel runs in hun rug maken de diepte in zodat Dumfries en Rodriguez niet teveel op komen en ze in de weg lopen als ze mee op komen. Dat kunnen toornstra en narsingh wel.
Toornstra moet Rodriguez op de huid zitten om zijn passing er uit te halen daar heeft hij de inhoud voor.
Narsingh heeft de snelheid om Dumfries voor de voeten te lopen als die wil opkomen.

Berghuis rendeert verder ook niet best in top wedstrijden op de vleugel. En verspeelt te veel ballen en verdedigt niet als 1 van de beste mee. Dat probleem los je op door hem in de spits te zetten waar dat minder een issue is. Als hij zich uit de spits positie meer het middenveld in laat zakken moet dat matige centrum van PSV kiezen of ze met hem mee gaan wat weer ruimte geeft aan Narsingh en toornstra voor hun runs naar binnen richting goal.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.096 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat bundesliga cambuur celtic conteh deugpolitie diallo fsv gespeelt gras hassel hooligans invulde inziens jansen jopie koevermans kuijt kuyt plafond plastic ramesoe rkc schadelijk slot sparta vakkiek werkelijkheid willykment