Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Ik hoop dat Sjaak Troost, op wat voor manier ook, betrokken blijft bij de club'

18 januari 2020 08:34 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "Ik hoop dat Sjaak Troost, op wat voor manier ook, betrokken blijft bij de club"; image source: Pro Shots

Als het aan Dick Advocaat ligt, blijft Sjaak Troost voor de club behouden. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. "Ik zou proberen op wat voor manier dan ook deze man voor Feyenoord te behouden", aldus Advocaat. "Ik ben hier twee maanden en ik heb heel goed met hem en Toon gewerkt. Toon is meer op de achtergrond, dat is de grote man. Sjaak is nadrukkelijker aanwezig vanaf het begin bij alles. Dat doet hij in mijn ogen uitstekend."

Volgens de trainer moet er juist een man als Troost bij de club behouden blijven om de clubcultuur te kunnen bewaken. "Want het is een Feyenoorder, dat vergeet ook iedereen", zo geeft hij aan. "maken fouten. Ik ook, een technisch directeur ook. En om die knowhow van de ene op de andere dag weg te doen, vind ik zonde. Ik hoop alleen dat hij, op wat voor manier ook, betrokken blijft bij de club."
Tags

advocaat troost telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Van de buitenwacht is er, soms zonder meer terecht, veel kritiek op het functioneren van Troost.
Opmerkelijk dat een ervaren trainer als Advocaat positief is, Er zal een kern van waarheid zitten in beide bevindingen.

Wat Feyenoord nodig heeft is bestuurlijke rust, daar gaan ze niet beter door voetballen maar de focus zal dan weer meer gaan naar de prestaties ipv de belangrijke randzaken.
+2/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Wat je nog meer nodig hebt is een bedrijfsstructuur die beter werkt en capabele mensen met verstand van zaken op de juiste positie.

Sjaak Troost neer zetten in de raad van commissarissen met portefeuille spelers beleid lijkt me niet handig. Die moet dan zijn eigen beleid controleren waar het niet best ging. Ben dan benieuwt naar zijn eigen analyse over zichzelf.

Ik zou eigenlijk willen dat de raad van commissarissen met hun controlerende rol altijd bij iedere beslissing van de directie noteert of ze het er mee eens waren of niet en dan aan het eind over een aantal seizoenen een externe partij beoordeeld of ze gelijk hadden ja of nee en het goeie voortschrijdende inzicht hadden.

Vind de complete bedrijfsorganisatiestructuur slecht. Als opleidende club moet je geen td hebben die alleen over de aankopen gaat. Dat gaat fout! Zie van Geel voorbeeld. De kans bestaat dan dat een td je scouting en opleiding laat versloffen en zelf de aankopen doet en zichzelf daardoor onmisbaar maakt. Maar de club structureel word uitgehold.


De structuur van de raad van commissarissen klopt ook totaal niet!

Het controlerende orgaan word zelf niet gecontroleerd xD
Ow wacht het word wel gecontroleerd namelijk door zichzelf xD

Geef die mensen een termijn van 4 jaar met verkiezingen met een maximum van 3 termijnen ofzo. En zichzelf dan ook weer verkiesbaar kunnen stellen.

5 personen er in. Met een duidelijke portefeuille.
1 financiele man
1 netwerker commerci├źle man/bestuurder de voorzitter.
1 verstand van jeugdopleiding
1 verstand van coaching/eerste elftal en spelers en of scouten
1 club icoon

Bij de portefeuille houder telt zijn stem dubbel. Bij gelijke stand telt de stem van de voorzitter. De financiele en commerciele/bestuurder leden van de raad van commissarissen komen uit een interne verkiezing bij de vrienden van Feyenoord.

De andere 3 komen uit verkiezingen voor iedere portefeuille een lijst van namen waar men op kan stemmen.

Personen die mogen stemmen zijn: (oud)Seizoenkaart houders en mensen die vaker een kaart kochten de afgelopen 4 jaar, feyenoord leden of ere leden, vrijwilligers die zich al wat jaren inzetten, sky box houders, (oud)spelers, werknemers en anderen die zich duidelijk betrokken voelen met Feyenoord. (geen sponsoren die krijgen naamsbekendheid voor hun investering).


Wat Troost betreft:

Maak maar een extra functie voor de raad van commissarissen. Een soort van club observator die overal bij de club organisatie mag observeren en de raad van commissarissen informeert. Het liefst voor ieder commissie lid 1 persoon. Dat kan Sjaak troost mss wel als club man.
+1/-1

4 jaar geleden
Troost zit al 30 jaar bij deze club in tal van functies en nooit is het wat geworden.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hij bedoelt het vast goed maar dat maakt hem nog geen professional.
+1/-0

 
 
4 jaar geleden
Ja die conclusie ligt voor de hand, maar het is niet zo dat betere kandidaten in rijen van 3 voor de deur staan om een rol te gaan spelen bij onze club, integendeel, niemand van niveau lijkt hier op dit moment in te willen stappen en geef ze eens ongelijk. Het afbrandrisico is enorm zolang onduidelijk is wie de baas is en wat nou de doelstellingen zijn van de club. Als je er nu instapt ben je aan de beurt als de komende periode de resultaten weer tegenzitten of het stadiondossier definitief implodeert.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ongeacht de capaciteiten en prestaties van Sjaak Troost; wat er nu gebeurt en naar buiten komt via de media over hem is onderdeel van een machtstrijd en moet sowieso in dat perspectief gezien worden.

Sjaak Troost (en ook van Bodegom) hebben afgelopen jaar vijanden gemaakt binnen bepaalde geledingen van de club, en hebben bepaalde stromingen gepoogd buitenspel te zetten.

Die stromingen zijn een campagne gestart om Troost en van Bodegom in een negatief daglicht te plaatsen. Wat ervan klopt, weet ik niet. Maar ik denk dat over iedereen binnen Feyenoord (directie en RvC) genoeg vuile was te vinden is, zij die een schoon blazoen hebben zijn watmij betreft al helemaal niet te vertrouwen...
+1/-0

4 jaar geleden
Een trainer is een passant. Advocaat heeft zich niet te bemoeien met de RvC. Hij moet zich concentreren op Feyenoord 1.
+1/-0

4 jaar geleden
Als jeblieft niet...schaamteloos hoe hij voor de tv zat te orakelen over tapia ...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Hoe kijk jij dan naar Tapia? Niet schaamteloos om niets te presteren, jaar na jaar een vorstelijk salaris op te strijken en niet mee willen werken aan een vertrek omdat je eerst een Nederlands paspoort wilt veiligstellen en vervolgens weer je zakken te vullen aan tekengeld zodra je gratis de deur uit kunt lopen. Ik denk dat Sjaak hardop zei wat veruit de meeste supporters dachten en dat is misschien niet handig in zijn positie maar wel eerlijk. Wat pas echt een wonder is, is dat Tapia in het nationale elftal van Peru tegen goede tegenstanders wel overeind blijft. We hebben hem bij ons toch nog nooit een wedstrijd zien spelen waarin hij geen onnodig balverlies leed op de plaatsen waar dat pijn deed en hem aan de bal de misplaatste vedette zien uithangen, of zie jij dat anders?
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki