Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treft zaterdag zwakst presterende ploeg in uitwedstrijden

20 februari 2020 15:50

Een kleine week na de zege tegen PEC Zwolle wacht voor Feyenoord opnieuw een wedstrijd tegen een degradatiekandidaat. Zaterdagavond is in De Kuip Fortuna Sittard de tegenstander, de huidige nummer 14 van de Eredivisie. De Limburgers presteren vooral buitenshuis erg moeizaam en hebben het hele seizoen nog niet weten te winnen buiten Limburg. Fortuna Sittard is met drie punten dan ook de zwakst presterende ploeg in uitwedstrijden.

Fortuna Sittard kwam al 20 keer eerder naar De Kuip voor een competitiewedstrijd. Tot nu toe wist Feyenoord 13 keer te winnen, speelde het 3 keer gelijk en verloor het 4 keer. De grootste overwinning werd direct in de eerste wedstrijd behaald. Feyenoord was op 3 november 1968 met 5-0 te sterk. Vorig seizoen werd verrassend met 0-2 verloren.

Eerder dit seizoen ging de uitwedstrijd in Sittard met 4-2 verloren. Een maand geleden nam de ploeg in de TOTO KNVB Beker revanche. Vanwege de mist werd het duel in eerste instantie gestaakt, maar een week later bekerde Feyenoord alsnog door door in de laatste minuut van de verlenging te scoren.

Bij Fortuna Sittard speelt één speler met een verleden bij Feyenoord. Wessel Dammers doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam en kwam tot twee officiële wedstrijden, beiden in de Europa League. Vanwege een zware knieblessure zal hij echter niet in actie komen. Assistent-trainer Kevin Hofland kwam als speler ook drie seizoenen in actie voor Feyenoord.




Tags

fortuna zwakst kuip bekerde dammers degradatiekandidaat eredivisie hofland knvb pec revanche verlenging wessel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda