Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Zaterdag moet er wel een beslissing genomen worden of wedstrijd doorgaat'

7 februari 2020 16:34

Het is nog onzeker of AZ - Feyenoord zondag gespeeld kan gaan worden, omdat er windstoten verwacht worden van boven de honderd kilometer per uur. Vrijdagmiddag werd Dick Advocaat op de persconferentie ook gevraagd naar een mogelijke afgelasting, maar hij gaf aan dat hij er nu niets mee kan doen. "Ik heb bij AZ gewerkt en als het daar waait, dan waait het flink. Zelfs zonder windkracht 7. Dat moet goed gemonitord worden en dan moet er een beslissing genomen worden", aldus Advocaat, geciteerd door Voetbal International. "Ze moeten goed kijken wat er de komende dagen gebeurt en wat de verwachtingen zijn. We voetballen voor het publiek. In een stadion zonder dak is dat voor de mensen ook moeilijker. De geleerden zullen we weten wat er gedaan moet worden."

Advocaat vindt dat er op tijd een beslissing genomen zal moeten worden. "Het is heel belangrijk dat AZ, Feyenoord en de KNVB beseffen dat dit een heel belangrijke wedstrijd is waar het publiek ook van wil genieten. Als dat niet kan door de wind heeft het weinig zin om te spelen. Daar moet zaterdag wel een beslissing over genomen worden, vind ik", zo gaf hij aan, om vervolgens te horen dat de KNVB dat zondagochtend pas zal beslissen. "Nou, dat is de KNVB. Altijd net iets later."

De trainer wilde nog niet aangegeven of het spel van de ploeg aangepast zal worden vanwege de wind. "Je kan er pas iets mee als je daar bent", zei hij daarover. "AZ heeft het voordeel dat ze al een tijd met elkaar samenspelen. Wij zijn pas even met dit elftal bezig. Ik verwacht wel een interessante wedstrijd. Maar waarom zouden zij de favoriet zijn? Wij hebben vertrouwen en zijn ook in vorm. Dit elftal komt er ook aan."


Tags

advocaat knvb waait wind afgelasting dak geleerden gemonitord kilometer samenspelen windkracht windstoten zondagochtend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat azarkan baseer behoudend berghuis botteghin bozenik compact conthe diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen karsdorp kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop senesi sinisterra teixeira toornstra twente vleugel