Feyenoord dankzij late treffer door naar kwartfinale KNVB beker

28 januari 2020 21:14

Feyenoord heeft zich dinsdagavond in Sittard na 120 minuten voetbal voor de kwartfinale van de KNVB beker geplaatst. Waar het lange tijd op penalty's uit leek te draaien, was het een doelpunt van Luciano Narsingh in de 120e minuut dat Feyenoord alsnog de overwinning bracht.

In de resterende 27 minuten kwam Feyenoord goed uit de startblokken. Al snel was Berghuis dicht bij de 1-2 na een combinatie met Toornstra, maar zijn schot miste precisie. Een paar minuten later was het Toornstra zelf, die dicht bij de voorsprong was. Hij kon echter te weinig kracht aan zijn schot meegeven.

Verder gebeurde er weinig noemenswaardigs meer in de reguliere speeltijd, op twee wissels na. In de 83e minuut, en dus eigenlijk na een kwartier spelen, wisselde Fortuna Sittard Sambou voor Damașcan. Even later werd Nicolai Jørgensen naar de kant gehaald wegens lichte liesklachten. De Deen werd vervangen door Luciano Narsingh.

De eerste mogelijkheid in de verlenging was voor Feyenoord, maar Luis Sinisterra miste de kruising met een kleine meter. Aan de andere kant was Mark Diemers voor Fortuna Sittard dicht bij een doelpunt, maar Justin Bijlow keerde zijn schot in de korte hoek met enige moeite. Het was wachten op een moment dat de wedstrijd zou openbreken, maar dit zou er in de eerste helft van de verlenging niet meer komen.

Net na de pauze zorgde opnieuw Jens Toornstra voor wat gevaar, maar hij schoot hard op de vuisten van doelman Koșelev. Orkun Kökcü werd hierna, eveneens wegens fysieke klachten, gewisseld. Hij werd vervangen door Rick Karsdorp. In de 112e minuut kon Fortuna Sittard voor gevaar zorgen uit een vrije trap, maar Bijlow schrok niet van de inzet van Diemers. Twee minuten later moest Bijlow wel handelen ingrijpen, op een fraaie inzet van Passlack. Hij kon het schot met buitenkant voet ternauwernood tot corner verwerken.

Het leek vervolgens op penalty's uit te draaien, maar daar kwam in de 120e minuut verandering in. Uit een voorzet van Rick Karsdorp kon Luis Sinisterra bij de tweede paal terugleggen op Luciano Narsingh, die de bal simpel kon intikken. Hierdoor wist Feyenoord de overwinning op de valreep alsnog binnen te halen en plaatst het zich voor de kwartfinale van de KNVB beker, waarin het op bezoek zal gaan bij sc Heerenveen.