Bekerwedstrijd Feyenoord gestaakt wegens mist

21 januari 2020 22:25

Bekerwedstrijd Feyenoord gestaakt wegens mist; image source: Pro Shots

De wedstrijd in de achtste finale van de KNVB beker tussen Fortuna Sittard en Feyenoord is vroegtijdig ten einde gekomen. Na 65 minuten spelen besloot arbiter Kevin Blom de wedstrijd wegens dichte mist bij een 1-1 tussenstand stil te leggen. Omdat het zicht na 30 minuten niet was verbeterd, werd de wedstrijd definitief gestaakt. Feyenoord kwam voor rust op voorsprong via een eigen doelpunt van Ciss, waarna Passlack na rust gelijk maakte voor Fortuna Sittard.

Feyenoord begon met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van de competitiewedstrijd van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen. Sam Larsson werd dankzij zijn goede invalbeurt beloond met een basisplaats, ten koste van Luis Sinisterra.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was weinig opwindend. Geen van beide ploegen was in staat om de bal langdurig in bezit te houden. Het was een heuse flipperkast op het middenveld, waarbij de bal ongecontroleerd van ledemaat naar ledemaat vloog. Het zestienmetergebied werd nauwelijks bereikt. Kansen waren daarom uiterst schaars, en het wachten was op een moment dat de wedstrijd zou openbreken.

Dit moment leek in de 23e minuut komen, maar Damașcan kopte na een inschattingsfout van Bijlow van dichtbij over. Bij een afstandsschot van Diemers stond Bijlow even later wel op de goede plek. Aan de andere kant was een afstandsschot van Kökcü het enige wat Feyenoord daar tegenover kon stellen.

De ploegen leken daarom met een brilstand de kleedkamers in te gaan, tot een corner voor Feyenoord in de 43e minuut hier verandering in bracht. Een scherpe hoekschop van Kökcü verdween via Fortuna-spelers Ciss, Essers en opnieuw Ciss achter doelman Koșelev. Hierdoor ging Feyenoord met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft, waarin de mist meer en meer neerdaalde op de matige Sittardse grasmat, nam Fortuna het initiatief. Zo volgde er binnen twee minuten een megakans voor Damașcan, die oog in oog met Bijlow faalde. Feyenoord nam deze waarschuwing niet ter harte, en zag de voorsprong één minuut later alsnog in mist opgaan. Het was Felix Passlack die de bal vanaf randje zestien knap in de verre hoek plaatste.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft vond er kort overleg plaats of de wedstrijd wel of niet door zou moeten gaan in verband met de dichte mist. Beide aanvoerders gaven aan genoeg te kunnen zien en dus besloot arbiter Blom om door te laten spelen. De mensen die de wedstrijd via de televisie volgden kregen echter weinig meer van het schouwspel mee.

De mist werd er niet minder op en toen het voor de grensrechters niet meer te zien was wanneer een bal werd gespeeld, werd de wedstrijd definitief stilgelegd door Blom.

Wanneer de wedstrijd wordt hervat is op moment van schrijven nog onduidelijk.