Transparent
Inloggen
Sluiten

'Contractverlenging Dick Advocaat slechts kwestie van dagen'

21 februari 2020 10:27 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Contractverlenging Dick Advocaat slechts kwestie van dagen"; image source: Pro Shots

Het zal niet lang duren voordat bekend wordt dat Dick Advocaat ook volgend seizoen de trainer is van Feyenoord. Dat stelt Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Volgens de chef voetbal van dat blad zal het slechts een kwestie van dagen zijn tot Feyenoord dat nieuws naar buiten zal brengen. Ondanks dat de trainer zelf aangeeft dat hij nog even na mag denken, wordt er al regelmatig gesproken over de invulling van de selectie voor komend seizoen.

Onder Advocaat is Feyenoord aan een revival bezig. Sinds zijn komst is de ploeg in de competitie nog altijd ongeslagen met negen overwinningen en twee gelijke spelen in elf wedstrijden, terwijl in de TOTO KNVB Beker de halve finale is bereikt. Vrijwel alle spelers zijn fit en beter geworden, waardoor zij financieel ook meer waard zijn geworden. Bovendien hebben jeugdspelers als Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü het volle vertrouwen gekregen van de Hagenees en zijn ze uitgegroeid tot vaste basisspelers.
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat kwestie bijlow blad chef column driessen geertruida knvb kokcu malacia revival telegraaf tyrell uitgegroeid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ja zou voor nu top zijn! Maar als hij volgend seizoen de eerste 5 wedstrijden te weinig punten haalt dan is hij te oud, gedateerd en kan hij er echt niets meer van.. ik hoop alleen dat er door geselecteerd wordt Jorgenson, Narsigh, karsdorp, Haps, Johnston weg... Berghuis en Kokcu behouden en doorgaan met de ideale mix
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik weet er nog wel een aantal die kunnen wieberen. Overigens is niemand van de subtop geschikt voor Feyenoord momenteel.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Enerzijds hoop ik dat de spelersgroep flink gerenoveerd wordt, maar je moet tegelijkertijd natuurlijk geen oude schoenen weggooien zonder dat je nieuwe hebt. In die zin zit Feyenoord waarschijnlijk niet in een luxe-positie en zal het afscheid moeten nemen van een flink aantal spelers om 'ruimte' te creeeren voor nieuwe spelers.

Het risico is dat je ze niet kwijtraakt, en er toch mee blijft zitten. Of dat je niet op tijd vervangers kan halen en echt 'gaten' in je spelersgroep krijgt.


Ik zie het vastleggen van Advocaat als een prima oplossing voor de korte termijn, hij is in staat gebleken de spelersgroep in relatieve rust te laten presteren terwijl de club verder in fik staat. Ik hoop dat de onrust in de organisatie snel verdwijnt, en er straks een directie staat (Robert Eenhoorn) die de club naar een nog hoger niveau kan brengen en verder professionaliseren.

Tot dat moment is Advocaat misschien wel de best mogelijke hoofdtrainer voor de club. Of hij dat ook dáárna is, weet ik niet zeker.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Eens.

Uiteraard moet je van meer meuk af. Maar wie wil haps nu kopen? Is steeds geblesseerd... Wie is er geïnteresseerd in en continu geblesseerde en niet scorende spits Jorgensen?

Geheid dat ze voor safe gaan en de basis behouden. Behalve mss als ze grote bedragen krijgen aan geboden voor Senesi en kokcu dan meteen wegbrengen.

Ik zou willen dat Advocaat wat mee werkt (nu met de blessures) om spelers waar je van af wil meer in de etalage te zetten. Zodat je die kan verkopen en Advocaat volgend seizoen de versterkingen kan krijgen waarop hij hoopt.

Toornstra Larsson Berghuis
Ozyakup Karsdorp
Fer
Haps Senesi van Beek Narsingh
Bijlow

Zo spelen met blessures sinisterra, jorgensen en Botteghin.
Toornstra, Haps, larsson, van Beek en Narsingh in de etalage zetten.
En hopen dat Jorgensen goed presteert op het EK. Zodat clubs geïnteresseerd raken.

Fer verlengen Karsdorp huren als hij op het middenveld rendeert en Ozyakup zijn optie tot koop lichten.

Van der heijden, Botteghin, Tapia en ie lopen uit hun contract.
Kan je van Beek verkopen of verhuren kan je nog overdenken om Botteghin te verlengen als die wil.

Voor die 4 meteen vast leggen de transfervrije mogelijkheden Kalou (spits en vleugel speler), Elia, Donk en huur Riedewald of Kongolo.

Dan is je team alweer prima versterkt
Kan je af van Kelly, Larsson, Toornstra, Jorgensen, Senesi, Kokcu.
Kan je nog denken om te halen fosu-mensah (nog een 1 jarige optie word die niet gelicht is hij transfervrij), chong (transfervrij), de guzman (transfervrij), kokorin (transfervrij)/van wolfswinkel(transfervrij)/huur lens, koop van Drongelen, huur Turuc.

Van Ginkel is nog een goeie transfervrije optie maar gaat geheid naar PSV zoals voorheen. Janmaat, Linssen, Assaidi zijn andere transfervrije opties en Letschert ook als zijn optie niet word gelicht.

Voor dit team zou Advocaat de ideale trainer zijn. Dan heb je nog wat seizoenen om door te selecteren en kan je met een goeie selectie gaan voor een nieuwe coach. En structureel voor de prijzen gaan als de jeugdopleiding dan hopelijk ook weer is hersteld.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik ben blij met Dick maar aan de andere kant is het voetbal nog helemaal niets.
Mijn verwachting was dat hij intussen de spelwijze van Feyenoord langzaam zou veranderen.
Dit houden ze niet vol dat kan gewoon niet, er zit vaak helemaal geen lijn in het spelm het moet sneller, dit gebeurd wel soms als ze met 3-0 voorstaan, wat is dat toch allemaal zo verkrampt spel balletje terug, balletje breed, balletje naar voor, weer terug, om er zat van te worden. En soms ineens zetten ze een prachtige aanval op en ronden het af met een doelpunt. Dick doet er wat aan.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki