Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: "We hebben spirit en veerkracht getoond"

16 februari 2020 19:15

Feyenoord behaalde zondagmiddag een spectaculaire overwinning in Zwolle. Onder barre omstandigheden wisten de Rotterdammers met 3-4 te winnen van PEC. Aanvoerder Steven Berghuis, die zijn 50e Eredivisiegoal voor Feyenoord maakte, was na afloop een gelukkig mens.

"Ja, ik heb me wel vermaakt vandaag. Spektakel en veel doelpunten zijn altijd het meest vermakelijk natuurlijk. Maar we begonnen slecht met de 2-0 achterstand, en dan is het moeilijk om terug te komen. We hadden vaak de tijd om de juiste keuze te maken, maar we waren veel te slordig. Gelukkig maakten we voor de rust nog de 2-1, die was heel belangrijk voor ons."

In de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte, om vervolgens meteen weer op achterstand te komen. Uiteindelijk werd de zege via Berghuis en Bozenik alsnog binnengehaald. Berghuis is blij voor de Slowaak: "Robert viel goed in. Hij bracht veel energie en bleef continu jagen. Leuk om te zien dat hij de winnende maakt. Uiteindelijk hebben we goede goals gemaakt en hebben we laten zien dat we mentaal sterk zijn. Dat zegt alles over Feyenoord op dit moment".

Met zijn 49e en 50e goal voor Feyenoord in de Eredivisie was Berghuis opnieuw belangrijk, en de aanvaller is naar eigen zeggen nog lang niet klaar. "Ik werk er keihard voor, dus ben er ook trots op. Maar ik ben nog lang niet klaar, hoor".


Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis veerkracht barre binnengehaald bozenik eredivisie eredivisiegoal jagen pec slowaak spectaculaire vermakelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.

Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat anderlecht arnesen bazoer bekerfinale besmettingen bestlander corona dirkteur elia feyenoordopnummer fosu herik immuun inhoud janmaat jorien karsdorp luckassen mensah narsingh nederland ongeschikt optiek promes ramesoe renderen roma toornstra uefa