Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Feyenoord neemt salaris Oguzhan Özyakup gedeeltelijk over en bedingt koopoptie'

27 januari 2020 20:54 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

[Update] "Feyenoord neemt salaris Oguzhan Özyakup gedeeltelijk over en bedingt koopoptie"; image source: Pro Shots

Volgens het Twitter-account Feyenoord Transfermarkt staat Feyenoord op het punt om de selectie te versterken met Oğuzhan Özyakup. De 27-jarige middenvelder zal tot het einde van dit seizoen worden gehuurd van het Turkse Besiktas. Feyenoord hoopt ook een optie tot koop af te kunnen dwingen.

Ondanks dat Özyakup in Zaandam geboren is en ook jeugdinterlands voor Nederland speelde, is hij international van Turkije. In Nederland doorliep hij de jeugdopleiding van AZ tot hij op zestienjarige leeftijd de overstap maakte naar Arsenal.

Update 16:50: Volgens Voetbal International is de komst van Oğuzhan Özyakup naar Feyenoord op details na rond. Dat zouden Turkse bronnen hebben aangegeven. De 27-jarige international van Turkije moet zorgen voor de gewenste extra optie op het middenveld.

Update 20:28: De tijdelijke komst van Oguzhan Özyakup naar Feyenoord is al afgerond. Volgens RTV Rijnmond zal de club op korte termijn de komst van de middenvelder bekend gaan maken. Özyakup wordt voor een half jaar gehuurd van Besiktas.

Update 20:54: Het Twitter-account KuipTalk meldt dat Feyenoord het salaris van Oguzhan Özyakup gedeeltelijk over zal overnemen. De club zal 500.000 euro betalen van het salaris van de middenvelder. Bovendien wordt er een optie tot koop bedongen van 5 miljoen euro.

Meer op RTV Rijnmond


Discussieer mee op de forums


Tags

ozyakup oguzhan bedingt besiktas nederland turkije arsenal kuiptalk rijnmond zaandam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden (gewijzigd)
Prima speler met potentie stond ook op mijn lijstje van spelers die uit hun contract liepen een paar seizoenen geleden...

Maar om er nu veel geld aan uit te geven... Hij staat namelijk erg lang stil in zijn ontwikkeling en heeft heel vaak op de bank gezeten. Ozyakup zal wel beter zijn dan Kokcu en Toornstra (die 2 kan je ook weggooien als Ozyakup komt want nemen geheid plaats op de bank). Huur met optie tot koop vind ik wel een goeie actie. Kan je beoordelen of Ozyakup een aanwinst is voor je hem koopt.

Ik word alleen een beetje treurig dat je wel kan zien wie nu weer het technisch beleid in handen heeft...

Namelijk de conservatieve oude denkwijze van voetbal viert de boven toon...

Spelers kopen... En dan HOPEN dat het wat is... En direct snel willen presteren...

Het werkt ook wel als je ervaring en verstand van zaken hebt. Wat advocaat en Arnesen vast hebben. Op deze manier kan je als alles mee zit opeens een sprong vooruit maken in prestaties van je eerste elftal en kwaliteit van spelers.

Het kost de club alleen bakken met geld met al die uitgaven aan transfers... Niet alleen dat... Maar omdat je snel door selecteert doe je ook weer spelers voor niks of bijna niks van de hand... Zie vermeer, ayoub en lopen tapia, van der heijden, Botteghin uit hun contract...

Kijk wat er kan gebeuren als je weer wat miskopen hebt (zie PSV nu en van Geel bij ons). Dat kan je weer jaren en jaren terug werpen.

Je had Ozyakup namelijk paar jaar geleden transfervrij kunnen oppikken als je hem een goed verhaal en toekomst perspectief had gegeven... Nu heeft ie weer een langlopend contract... En ben je gewoon te laat...

Trouwens ik zou me richten op van Ginkel, de Guzman en Karsdorp. De eerste 2 zijn volgend seizoen transfervrij. Karsdorp deed het ook prima op het middenveld en wil niet meer terug naar zijn club dus zou ik ook maar blijven testen als middenvelder. Die kan je blijven huren tot hij uit zijn contract loopt.

En Ozyakup is weer een rechtspoot... We missen weer linkspoten op het middenveld.

Een middenveld Ozyakup, Karsdorp, Fer zou verder wel prima marcheren. Ozyakup is een spelmaker en creatieveling. Karsdorp kan loopacties en diepte maken als box to box en Fer de stofzuiger.
Ozyakup heeft alleen een gebrek aan scorend vermogen. Het valt te bezien of Karsdorp dat wel gaat hebben op het middenveld.


Update:
Huur met optie tot koop is prima geeft je meer kwalitatief goeie mogelijkheden.

Huidige selectie:
IE/Geertruida Botteghin/van Beek Senesi/van der Heijden Haps/Malacia
Toornstra/Karsdorp Fer/Tapia Ozyakup/Kokcu
Berghuis/Narsingh Jorgensen/Bosenic Sinisterra/Larsson
+1/-1

 
8 maanden geleden
Wat betreft van Ginkel ben ik het wel met je eens. Die zou, mits fit, een welkome versterking kunnen zijn. Verder een beetje een warrig verhaal. Je hebt een paar dagen om een middenveld te versterken. Hoog nodig omdat je nu ook op de bank weinig tot niets hebt zitten. Duidelijk dat er (nog) geen vertrouwen in de jeugd is dus dan is huren of kopen noodzaak.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Wat vond je warrig aan mijn verhaal?

Ik verduidelijk het graag.
+1/-1

 
8 maanden geleden
Karsdorp is weliswaar opgeleid als middenvelder maar volledig omgeturnd naar rechtsback, in die rol haalde hij zelfs de selectie van het Nederlands elftal. Gewoon gebruiken dus waarin hij goed is, rechtsback.
Van Ginkel is hetzelfde verhaal als Özyakup en Fer, lang niet gespeeld op niveau en je moet maar afwachten of het niveau ooit nog gehaald zal worden.

Ik weet dat je geen fan bent van Kocku maar dit is echt de beste middenvelder die we hebben, dat het niet uit de verf komt, komt mede door het gebrek aan kwaliteit bij de andere middenvelders. Fer is gewoon over zijn top en maakt teveel onnodige fouten, teveel lopen met de bal op de verkeerde momenten en verkeerde posities.
Toornstra is een goede middenvelder maar in huidige vorm niveau ADO, met alle respect overigens voor ADO.
+3/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Gun Kokcu het beste maar heeft tot op heden te weinig rendement en fysiek kan hij nog niet mee.

Men moet eens ophouden te denken in posities. Spelers zijn veel waardevoller als ze op meer posities kunnen spelen. In het huidige voetbal moet je ook wel eens posities van elkaar overnemen. Karsdorp is opgeleid als middenvelder en ze zijn heus niet gek in de jeugdopleiding. Mss is dat gewoon zijn beste positie geef die jonge daar maar een kans. Als rechts back aub even ophoudne met Geertruida. Gewoon narsingh posteren heeft techniek snelheid en een voorzet hij scoort enkel niet. Maar als rechts back is scoren niet van belang. Haps was ook vleugel speler. Narsingh is in niks minder dan hanps.

Fer klopt heeft duidelijk geleden onder zijn zware blessures. Maar dat lopen met de bal leer je hem wel af je hebt kracht nodig op het middenveld. Verder zou hij als rechter centrale verdediger ook prima moeten kunnen spelen. Hoeft hij minder te lopen. Daar komt toch ruimte vrij want botteghin loopt uit zijn contract.

Toornstra klopt dat niveau kan niet bij Feyenoord. Echt weg proberen te brengen of eens testen als valse rechter vleugel wat lukte bij rutte kan Berghuis op je middenveld.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Fer als rechter centrale verdediger zou een optie kunnen zijn om te proberen hoewel hij net zo flegmatiek oogt als Tapia.

Kocku gewoon laten staan en de kwaliteit om hem heen verhogen dan zal je zien hoe goed hij werkelijk is.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik hoop het wat betreft Kokcu. Maar zijn rendement moet omhoog.

Als je dan kokcu (creatieveling), Ozyakup (spelmaker) en fer (box to box)hebt heb je weer een probleem dat niemand van die 3 scoort.

Fer als rechter middenvelder was vroeger wat hij goed kon voor zijn blessures. En inderdaad zijn beste positie. Maar bij de huidige Fer denk ik dat zijn knieën dat niet meer aan kunnen.

Neem maar van mij aan in het huidige voetbal is de creatieveling allang ingeruild voor een soort scorende box toe box speler zoals wijanldum bij liverpool en van de beek bij 020.
Je spelmaker moet dan een type creatieveling en goal scorer zijn die ook zijn verdedigende arbeid verricht voor een top middenveld. En kokcu heeft dat nog niet allemaal in zich. hij mist 2 van die elementen en dat is nog teveel.

Karsdorp heeft wel het loopvermogen en de fysiek voor de rol van van de beek en Wijnaldum.

Fer zou dan de stofzuiger zijn.

OzyaKup de dirigent en spelmaker.

Een samenstelling kokcu, ozyakup en karsdorp op je middenveld zou mss wel kunnen maar dan mis je power en verdedigende arbeid en kan karsdorp minder aanvallend denken.

Mijn ideale middenveld op het moment zou zijn: berghuis, karsdorp en fer. Berghuis heeft 1 ding meer dan kokcu namelijk scorend vermogen naast creativiteit. Fer is de ideale stofzuiger die de ballen inlevert. En Karsdorp kan de loopacties maken in de box.

Een middenveld Berghuis, Ozyakup en fer zou ook moeten kunnen lopen om die zelfde redenen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Fer is als zeer ervaren speler gehaald, en die zou je nu nog te veel lopen met de bal moeten afleren? Bakt er na een half jaar nog steeds niets van. Ik vind het een hele domme speler en zou alleen daarom niet bij Feyenoord moeten spelen. Gauw afscheid van nemen.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ja afleren wat Blaak al zei Fer is meer een rechter middenvelder speelde niet veel als verdedigende middenvelder. Dus inderdaad kan je hem afleren als je hem leert beter in die positie te functioneren.

En als hij weg gaat, wie zet je daar dan voor in de plaats?

Tapia blijkt slechter en loopt uit zijn contract en wie heb je dan voor die positie?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Het probleem is dat spelers juist vaak uit hun positie spelen en dat het goed zou zijn als spelers op meerdere posities kunnen spelen is nog maar de vraag. Spelers hebben behoefte aan een vaste plek, een plek waar ze thuis horen. Een speler die op het middenveld thuis hoort ga je niet in de verdediging zetten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gun Kokcu het beste maar heeft tot op heden te weinig rendement en fysiek kan hij nog niet mee.
+2/-0

8 maanden geleden
Hmmmm. Weet niet. Ik zie toch weinig verschillen tussen de middenvelders. Ik zag graag een strateeg er tussen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ja, in Turkije. Daar zijn véél strategen. Zonder gekheid. Vraag : wie heeft hem aangedragen ? Vraag : wat doet hem béter zijn dan een speler uit pakweg Scandinavië, Spanje, Italië, Portugal, Nederland of Belgie ?
Mag ik ff het lijstje van Turkse spelers die een poosje bij ons hebben " gebivakkeerd " ?
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
van Persie xD

Kwam vanuit fenerbace (turkse club) naar Feyenoord.

Voordeel van Ozyakup is dat hij gewoon uit zaandam komt. In nederland is opgeleid (bij AZ) zelfs in nederlandse jeugd elf tallen speelde. Is vroeg gescout door arsenal en daar heen gegaan. En verkoos voor Turkije te spelen in plaats voor Nederland.

Beetje kokcu verhaal hier. (als je nog een turks voorbeeld wil) ;)

Dat hij voor Turkije koos vind ik minder prettig...

Maar goed Ozyakup kent het nederlandse voetbal dus prima. Dat heeft hij voor op andere buitenlandse jongens. Zal hier niet hoeven te acclimatiseren.
+2/-0

8 maanden geleden
Als hij goed bevalt en de koop-optie kan gelicht worden, dan snap ik het verhaal. Maar als het bij huren blijft, dan zie ik niet in waarom er 500.000 euro salaris gestoken moet worden voor nog 3 maanden competitie. Ik denk niet dat we met hem erbij alsnog tweede gaan worden.
+1/-0

8 maanden geleden
mooi om alles te lezen en iedereen het beter weet!
Nou ik weet het nog beter (geintje)
Ik weet dat we redelijk dun in de middnevelders zitten na het vertrek van Burger en Ayoub. Maar ik ken de kwaliteiten van Ozyakup niet echt (of het een 6, 8 of 10 is)maar ik weet niet voor wie die erin moet.. met het oog op eventueel volgend seizoen is hij denk ik een welkome versterking. Ik had toch liever een RB of RCV gezien met veel kwaliteit. op links met Senesi en Malacia staat het wel, maar de rechterkant is toch echt wel problematisch! Wie zegt over Sinisterra dat die eruit moet, snapt het denk ik niet helemaal, dit is een publiekslieveling aan het worden.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ik begin de visie van Advocaat wel iets te begrijpen : As Senesi -- Ozyaküp of Kökçü -- Sinisterra -- Berghuis -- Bozenik. Van Ozyaküp en Bozenik weten we nog niet veel. Maar je mag verwachten dat Tapia of Toornstra het veld gaat ruimen, over Fer was Advocaat telkens positief dus hij zal wel zijn stek krijgen, Jorgensen gaat,- terecht -, het veld ruimen. Ik vraag mij wel af wat de rol van Botteghin en Larsson gaat worden. Om van JA vd H nog maar te zwijgen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal mee eens.
Larrson is als back-up van sinsterra prima trouwens (en net als ieder ander hoop ik stiekem dat die het ooit wel gaat brengen).
Nu nog goede vervanger voor Botteghin en stand-in van Fer, en met de juiste trainer (zo zie je maar) kunnen we best voor de 2e plek (helaas) mee doen (jaarlijks)
+1/-0

8 maanden geleden
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Feyenoord heeft al haar geld geinvesteerd in de nieuwe spits, Özyakup huren om Advocaat meer opties te geven op het middenveld is een prima oplossing derhalve. Maar ik hoop niet dat hij de ontwikkeling van Kokcü in de weg gaat zitten. En of de koopoptie moeten lichten is een latere zorg, echter vind ik voor een dergelijk bedrag een speler wel enige restwaarde moet hebben. En dat heeft Özyakup niet...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Kokcu is oogappeltje van Advocaat, die raakt zijn plaats niet kwijt ! Fer heb je ook nodig dus zal Jens de 12e man worden die gaat heus geen herrie schoppen prima toch?
+1/-0

8 maanden geleden
Kokcu is een groot talent, maar heeft een moeizaam seizoen tot nu toe en komt nog tekort. Lijdt enorm veel balverlies en heeft de pech dat dit telkens resulteert in tegen goals. Dus Ozyakup kon wel eens op zijn plek komen zo af en toe, en dat is in mijn ogen niet zo erg. Misschien wel beter voor de rest van het seizoen, heb soms het idee dat Kokcu met erg veel stress op het veld staat. Dat is begrijpelijk, maar eigenlijk zou hij als 18 jarige lekker vrij moeten voetballen, hij is jong en mag daarom nog af en toe wel een foutje maken. Ik ben er van overtuigd dat hij het gaat maken, misschien beter om af en toe de druk er voor die jongen wat af te halen.
+1/-0

8 maanden geleden
Verbaas me elke keer weer over de gigantische voetbalkennis bij de reacties (Feyenoordopnummer 1 bijvoorbeeld). De kans dat Feyenoord weer eens op nummer 1 komt is welhaast nihil. Als Feyenoord een middenvelder afdankt (Amrabat) die nu voor 20 miljoen verkocht wordt in Italië kun je volgens mij beter een toontje lager zingen.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat berghuis bestlander bijlow boer botteghin bozenik danall diemers eenwording elia fer feyenoordopnummer geertruida hanegem haps jorgensen kokcu linker linssen narsingh renderen senesi sinisterra teixeira toornstra twente vleugel voorhoede