Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: "We hebben tot het einde geknokt"

16 februari 2020 19:21

Het Dick Advocaat-effect blijft nog altijd doorgaan bij Feyenoord. Na opnieuw een overwinning is Feyenoord nummer twee AZ tot op vier punten genaderd. Volgens de Haagse oefenmeester was de zege op PEC Zwolle, ondanks de vroege achterstand, verdiend te noemen.

"Ik vond het geen ontsnapping. We zijn wel erg slecht begonnen. We reageerden veel te slap op het opportunistische spel van PEC. Zij komen uit de eerste twee kansen meteen op 2-0. Daarna hebben we de draad opgepakt en komen we voor rust terug tot 2-1. Je zag dat we, zonder grote kansen te krijgen, meer grip kregen op de wedstrijd. We hebben redelijk gecontroleerd, ook in de tweede helft, maar toch kwamen we weer achter. Als je ziet hoe we toen weer terug in de wedstrijd kwamen, dat vond ik wel aardig. We hadden een goede passing en positiespel".

Dat Feyenoord uiteindelijk de overwinning over de streep trok, had het voor een groot deel te danken aan Robert Bozenik. De Slowaak scoorde vlak voor tijd de 3-4, en dat kon Advocaat wel bekoren: "Mooi dat Bozenik hem maakt, we zeiden het op de bank al. We hoopten dat hij hem zou maken en hij deed het ook. Maar het was geen gouden wissel hoor. Het hele elftal bleef tot het einde knokken voor de winnende. Dat hij hem dan maakt, is geweldig voor hem".

Met een achterstand van nog maar 4 punten op AZ heeft Feyenoord de tweede plaats in het vizier. Advocaat benadrukte dat het vandaag, zeker gezien de resultaten van PSV en Vitesse, een cruciale wedstrijd was, maar dat de weg nog lang is.




Tags

advocaat bozenik geknokt pec danken gecontroleerd genaderd oefenmeester ontsnapping opportunistische passing reageerden slap slowaak vitesse vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.422 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki