Transparent
Inloggen
Sluiten

Sjaak Troost keert toch terug in RvC Feyenoord

24 februari 2020 19:56 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Sjaak Troost keert toch terug in RvC Feyenoord; image source: Pro Shots

Sjaak Troost zal toch terugkeren in de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Dat meldt de club via de officiële website. Troost neemt per 1 maart de plek in van Richard Bruens, die zal terugtreden uit de RvC. Vanaf volgende week zal de Raad van Commissarissen van Feyenoord bestaan uit voorzitter Toon van Bodegom, Gerald Moussault en Troost.

De Vrienden van Feyenoord kan ook nog twee commissarissen benoemen voor de RvC. Zij verwachten binnen twee weken kandidaten daarvoor voor te hebben gedragen. Troost was op voordracht van de VvF al als commissaris bij de club aangesteld, maar zij gaven aan hem niet opnieuw voor te willen dragen toen Troost de afgelopen maanden op interim-basis de functie van technisch directeur had vervuld. Nu Bruens op eigen initiatief is afgetreden kan Troost alsnog terugkeren in de RvC.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

troost rvc bruens afgetreden bodegom gerald moussault terugtreden voordracht vvf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wil wel even reageren hoe de vrienden van Feyenoord bij Veronica inside als een stelletje patsers werden neergezet. Deze heren hebben Feyenoord gered en dit hebben ze niet verdient. Als ze geen aankopen willen doen waarom kwam aankoop Senesi en Bosenik als aankopen dan gewoon door de RVC? Onzinnig gezwets dus aan de tafel bij Veronica Inside.

Denk na mensen Derksen is een vriendje van Advocaat en die is weer een eenheid met Arnesen, Troost en van Bodegom.

Er is en strijd gaande tussen de vrienden van Feyenoord en deze heren.

Maar wie is de club nu eigenlijk? De vrienden van Feyenoord hebben tenminste nog hun miljoenen door clubliefde in de club gestopt. Wat hebben Van Bodegom, Troost en Moussault in de club geïnvesteerd? De overgebleven 3 zetels bij de raad van commissarissen word ook veelal door vriendjes ingenomen die er de macht uitoefenen en elkaar benoemen. Is dat dan Feyenoord? De heren voelen zich dan nogal wat...

We weten allemaal waarom Jan de Jong is gesneuveld. En je hoorde het al doorklinken in het verhaal van Derksen. Van Bodegom wil (in zijn visie) kapitaal om Feyenoord weer investeringen te laten doen om Feyenoord de aansluiting te laten vinden naar de structurele Nederlandse top. Daar vind hij Arnesen ook in want die is altijd gewent geld uit te gegeven als TD en Advocaat wil versterkingen en die kosten geld.

Exact het oude en mondiale voetbal denken waar we van af moeten stappen en ons in het verleden in de problemen bracht. Teveel geld uitgeven zonder enig garantie voor succes.

De vrienden van Feyenoord deden de laatste jaren precies goed waar ze voor waren. Namelijk letten op de centen. En niet meegaan in megalomane geld verkwistende ideeën of gokken met geld. Prima tegenwicht voor dit soort megalomane gedachtes.

Als van Bodegom zo graag geld wil genereren en zo'n weldoener is voor Feyenoord waarom maakt hij dan niet die 51% van de aandelen die zei nog controleren te gelde? Verkoop die aan geïnteresseerde en laat daar stemrecht aan gekoppeld zijn voor iedere bezitter van een aandeel (1x stemrecht voor een bezitter van een aandeel maakt niet uit hoeveel je er hebt) met je stem kan je dan je stem uitbrengen op iedere vacante zetel bij een RVC. En worden deze verkiezingen om de 4 jaar gehouden. De lijst met namen word dan in een voorverkiezing ingebracht door de supporters vereniging Feyenoord. En de populairste namen komen op een lijst. Zo komt die 51% nooit in handen van een groot geld bezitter. Maar zijn die Feyenoord aandelen in handen van de echte fans.

Maak 3 lijsten 1 per RVC zetel.
1 voor een oud feyenoord prominent die de club cultuur bewaakt.
1 voor een persoon met kennis van jeugdopleiding.
1 met kennis van spelersbeleid/scouting, coaching.

De vrienden van feyenoord zetten in de 2 zetels die hen ten deel vallen bij de RVC een bestuurder (met het liefst een goed netwerk en commerciële kwaliteiten en kennis over bouwprojecten) en een financiële man neer. Met De bestuurder als voorzitter.

Alle 5 rvc leden goed afgebakende portefeuilles geven en die stem per portefeuille houder dubbel laten tellen bij een stemming in de rvc bij gelijke stand is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Als van Bodegom en troost zo enorm overtuigd zijn van hun goeie koers voor de club om geld te genereren voor Feyenoord door verkoop van aandelen. Laat ze dat kapitaal dan maar vergaren op de manier die ik nu aan geef. Dan kunnen de supporters zelf beslissen of ze deze RVC leden weer terug willen in de RVC. En of hun beleid heeft gewerkt.

Is het argument van Derksen ook meteen opgelost als men bang is dat de vrienden van Feyenoord niet van hun aandelen af willen. En daarom geen winst willen maken. Want op deze manier kunnen de vrienden van Feyenoord gewoon blijven zitten. En als het goed gaat levert ze dat bonussen op. En is het andere aandelen pakket (die 51%) echt in handen van fans. Win win.


Verder heeft Troost veel zaken fout gedaan als TD maar ook wat zaken goed. Hopelijk heeft hij er van geleerd. Maar het blijft inderdaad vreemd als hij terugkeert als rvc lid en zo zijn eigen beleid moet beoordelen. En wat zijn de kwalificaties van een Troost om zo'n bestuursfunctie te kunnen bekleden? Zeer vreemd gang van zaken hoe je op zo'n zetel van de RVC van Feyenoord terecht kan komen.

Laat de fans hen dus maar eens beoordelen in plaats van dat men daar bij de RVC elkaar de hand boven het hoofd houd.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Weer een lekker lang verhaal, met een hoop 'onderbuik' en fraaie theorieen. Maar je lijkt het probleem met de VvF een beetje te missen.

Ja, de VvF hebben de club ooit gered toen ze afstevende op een faillissement. Zij hebben aandelen 'gekocht' van de club toendertijd, waardoor de club wéér financiele armslag kreeg en haar schulden kon betalen.

(Let op; in veel gevallen werden schulden die de club bij VvF had omgezet in aandelen, in die gevallen werd er dus géén geld overgemaakt naar de rekening van de club)

Omdat de club met de rug tegen de muur stond, zijn er in ruil voor die aandelen afspraken gemaakt die op zijn zachtst gezegd erg gunstig zijn geweest voor de VvF. Maar ook de afspraak dat de club de aandelen terug kon kopen.

Zolang als dat niet gebeurt, blijven de gunstige afspraken echter doorlopen. En laat de strijd op dit moment nou voortgekomen zijn uit de situatie dat er stromingen binnen de club zijn die de aandelen willen terugkopen van de VvF, al dan niet via andere externe financiers die er (via de club) inmiddels veel meer geld voor over hebben.

De aantal leidende figuren binnen de VvF zitten daar echter niet op te wachten, en willen hun gunstige voorwaarden en inspraak graag behouden.

Je kunt je hardop afvragen of zij daarmee handelen in het belang van de club, dat kon je al doen op het moment dat ze instapten toen de club op de rand van de afgrond stond want een lening bij de club was bij een faillissement ook minder waard geweest dan aandelen (toen en nu). En op dit moment fungeren de VvF wellicht zelfs als een blok aan het been van Feyenoord.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maak je geen zorgen ik ben juist beducht om een volgende misser van Feyenoord. En men niet weer aan het rand van een faillissement komt te staan. Het lijkt er op dat het grotere bestuursplaatje bij Feyenoord je ontgaat. En je mist dat Feyenoord zo weer terug kan vallen in een soortgelijke situatie.

Deze VVF hebben inderdaad aandelen gekocht of de lening omgezet in aandelen. Waar het toen der tijd geen garantie was dat Feyenoord niet failliet ging. (dus hun geld zomaar kon verdampen). Toen der tijd waren deze voorwaarden helemaal niet zo gunstig. Wat aan geeft dat het wel degelijk personen waren die Feyenoord een warm hart toe dragen.

Hoe kwam de club ook al weer met zijn rug tegen de muur te staan? En moest men 49% van de aandelen verkopen. Ow ja door slecht beleid van de Feyenoord bestuurders die nu weer aangeven dat de VVF het probleem zijn...
En graag meer geld willen hebben om te investeren... Zonder garantie dat deze investeringen vruchten gaan afwerpen (dus gokken met geld) en zonder enige vorm van controle en verantwoording (behalve dan een woedend publiek als het al veel te laat is).

Nu met inzicht achteraf zit men met die voorwaarden in hun maag. Jammer dan... Neem eens verantwoording van voorgaand beleid waar Troost gewoon bij was. Het is weer exact het zelfde als de stuiptrekking die we zagen bij Tapia.

We verkopen hem gewoon want we hebben een mooi bod liggen... En hebben wilde plannen om het geld uit te geven voordat het binnen is. Ow maar nu blijkt dat de speler zelf niet wil. Want we hebben een contract met hem afgesloten... Maar hij moet gewoon meewerken want... Daarom omdat wij dat vinden :P Want we kunnen veel geld voor hem krijgen... En dat is goed voor Feyenoord... En stampvoet en dreint als een kleuter dat men niet hun zin krijgt.

Als je denkt meer geld te krijgen voor de aandelen die de vrienden van Feyenoord nu bezitten zal ik maar gewoon met die mannen om de tafel zitten. Met een andere toon om er uit te komen om dit op te lossen en ja dat zal je geheid geld gaan kosten.

Als vrienden van Feyenoord zou ik ook niet ingaan op eisen van die zogenaamde nieuwe wind die er waait bij Feyenoord. Van wat ik zie zijn het wederom megalomane plannen met geld... En willen ze weer alle zeggenschap in eigen hand nemen om elkaar de hand boven het hoofd te kunnen houden. Want de hele club bestuursconstructie is totaal on Democratisch.

Ik weet wel hoe het zit... Aan de hand van wat je ziet bij Feyenoord is het over duidelijk... Ze zijn zelf veel erger dan de VVF en willen aan het pluche blijven kleven en alleen heerser spelen. Dat is de enige reden waarom ze er niet over peinzen om hun 51% te verkopen.

Maar je ging niet in op mijn voorstel...
Ze zouden ook 2% aan de vrienden van Feyenoord kunnen verkopen en dan 49% aan die partij die daar geld voor wil geven waarom ze nu af willen van de VVF. Maar dat doen ze ook niet.
Als men zo graag om geld zit te springen waarom verkopen ze dan niet hun 51% van de aandelen? Ze geloven toch zo in hun eigen plannen? Waarom nemen ze dat risico dan niet? En laten ze de aandeelhouders (de fans) beslissen of ze het goed hebben gedaan? Want is de club nu van Bodegom, Troost, Moussault? Advocaat en Arnesen? Dat zijn gewoon werknemers... Of is dat het trouwe publiek en de achterban die Feyenoord altijd een warm hart toe dragen?
+1/-0

1 jaar geleden
Dat Troost lid van de RvC blijft is het werk van van Bodegom. Het zou toch ook wat dat Sjaak TD is geweest , wie maalt er nou om die dubbelrol. Zijn eigen werk beoordelen ? Wat een flauwekul , Arnesen is er nu toch ? Dat zijn echt opmerkingen die zo dom zijn dat je je er eigenlijk voor zou moeten schamen.

Feyenoord is lekker voorspelbaar op dit moment met van Bodegom,daar hou ik wel van. Gewoon doorgaan op deze manier zou ik zeggen. Feyenoord doet het goed , dus geen reden om te klagen.

En dat gezeur over de VvF , laat die mensen nou maar gewoon zitten. Ze hebben de club gered 10 jaar geleden , en willen nu hun positie consolideren. Had ik ook gewild. Echt schijnheilig om te denken dat JIJ dat niet had gedaan. Tis lekker roepen en bleren langs de zijlijn , ja . .
+1/-0

 
1 jaar geleden
De VvF willen inderdaad hun positie consolideren, maar als dat ten koste gaat van de club is dat gewoon een slechte zaak. Ze hebben zelf ook nooit de intentie gehad om voor eeuwig aandeelhouder te blijven, zo is dat altijd gecommuniceerd vanuit de club én vanuit de VvF. We kunnen ze zeker dankbaar zijn, maar aan al het moois komt het eind. Zo is het altijd bedoeld geweest.

Ze houden het instappen van nieuwe, grotere externe investeerders doelbewust tegen uit angst voor hun eigen hachje, dat is gewoon niet goed voor Feyenoord.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nogmaals wie is dan de club?

Wat zou het uit maken als de personen die nu veinzen de club te zijn en die 51% van de aandelen in hun bezit hebben bijv. 2% verkoopt aan de VvF. Zodat de VvF 51% van de aandelen bezitten en de VvF dan de zelfde rechten krijgt als die zij nu hebben met 51%? En dan hun 49% verkopen aan die zogenaamde grote investeerder die er is?

Als die grote investeerder zo in het belang is van Feyenoord en ze zo in het club belang van Feyenoord denken... Waarom doen ze dat dan niet?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie paniekvoetbal midenvelderT , als men het over de VvF heeft. Men suggereert van alles , maar de soep wordt nimmer zo heet gegeten als dattie wordt opgediend. Hun inspraak kan nooit ten koste gaan van Feyenoord want zoveel zetels hebben ze niet in de RvC. Ze hebben geen absolute meerderheid , hadden ze die wel dan klopte jouw insinuatie.

Ik zie trouwens totaal niet in hoe hun aanwezigheid uberhaupt schadelijk zou kunnen zijn voor de club. Dit soort uitspraken wordt voornamelijk gedaan door mensen die de VvF liever zien gaan dan komen. Daar zit bijna altijd eigen belang van die klagende personen achter.

Dan die eeuwige aandeelhouderschap. Ja voorlopig gaan ze daar wel voor. En iedereen weet waarom : de VvF heeft Feyenoord nu al tig x uit de stront getrokken , en dan zullen ze hun positie ff opgeven omdat een paar mensjes klagen over hun invloed ? Van Bodegom zou het graag willen , maar hij krijgt toch nul op het rekest en terecht. Nu kunnen de VvF op de financiele winkel letten , iets wat Feyenoord in het recente verleden onder Jacobs Bosz Vogelzang en consorten heeft verkwanseld verziekt en vergooid.

Nee voorlopig ben je niet van ze af , wen er maar aan. Het gaat Feyenoord nu goed.
+1/-0

1 jaar geleden
De club is inderdaad door verschrikkelijk financieel wanbeleid in de situatie gekomen waarin de VvF de club moesten 'redden'. Onder andere de 'Talentpools' waar ook de VvF geinvesteerd in hadden bleken uiteindelijk een enorme strop voor Feyenoord.

De voorwaarden en garanties van die pools waren al zodanig gunstig, dat je kan afvragen of daar mensen ingestapt zijn die het beste voor hadden met Feyenoord of gewoon een mogelijkheid zagen om geld te verdienen. En diezelfde figuren noemen zich nu 'Vrienden van Feyenoord' en hebben hun lening aan de club omgezet in aandelen toendertijd tegen voorwaarden waarvan je ook kan afvragen of je daarmee echt clubliefde toont of gewoon goed geld aan het verdienen bent.

Dat is misschien achteraf makkelijk praten, nu de rentes bizar laag blijven staan en de levenslange seizoenskaarten die de VvF als aandeelhouders voor hun aandeel krijgen in sommige gevallen al meer waard is dan wat ze op een spaarrekening zouden ontvangen, maar laten we dan kijken naar het nu:

Feyenoord kan de VvF-aandelen herfinancieren tegen een veel gunstiger tarief en weer baas in eigen huis worden. Dan houdt ze geld over, en dat kunnen we heel goed gebruiken. Dan heb je geen enkele garantie dat je niet weer in de financiele ellende komt zeg jij, maar de VvF is niet de enige groep die daarvoor moet waken.

Het gaat om belangen, en het probleem is dat rond de club op dit moment veel te veel groepen en figuren zich ophouden die allemaal hun (eigen) belang hebben. Veel te veel figuren zijn geinteresseerd in Feyenoord vanwege zaken die niets met het voetbal te maken hebben; voornamelijk het nieuwe stadion en/of aanzien voor zichzelf omdat ze een bepaalde positie hebben.

Het probleem is dat de VvF daar geen uitzondering op is. Wat mij betreft is het één groep van velen die zich iets te dicht rond de club ophouden en wat mij betreft mogen
wieberen. Liever vandaag dan morgen. Als ze écht zo begaan zijn met Feyenoord, zouden ze dat zelf ook moeten inzien.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ehmm... ik weet niet of je het weet maar er is een interessante uitwerking op Youtube waar onderzoeksjournalisten van VI hebben gekeken naar de jaarcijfers van de afgelopen 10 jaar bij de top 3 clubs in de eredivisie en hebben gekeken waar het geld vandaan kwam en hoeveel dat is geweest. Uit de cijfers bleek dat Feyenoord maar 2 miljoen in 10 jaar aan transfers heeft verdient. En daar zitten in inbegrepen alle verkochte spelers van de jeugd opleiding. Spelers halen is dus een verliesgevende bezigheid en gokken met geld.

Dit is het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=A2AGTJIStEc&list=PLeautrgjrDOzj0aU-3Y-o8EegLBKfvttB&index=7link
op minuut 15:00 word Feyenoord besproken qua behaalde transfer inkomsten over de afgelopen 10 jaar.

Het in stappen in een talenten pool is dus enorm risico vol. Je kan dus wel degelijk zeggen dat het VvF zijn geweest aangezien de kans dat je wat aan een speler verdiende enorm klein is geweest.

Jij pleit nu eigenlijk tegen mensen die denken geld te verdienen aan Feyenoord toch?

Wat denk je hoe die mensen er in staan waaraan het huidige bestuur (van Bodegom, Troost en Moussault) het deel van de aandelen wat de VvF nu heeft willen verkopen?

Precies die denken pas echt enkel aan geld verdienen maar willen mss alleen een beetje meer geld geven voor de aandelen die de VvF nu bezitten.

Nogmaals Troost is al hoe lang actief bestuurder bij Feyenoord? Die was er geheid bij toen men met talenten pools ging werken waar men dollar tekens in de ogen had. Nu is het weer precies het zelfde met die eventuele verkoop van de aandelen van de VvF. Ik heb totaal geen vertrouwen in hun capaciteiten die zaken goed in te schatten. Geheid dat de voorwaarden die men bedingt bij die volgende aandelen verkoop nog weer slechter blijkt... Of dat die aandeelhouders meer macht blijken te hebben dan de huidige VvF nu door drukken omdat het vrienden zijn.

Precies je moet kijken naar het nu. De huidige leiding en organisatie structuur van Feyenoord is compleet incapabel gebleken. Zowel door het voeren van wanbeleid want Feyenoord heeft een grotere inkomsten bron in nederland dan PSV (check het filmpje in mijn verhaal) met de talentepools, of nu met voortschrijdend inzicht bij het verkopen van de Feyenoord aandelen en het toekennen van voorwaarden aan de kopers. Het sportieve beleid ging ook niet best... (geen jong Feyenoord in de voetbal pyramide, uitkleden scouting en jeugd opleiding achteruitgang, slechte prestaties en aankopen). Het nieuwe stadion blijkt ook een bodemloze put waar men geld in blijft gooien. etc. etc.

Waarom pleit jij er dan voor om de sleutels van de club weer te geven aan dit stelletje faalhazen?

En welke instantie binnen Feyenoord bewaakt nu dan volgens jouw dat er weer niet financieel wanbeleid word gevoerd? Ik zie het niet... Zoals de organisatie structuur nu is geregeld zijn het allemaal alleen heersers in hun ivoren toren. Die de boel (mss met de beste bedoelingen maar dan door onnozelheid) kapot maken.

Wat jij aan geeft met groepen en eigen belangetjes blijft op dit moment toch... Dus moet je er voor zorgen dat die personen niet blijven zitten. En daar de juiste organisatie structuur voor maken om dat zoveel mogelijk uit te sluiten.

Nogmaals ik zie het verschil niet tussen de VvF die nu 49% van de aandelen bezitten en de andere groep die veinst de club te zijn met 51% van de aandelen... Als het probleem is dat de VvF nu hun positie consolideert en niet wil verkopen. Waarom geeft die 51% hun aandeel dan niet op in het belang van Feyenoord? Ze zijn dus het zelfde... De VvF lijkt mij zelfs meer capabel. Het zijn tenminste mensen met een goed zakelijk instinct. En sinds hun komst zijn er geen al te gekke dingen meer gebeurt met het geld en krabbelt Feyenoord langzaam uit een diep dal.
De vrienden van Feyenoord bleken ook de enige te zijn die tegen van Geel waren. En dat blijkt gewoon een goed inzicht te zijn geweest. Want die holde de club gewoon uit met zijn wanbeleid.

Nogmaals wat heb je tegen die VvF. Ze hebben de club gered door er geld in te stoppen. Al was het via talenten pools (die dus vaak niet renderen) of nu door aandelen te kopen... In de raad van commissarissen bemoeien ze zich met het uitgeven van geld en beleid. Dus prima. En hebben een algemeen directeur die de commerciële en andere zaken dan het sportieve van de club runt. Ook prima want daar hebben de veelal vriendjes en oud voetballers die deze posities bekleden binnen Feyenoord totaal geen kaas van gegeten.

Nogmaals mijn vraag aan jouw Middenvelderd...

Wie is de club Feyenoord? Waarom vind je die bezitters van de 51% van de aandelen beter dan de VvF?
Ik hoor totaal geen overtuigend argument...
Deze heren of groep van 51% feyenoord aandelen die elkaar de hand boven het hoofd houd hebben namelijk jaren en jaren wanbeleid gevoerd... We zijn na 020 de 2de grootste club ook qua inkomsten in het eredivisie model maar is niet uitgedrukt in prijzen... Mss moet in het belang van Feyenoord die 51% juist eens vertrekken... Daar zijn namelijk veel meer overtuigende argumenten voor aan te dragen..
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe risicovol is het instappen in een talentpool wanneer talenten die daar deel van uitmaken en transfervrij weggaan of onder een op voorhand beoogde transferwaarde worden verkocht, vervangen worden door andere talenten?

Investeren brengt altijd risico met zich mee. Mede dankzij de VvF is de club weer gezond en kan de club weer eisen stellen aan investeren. Toen de VvF instapte stond Feyenoord met de rug tegen de muur en de voorwaarden van de VvF zijn daar ook naar. Het is gewoon 'gezond' dat je voortdurend probeert je schulden te 'herfinancieren', zeker wanneer je daar als club veel betere voorwaarden en meer waar voor je geld mee kan krijgen.

Ik begrijp niet zo goed waarom jij daar tegen bent, net zo goed als dat ik niet begrijp waarom de VvF daar tegen is. Ze hebben zelf ook altijd gesteld dat hun instapten om de club te redden, en liefst ook zo snel mogelijk weer wilden uitstappen.

Sterker, bij een positief eigen vermogen van een bepaalde grens is de club verplicht aandelen terug te kopen. Als je dan nu hoort dat er door de VvF wordt dwarsgelegen wanneer deze grens bereikt kan worden (door verkopen van spelers), is het mij wel duidelijk dat zij nu opeens niet meer zo snel mogelijk willen uitstappen.

Om terug te komen bij je vraag van wie de club is; dat maakt in die zin weinig uit. Alle voorwaarden die het 'onze club' maken liggen vast (clubkleuren, naam, speelstad), de aandelen zijn vrij verhandelbaar. Prima als de VvF een meerderheidsbelang vergaard, maar dat moeten we ze er ook op kunnen afrekenen als er een situatie ontstaat waarbij de directie er onder hun controle (via de RvC) er een bende van maakt.

Op dit moment houden ze de club in zekere zin in een wurggreep waardoor er een interne machtstrijd ontstaan is en de club niet verder komt. Daar is Feyenoord zeker niet gebaat bij.

Ze zouden inderdaad nooit een minderheidsstem in de RvC moeten hebben, maar doordat daar telkens vacante posities in zitten gaat dat niet altijd op. Nu zitten ze bijvoorbeeld zelf zonder afvaardiging. Dát is ook niet goed.

Laten we daarnaast niet vergeten dat de VvF Mark Koevermans in haar zak heeft. Die incapabele prutser heeft als Commercieel Directeur vreselijk gefaald en zit nu als Algemeen Directeur uit het handje van de VvF te eten. Wat Derksen daar over stelde; daar was geen woord aan gelogen.
+1/-1

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik ben er tegen dat de zogenaamde mensen die veinzen de club te zijn (die nu 51% van de aandelen hebben). Zeggen dat ze het beste voor hebben met de club maar continu wanbeleid hebben gevoerd.

Dat het onder toeziend oog van de VvF het vele malen beter gaat.

Ik kijk er dus zo tegen aan waarom moeten de mensen weg die klaarblijkelijk beterde club kunnen runnen?

Zoals jij aan geeft staat alles inderdaad vast van de club.
En inderdaad ben daar vooor dat ze verantwoordelijk kunnen worden gehouden.

Maar vandaar ook mijn vraag wat maakt het uit wie het meerderheidsaandeel heeft. Op dit moment word niemand verantwoordelijk gehouden als het mis gaat.

Dus op dit moment klopt de totale organisatie structuur niet. Wie er ook het merendeel van de aandelen heeft.

Wurggreep? De VvF hebben maar 2 man in de raad van commissarissen die mensen die wanbeleid maken hebben juist de club in hun wurg greep die hebben 3 zetels.

Derksen had het ook op die manier over troost dat het een incapabele prutser is en die zit er weer vanaf de andere kant in de RVC.

Mss doet Koevermans precies wat de RVC leden van de vrienden zegt. Dan is het zo gek nog niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie liever een directie die leiding geeft en resultaten boekt, niet één die de verwachtingen naar boven 'managed' en bij gratie van het controle-orgaan mag blijven zitten. Een spanningsveld tussen directie en RvC is gezond, je moet niet precies doen wat zij zeggen; je moet verantwoorden wat je zélf aan beleid maakt en uitvoert.

Ik heb er geen vertrouwen in dat Koevermans daartoe in staat is, of zelfs maar Arnesen (als Technisch Directeur hoofdverantwoordelijk voor het belangrijkste aspect binnen Feyenoord; het voetbal) in die taak voldoende ondersteuning/ruggesteun kan geven.

Koevermans heeft als Commercieel Directeur gefaald, is bij zijn grootste taak (vinden van een goede hoofdsponsor) al meerdere keren gered door Boudewijn Poelmann die óók klaar is met hem maar wel écht hart voor de club heeft en Feyenoord niet laat vallen. Verder geen vernieuwing, geen grote sponsors binnengehaald; altijd maar één grote excuusshow (net als van Geel) dat het allemaal anders en beter zou worden in het Nieuwe Stadion maar in de tussentijd geen resultaten boeken.

Koevermans gaat als Algemeen Directeur echt niet opeens een ander riedeltje fluiten, en daar schieten we niets mee op.

Jij zegt dat 'onder' de VvF geweldig beleid gevoerd is, dat klopt niet. De vorige periode had de VvF een minderheidsbelang en nu nog steeds. Als ze de credits moeten krijgen voor alles wat goed is gegaan, dan moeten ze dat ook krijgen voor alles wat verkeerd gaat.

Ze hebben een heel belangrijke rol gehad bij de wederopstanding van Feyenoord, de periode onder van Bronckhorst waarin de prijzenkast constant aangevuld werd en als hoogtepunt Feyenoord kampioen werd. Daar zijn de VvF, Martin van Geel, Gudde en zélfs Koevermans mede verantwoordelijk voor geweest en daar verdienen zij inderdaad lof voor.

Maar dáárna is er niet doorgepakt, de jeugdopleiding en scouting zijn nog altijd niet hervormd en gemoderniseerd; er lopen nog steeds spelers rond die men ná de titel had moeten verkopen ('doorselecteren') om te kunnen verjongen; Jong Feyenoord maakt nog altijd geen onderdeel uit van de voetbalpyramide. 'We' zijn op diverse vlakken ingehaald door Ajax, PSV en zelfs AZ.

Dát heeft de VvF met haar minderheidsbelang ook laten gebeuren.

We zijn in slaap gesust met het verhaal dat het allemaal goed zou komen, zodra het Nieuwe Stadion af zou zijn en dat een beslissing daarover en die eerste paal ieder moment de grond in kon gaan. Inmiddels zijn we drie jaar verder en koester ik die titel nog bijna iedere dag, maar lijkt er nog altijd geen zicht op een nieuwe stadion, is er geen backup plan en staat de club er nogal beroerd voor.

Ook dát heeft de VvF met haar minderheidsbelang laten gebeuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het aanstellen van van Bodegom als nieuwe voorzitter van Feyenoord is erg slecht nieuws voor de liefhebbers van een nieuw stadion. Waarom ? Volgens het artikel uit de NRC van een paar maanden terug heeft hij op zijn kantoor een levensgrote poster van de Kuip hangen. Jij denkt toch niet dat hij die gaat inruilen voor een nieuw stadion MiddenvelderT ?

Feyenoord blijft waar het nu is , daar gaat Toontje van B. persoonlijk voor zorgen. Hij mag dan een financiele boef schurk koekebakker zijn , dit dossier ziet hij goed.
+1/-0

1 jaar geleden
Bizar hoor het lezen van al deze commentaren. Is er iemand van jullie hier bekend met aandelen van miljoenenbedrijven? Gezien de elle lange verhalen niet! Ik vermoed dat zelfs niemand van jullie de statuten van onze club kent. Het enige waar ik het mee eens ben is dat die lul van 'n Derksen dingen roept die pertinent onjuist zijn! Niet vergeten dat deze hoop stront wordt betaalt door de 020-familie die de Mol/Talpa heet. Statutair hebben de VvF met 49% namelijk weinig tot geen macht behalve stemrecht. Als Feyenoord van de VvF af wil kan het simpel een vergadering beleggen die deze mensen kan dwingen te verkopen echter hier schuilt het grootste gevaar voor onze club. Verder denkt iedereen hier ook dat de RvC beleid maakt wat onjuist is, statutair is het louter 'n controlerend orgaan. Dat de nep miljonair van Bodegom denkt dat hij dat wel kan is waarschijnlijk de enige reden dat de VvF blijven waar ze nu zitten. De man is 'n leugenaar die slechts 1 doel heeft ... inderdaad Feyenoord verkopen voor 30-40 miljoen aan 'n buitenlandse investeerder. Als dit nu per jaar zou zijn voor minimaal 10 jaar dan zouden de VvF het misschien nog overwegen maar dit is niet het geval.

De ware reden dat VvF niet willen verkopen is dat de Stadion NV er maar niet in slaagt om 'n stadion te bouwen die naast het voetbal gedeelte de broodnodige min 25 miljoen/jaar extra in het laadje brengt. En hallo ... wie gaat zijn aandelen nu verkopen aan Feyenoord als je weet dat zij ze meteen voor veel meer doorverkopen aan 'n onbetrouwbare partij? Dan ben je als zakenman/vrouw volledig ongeloofwaardig. Wat vele ook niet begrijpen is de, twijfelachtige, rol van het Stico, de cultuur bewakers ....
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden
Dacht helemaal niet dat de RVC beleid maakte dat is de controlerende macht in een bedrijf. Maar deze mensen benoemen wel je directie. En in de huidige organisatie is dit het orgaan wat enkel zichzelf controleert dat is dus niet best...

Verder prima verhaal volkomen mee eens. Ook over het stadion NV is prima extra informatie bedankt voor de toevoeging.
+1/-0


Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.090 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bazoer bijlow corona dessers geertruida gemis hanegem hassel krachten kuijt linssen nelson noud openda opgevuld pat pedersen ramesoe senesi sinisterra slot strijdkompanen toeval toornstra trauner vakkiek vitesse wehave willykment