Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolai Jørgensen: 'De mensen zien dat ik altijd alles geef voor de club'

21 januari 2020 12:36 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Nicolai Jørgensen: "De mensen zien dat ik altijd alles geef voor de club"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Nicolai Jørgensen aan blij te zijn met de steun die hij krijgt in De Kuip. "Ik heb dit seizoen lopen worstelen, kansen gemist die ik normaal nooit miste, maar steeds hoorde ik dat ze mijn naam scandeerden. Wat anders kan ik zeggen dan dat ik het bijzonder vind?", aldus Jørgensen. "De reden dat ze het doen, is dat de mensen ook zien dat ik altijd alles geef voor de club. Ik kan slecht spelen, kansen missen, maar wat ik óók kan en altijd doe, is mijn best. Hoe slechter ik speel, hoe harder ik werk."

De Deen gaat verder: "Ik vermoed dat de mensen in Rotterdam dat wel waarderen. Ze zijn kritisch, dat moet, maar ze zijn ook niet gek. De meesten weten dat ik maanden aan de kant heb moeten staan door wéér een blessure en beseffen dat je dan niet na een week weer in topvorm bent. En ze weten óók dat ik weer op weg ben naar mijn normal me en dat de goals weer gaan komen."

De weg ernaartoe is volgens Jørgensen echter lang en hij weet ook niet waar het einde is. "Dat maakte het zo frustrerend, dat je als speler op het veld staat en weet dat je beter kunt dan je laat zien", zo geeft hij aan. "Je wordt er vanzelf negatiever van, gaat twijfelen aan jezelf. Waarom lukt het niet? Waarom duurt het allemaal zo lang? Sommige dingen zijn ook gewoon onverklaarbaar. Zo’n kans die ik mis tegen PEC Zwolle, voor open doel. Daarvoor zijn geen excuses."

Meer op VI.nl
Tags

kuip pec

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
We zien je weer scoren Nicolai, nu hopen dat het alleen maar beter gaat.
+1/-0

4 jaar geleden
Inzet is het enige wat je kunt eisen van een speler. Het overige heeft een speler zelf niet in de hand; gebrek aan kwaliteit, vorm. Ik heb altijd het idee gehad dat het bij Jorgensen vooral het laatste was, en waar het eventueel kwaliteit betrof het probleem meer mentaal is.

Hij lijkt af en toe zo tegen zichzelf te voetballen, dat er niets meer uit komt. Dan zakt hij naar een 2/3, terwijl hij op zijn leeftijd en met zijn kwaliteiten altijd minimaal een 5/6 moet kunnen presteren.

Dat zit helemaal geheel zijn oren, aan zijn voeten ligt het niet.

In de conservatieve voetballerij is het begeleiden van het mentale aspect bij spelers nog altijd niet geheel geaccepteerd. Iemand als Eenhoorn (kom ik weer) heeft dat bij AZ wél geintroduceerd, vanaf de jongste jeugd.

En wat is daar lacherig over gedaan tijdens bijvoorbeeld VI; dat de jongste jeugd ademhalingsoefeningen doen voor/na een wedstrijd om zich te focussen, dat er gesprekken bij/met mental coaches zijn en (jeugd)spelers elkaar van feedback voorzien om beter te worden.

Feyenoord moet spelers die met zichzelf worstelen toch gewoon beter begeleiden?
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane azzouzi backje biden bologna carranza caru containers dest eredivisie excelsior fight gijs hadj kraaij mls moussa nadje priske smal sobat socrates timber trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki