Transparent
Inloggen
Sluiten

'Selectie Feyenoord hoopt op langer aanblijven van Dick Advocaat'

20 februari 2020 15:57 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Selectie Feyenoord hoopt op langer aanblijven van Dick Advocaat"; image source: Pro Shots

Als het aan de selectie van Feyenoord ligt, blijft Dick Advocaat ook na dit seizoen trainer van Feyenoord. Dat meldt Voetbal International in een uitgebreid artikel over de uitstekende prestaties sinds de komst van Advocaat. "We zijn echt een groep geworden", aldus aanvoerder Steven Berghuis. "Je ziet een team dat iets voor elkaar over heeft. Dat is de basis van alles, dan ben je in staat onder moeilijke omstandigheden wedstrijden te winnen.

Berghuis gaat verder: "Dan versla je SC Heerenveen op die moeilijke dag voor de beker en draai je bij PEC Zwolle een 2-0 achterstand om. Natuurlijk, alles begint met kwaliteit, maar daarna komen instelling en bereidheid. De trainer en zijn staf spelen daarin een belangrijke rol."

Meer op VI.nl
Tags

advocaat aanblijven berghuis bereidheid heerenveen pec versla

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
De selectie, dat is de vaste kern. Ik denk niet dat sommige spelers nog aan de bak raken onder Advocaat en zullen dus eigenlijk overbodig zijn : Tapia, JA vd H., van Beek, Ozyaküp, Johnston, Narsingh... die komen niet of nauwelijks meer aan te pas. Vraag is of je dan niet beter kunt afromen.
+1/-0

4 jaar geleden
Geef Advocaat een contract voor "het leven" met andere woorden laat Advocaat zelf bepalen hoe lang hij door wil. Advocaat heeft al aangegeven dat Feyenoord zijn laatste club is dus lijkt mij e.e.a. logisch. Zeker met deze resultaten en de ambitie en honger naar succes die er nog steeds aan alle kanten vanaf spat. Top coach die je misschien ook het volgend seizoen[en] de nieuwe coach kan laten opleiden. Kuyt?
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Dick doet het prima. En met deze selectie moet je zo wel spelen ben je achter gekomen sinds stam.

Slim om nu te melden dat ie langer wil blijven want Dick ziet ook dat het wel eens snel minder kan gaan met een geblesseerde Botteghin en vooral Sinisterra en Jorgensen die altijd zwak ziek of misselijk is en gruwelijk uit vorm.

En niet roepen om kuyt aub... kuyt heeft nog niks laten zien als coach. Hou op met die jeugdige beginners bij een top club aan te stellen als hoofd coach.

Ervaring telt.

Ik zie na periode Advocaat een mix Gullit met assistent Henk de Jong en die assistenten die er al zitten de wolf en bakkati wel zitten.

Maar Dick mag van mij nog 2 seizoenen blijven om van huur spelers, oudere transfervrije spelers en jeugd met aankopen te kunnen smeden tot een kampioenschaps waardig team.

Zo lang duurt het ook wel voor de selectie weer op orde is en Feyenoord weer structureel voor de titel kan gaan met een nieuwe hoofd coach.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Als Advocaat door wil dan zou dat wat rust geven in de club, of het voor de doorstroming goed is valt te betwijfelen.
De eerstkomende jaren echter zal de 2e plaats het hoogst haalbare worden, Advocaat kan hierin met zijn puur op resultaat gerichte spelopvatting zeker een meerwaarde zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hoezo geen doorstroming? Wat 'n onzin. Met Malacia, Geertruida, Bijloo en Kokcu staan er maar liefst 4 talenten uit de Academy in het 1ste! Met Bosinick heeft Feyenoord 5 spelers van net aan 20 of jonger in het veld staan .... Dus daarom is het middenveld heel heel belangrijk voor dit team. Vandaar ook de komst van o.a. Ozyakup. De bouw is allang begonnen, doe je ogen eens open ;-) Ik zeg ook niet dat Kuyt perse moet komen maar 2 of 3j onder Advocaat zou Kuyt wel helpen. En dan, wie zet je dan na Advocaat neer? Iemand van buiten zoals met Stam of iemand vanuit de club?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Geen onzin maar een feit dat Geertruida en Malacia er vooral in staan doordat de eerste keuzes geblesseerd zijn. Malacia voldoet bij vlagen redelijk, Geertruida wordt misbruikt op de rechtsbackplaats. De enige lichtpunten zijn Bijlow en vooral Kocku.

De waan van de goede resultaten onder Advocaat heerst onder sommige supporters, het voetbal is nog steeds niet om aan te zien en floreert alleen maar door de bij vlagen geniale Berghuis.

Resultaten vergoeden veel maar eens houdt dit op.
Kuit als trainer naar voren schuiven is net zo'n onbezonnen actie als Stam aanstellen als trainer.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik sta er weer anders in wat betreft doorstroom van talent dan F-N-W-A. Maar in mijn visie zou Advocaat ook prima passen.

Het komt hier op neer... Over welke talenten heb je het Blaak? Wie is er in de jeugd volgens jouw binnen 2/3 seizoenen goed genoeg voor de basis van Feyenoord die nu al niet een basis plaats heeft? En welk talent zit Advocaat dan in de weg komend seizoen voor de doorstroom?

Je moet de jeugd al helemaal niet meer ouderwets voor de leeuwen gooien in het eerste. Dat soort onverantwoord beleid kost je gewoon punten. Kijk hoe vaak Malacia en Geertruida nog fouten begaan die tot doelrijpe kansen van de tegenpartij leiden. En de bewierookte Kokcu heeft bar weinig rendement (weinig doelpunten en assists).

Als je geen geld hebt kunnen ze er als wissels nog mss mee door als je een jong Feyenoord in de voetbal pyramide hebt. Maar dit zijn nou de oorzaken waarom Feyenoord geen kampioen meer word.

Doorstroom moet je veel moderner aanpakken. Ik vind het vervelend om te zeggen maar 020 is daar nu veel verder in dan wij. Namelijk je jeugd laten rijpen in een jong elftal in de voetbal pyramide. En als ik Feyenoord was zou ik zelfs nog de jeugd die dat is ontgroeit verhuren aan eredivisie ploegen om daar hun fouten te begaan voor ze klaar zijn voor een basis plaats bij Feyenoord.

De bank vul je op met huur en transfervrije spelers. Advocaat speelt toch met een vaste kern. Dus je zorgt voor zo minimaal 14 goeie kwaliteit basis spelers. De reserves bij blessures of schorsingen zijn dan te halen uit jong Feyenoord en die huur en transfervrije groep.

Wat betreft het voetbal ben ik het met je eens. Ik ben niet blind voor wat er niet goed gaat. Maar ik zie ook dat er optimaal rendement word gehaald in de situatie waar Feyenoord nu in zit. Dus Advocaat de ideale trainer is voor de opbouw fase. Uiteraard heeft Advocaat ook zijn mindere kanten hij is voor mij echt te behoudend en houd te lang vast aan matig presterende spelers in het veld en in de basis formatie. En wisselt liefst behoudend wat je op ten duur punten gaat kosten. Maar ja dat zorgt wel weer voor duidelijkheid en vertrouwen wat veel spelers ontbeerde... Maar zo heeft ieder zo zijn stijl en smaak... Vertrouwen is blijkbaar wat deze groep nodig had.

Ben het verder eens over Kuijt. Zelfs na 2/3 seizoenen is het nog een beginner. Niet meer doen die beginners als hoofd coach!
Het aantrekken van stam had wel nut voor mij. Ik wou Feyenoord aanvallender en moderner zien spelen.

zie uitleg VI hoe Feyenoord onder Stam en Advocaat speelt.
https://www.youtube.com/watch?v=hZ4zQ0faczU&t=624slink

Stam is qua aanvallende speelstijl zo dogmatisch dat je precies kon zien of dat zou lukken met dit materiaal of niet. En het bleek dat Feyenoord daar dus de kwaliteiten niet voor had in de huidige selectie... En de beoogde jeugd ook helemaal niet zo goed was als men bij Feyenoord steeds dacht... Een zeer wijze les en harde constatering inde periode Stam.

Mss kunnen vele in de huidige selectie gewoon niet beter is de harde conclusie na stam en nu weer Advocaat. Beter voetbal ga je dan ook niet terug zien in het spel met dezelfde selectie. Daarom selecteert Advocaat ook met Arnese kei hard door. Dat is gewoon heel erg nodig...
+1/-0

 
4 jaar geleden
FON1 ik noem geen talenten die binnen nu en zeg 3 jaar in het eerste zullen schitteren want daarvoor ben ik te weinig bekend in de Feyenoord academie.
Advocaat is een echte resultaat trainer, niets mis mee uiteraard want Feyenoord heeft onder zijn leiding perfecte resultaten behaald.
De vraag is of hij dit kunstje de komende seizoenen weer zal kunnen laten zien,, Advocaat dringt uiteraard aan op versterkingen maar voor echte versterkingen is serieus geld nodig iets wat de club nu eenmaal niet heeft.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk ook niet dat die er op het moment zijn... Dat is dus het probleem waar we nu mee worstelen. De talenten die er zijn hebben nog die 2/3 seizoenen nodig om het beoogde niveau wat Advocaat na streeft als basis speler te kunnen halen.

En tuurlijk is de vraag of hij dat volgend seizoen weer kan. Het kan enkel minder worden. Want je kan geheid niet zoveel geluk blijven houden en zeker 4 spelers gaan weg waarvan 1 basis speler (Botteghin) 3 reserves (Ie, van der Heijden, Tapia). Maar heb je ook weer minde rverlies punten ana het begin waar stam voor zorgde. Het behoudende spel van Advocaat blijkt wel de sleutel tot competitie succes. Europees is dat een ander verhaal... Dan zal je een selectie moeten creëren die in meer speel stylen kan spelen. Het word eerst weer zoeken naar de juiste samenstelling.

Verder gaan 020 en psv gaan in de zomer geheid enorme aankopen doen om hun spelers groep te verbeteren. Of dat lukt valt te bezien. (je weet hoe ik denk over de td functie en helemaal over de nederlandse td's... vind ze heel matig). Maar blijft een kleine kans dat er 2 falen. (Zelfs Dick zijn geluk zal daar mss niet voor kunnen zorgen :P)

Maar versterkingen hoeven niet veel geld te kosten. Dat geef ik hier ook al tijden aan. Met wat slimme huur en transfervrije spelers heb je zo een goed team. Beter dan dit seizoen.

Mijn zeker haalbare en ideale team (op mss Kokorin en Chong na) voor volgend seizoen met minimale aankopen ziet er zo uit:

Elia/Sinisterra Kokorin/Bosenik Kalou/Chong
Berghuis/Kokcu Ozyakup/de Guzman
Fer/Fosu-Mensah (opletten of zijn 1 jarige optie word gelicht)
Haps/Malacia van Drongelen/Riedewald Donk/van Beek Karsdorp/Narsingh
Bijlow/Marsman

Enige aankopen: Ozyakup, van Drongelen.
Huur: Karsdorp, Riedewald.
De rest is transfervrij.
Fer verlengen.

Sinisterra, Bosenik, Chong, Malacia, Kokcu, Geertruida, Burger, Hall, Azarkan, Toure, Johnston etc kunnen in jong Feyenoord in de voetbal Pyramide.

Uit contract: Ie, Botteghin, van der Heijden, Tapia
Verkopen: Kelly, Verdonk, Nieuwkoop, Larsson, Toornstra, Jorgensen, Senesi (als die echt al 16 miljoen waard is meteen weg brengen).

Andere mogelijke transfervrije back up opties of als er salaris budget over is:
van Ginkel (denk dat hij weer naar psv gaat, helaas...), van Wolfswinkel (als Kokorin niet wil), Janmaat (vind hem wat te duur voor een back), Linssen (licht er aan hoe lang Sinisterra er uit is met zijn blessure en of Chong komt), Assaidi (zie verhaal Linssen), Letschert (opletten of zijn optie word gelicht kan je hem of van Beek verhuren).

Mogelijke andere aankopen of huur bare spelers (omdat ze weinig aans pelen toe komen of ontevrede zijn): Terence Kongolo (in plaats van Haps of Senesi), Turuc (In plaats van eventueel vertrek Kokcu) en Lens.

Sinisterra had ik ook verkocht maar moet enorm revalideren dus zal geen club in geïnteresseerd zijn.

Als je Fer verlengt.
Van beek verhuurt en Botteghin verlengt.
Toornstra behoud en de guzman niet neemt.
Jorgensen behoud als Kokorin niet haalbaar is.
en Senesi behoud en niet gaat voor van Drongelen.

Dan behoud je zelfs je basis 11 van dit seizoen als je puur op safe gaat. En kan je bekijken of mijn voorgestelde nieuwe aanwinsten beter zijn dan je huidige basis.
+1/-0

4 jaar geleden
Precies Dick zorgt er wel voor dat er een goede mix van talent en ervaring staat, je kan niet met een jeugd elftal gaan spelen. Hopelijk tekent hij snel bij want anders wordt het mischien onrustig.
+1/-0

4 jaar geleden
zou liever naar een andere trainer zoeken dick wordt te uod voor als trainer verder doet hy het goed maar een jongere trainer zou ook wel goed zyn
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.649 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment