Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord niet opgewassen tegen Borussia Dortmund

11 januari 2020 13:52
Foto: Pro Shots

Feyenoord niet opgewassen tegen Borussia Dortmund; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het oefenduel tegen Borussia Dortmund verloren. De Duitse topclub was met 4-2 te sterk voor de ploeg van Dick Advocaat. Feyenoord begon zwak aan het duel en stond binnen een minuut al op achterstand. Al snel kreeg de ploeg echter grip op het duel en was het Nicolai Jørgensen die halverwege de eerste helft voor de gelijkmaker zorgde. Het duel kantelde daardoor volledig en Feyenoord kreeg enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Het was echter Dortmund dat de kleedkamers opzocht met een voorsprong nadat het profiteerde van zwak verdedigen.

Na rust wist Borussia Dortmund al snel voor de 1-3 te zorgen en dat leek ook de beslissing te zijn in de wedstrijd. Feyenoord werd nauwelijks nog gevaarlijk en tien minuten na de 1-3 zorgde Dortmund ook nog voor de 1-4, waardoor een flinke afstraffing dreigde. De Duitsers lieten de teugels echter vieren en diep in blessuretijd wist Luciano Narsingh via een volley voor de 2-4 te zorgen.
Tags

dortmund advocaat narsingh

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Gewoon een enorm gebrek aan kwaliteit.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Buiten onze backs en tapia heeft feyenoord best kwaliteit en een aantal goeie spelers.
Alleen voetbal is een teamsport en niet alle posities zijn goed bezet ook vanwege blessures.
Dortmund straft dat gelijk af
+1/-0

4 jaar geleden
Valt me op dat alle feyenoordaanhangers wel steeds negatiever worden. We weten toch hoe het ervoor staat. Volgens mij mogen we alles wel iets positiever benaderen. Ik heb een Feyenoord gezien dat niet de mindere was in een nietszeggende oefenpotje ten BVB dat in de sterkste opstelling speelde. Heb tweede helft niet gezien maar was aangenaam verrast van wat ik wel zag
+7/-0

 
4 jaar geleden
Idd helemaal mee eens .
We speelde niet tegen fc balophetdak en het was een OEFENduel.
Naar mijn mening was het verschil tapia ipv fer de 2e helft waardoor het weer onrustig werdt .
1e helft gewoon goed.
In de eredivisie ga je zo'n tegenstander die alles afstraft buiten 020 nooit treffen
+3/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Narsingh blijkt zonder druk wel te kunnen scoren. Apart.

Verder inderdaad kwaliteitsgebrek. Bedank daar van Geel maar voor die al je geld heeft uitgegeven en bar slecht jeugdbeleid heeft gevoerd. Ook verantwoordelijk voor aanstellen stam terwijl je een ervaren coach zocht.

Troost en de rest wou nog repareren na van Geel en maakte helaas ook niet de beste beslissingen... Maar goed de achtergelaten puinhoop was niet hun schuld.
Kelly aantrekken was onbegrijpelijk had je daarvoor een 2de spits gehaald dan kon de selectie er best redelijk mee door voor een 3de/4de plek. Enkel dat verouderde trage centrum en scorend vermogen voorin en dat iedereen teveel en te vaak geblesseerd raakt waren problemen.

Je moet gewoon door selecteren met deze selectie.

botteghin heeft een aflopend contract Vermeer, van der heijden, tapia. Het beste is om er nu nog deze winter geld voor te krijgen.

Larsson en sinisterra hebben ook nog maar na dit seizoen een 1 jarig contract.
Ook verkopen in de zomer.

Ayoub is blijkbaar ontevreden dus ook verkopen.

Haal wat transfervrije opvulling voor de selectie die vroeger sub top eredivisie niveau aan kon. Assaidi, Emnes, Douglas-teixera, Honda, Drenthe. Halen en op trainen een half jaar.

Beoordelen en in de zomer weer door selecteren van de selectie.

Sinisterra, kokcu in de zomer goed verkopen.
ie uit huur contract laten lopen en niet weer huren.
Kijken of je Jorgensen (te vaak geblesseerd) en toornstra (word te oud) ook kan slijten.
Alle jeugd verhuren of in jong Feyenoord opstellen.

Fer verlengen en berghuis behouden.

verder weer transfervrije spelers halen zijn genoeg oud Feyenoorders of nederlandse spelers die uit contracten lopen om een goed kampioenschap waardig team mee samen te stellen.
+1/-1

 
4 jaar geleden
Volgens mij wil jij van Feyenoord een bejaardenhuis maken, ben jij wel een Feyenoordfan?
+5/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
In de huidige basis is toornstra 30, Botteghin 31, Vermeer 33 en vorig seizoen was van persie er nog bij.

In 2de seizoenshelft sta ik voor een basis met:
Bijlow 21, Narsingh 28, van Beek 24, Senesi 22, Haps 26, Fer 29, Karsdorp 24, Berghuis 27, Toornstra 30, Jorgensen 28, Sinisterra 20

Nog maar 1 dertiger dus :P

Enkel de reserves zijn inderdaad ouder dan nu. De Feyenoord reserves zijn nu jeugd. Wat zorgt voor dat kwaliteitsverschil als er iemand geblesseerd raakt waar Advocaat over klaagt.

Ik heb liever een bejaarde huis dan de huidige kleuterklas om jouw vergelijking door te trekken. Wie heeft er bepaald dat jeugd betere wissel spelers zijn dan ervaren oudere spelers? Hoe kom je tot die conclusie dat de huidige manier beter is?

Volgend seizoen wil ik een basis met Bijlow 21, janmaat 30/Bazoer 22, donk 33, Senesi 22, Haps 26, Fer 29, van ginkel 27, Berghuis 27, Kalou 34, Kokorin 28, Elia 32.

Dat zijn dus 3 mss 4 dertigers in je basis. Ehmmm... joh net zoveel als dit seizoen wat apart xD

Ik ga enkel voor meer ervaren spelers op je bank in plaats van jeugd spelers.

Ik hou inderdaad niet van jeugd in je selectie als reserve. Die verpieteren op de bank, hebben nog niet het gewenste niveau of zijn veel te wisselvallig. Hoeveel is Bouchataoui, azarkan, bannis, burger etc dit seizoen gegroeid? Inderdaad 0. En hoe vind je Malacia, Geertruida, Burger invallen? Meeste gevaarlijke momenten of doelpunten tegen komen door een fout van hen. Laat die dus rijpen in een jong Feyenoord in de voetbal pyramide of verhuur ze en laat ze spelen en ergens anders leren end ie fouten maken niet in feyenoord 1 aub.

Ga in het eerste en zeker voor je reserves dus voor ervaring en vooral voor betere kwaliteit. Doe niet aan leeftijdsdiscriminatie. Ga voor goeie spelers.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Succes met je ideeën, persoonlijk vind ik er wel heel veel "ik wil, ik ga etc" in je verhaal. Prima als je zelf geldschieter wordt. Zo niet droom lekker verder.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Ja omdat het mijn mening is dat je zo Feyenoord structureel naar een hoger niveau kan brengen door te gaan voor transfervrije spelers en jeugd in een jong Feyenoord in de voetbal pyramide en verhuur van talenten.

Je hebt juist geen geld schieters nodig. Je houd geld over aan verkopen vult je selectie aan met transfervrije spelers die in je salaris huis passen. Die selecteer je door laat je uit contracten lopen of verkoop je weer. Zie Ayoub mss krijg je er zelfs geld voor terwijl die gratis is gehaald.

Zo bouw je weer een gezonde club op. Aankopen doen is gewoon te vaak gokken met geld. Dan heb je juist geldschieters nodig.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De beste spelers die je hebt moet je niet verkopen maar proberen langer aan je te binden. ( Berghuis, Kocku, Sinisterra, Senesi).

Alle oudere spelers die jij opnoemt komen absoluut niveau te kort om Feyenoord naar een hoger niveau te brengen, niet aan beginnen dus.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Op berghuis na zullen Senesi, Sinisterra, Kokcu Feyenoord echt niet naar een hoger niveau brengen.

Die zijn vervangbaar. Spelers met exceptionele kwaliteiten die moet je zien te behouden zoals dus Berghuis en in mijn optiek een zeer bruikbare Fer. De rest moet je inruilen voor beter.

Senesi komt snelheid te kort voor de absolute top en kan dus niet met ruimte spelen zie voorbeelden onder stam. Sinisterra groeit wel maar scoort amper en heeft nog maar een 1 jarig contract. Is in de belangrijke wedstrijden nauwelijks zichtbaar er zijn betere opties transfer vrij en in de jeugd komen meer talenten door op zijn positie. Die is gewoon vervangbaar. Kokcu heeft zijn fysiek niet mee voor de top en scoort amper. Van die drie mag je gewoon afscheid nemen als je er goeie bedragen voor krijgt.

Dat ze te oud waren werd ook gezegd over Kuyt en van Persie maar bleken allemaal aanwinsten.

De enige beoogd basis oudjes Donk, Elia en Kalou zijn op zeker aanwinsten voor je basis. De andere oudjes zijn zeker beter dan je huidige bank.

Leg mijn opties maar naast de huidige selectie van Feyenoord speler voor speler. Welke selectie vind je dan beter?.

Mijn voorgestelde oudere wissel spelers vind ik op zeker beter dan de huidige jeugdige wissel spelers van feyenoord dus met mijn opties gaat het algehele niveau van feyenoord selectie wel degelijk omhoog.
+1/-0

4 jaar geleden
De selectie is gewoon te onevrnwichtig van opbouw. Er zit geen rode draad doorheen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat het een goedwillend zooitje ongeregeld is. Geen echt verwijt naar de spelers toe maar wel naar ' t zgn management dat maar links en rechts wat deed. Nu aan Advocaat er iets van te maken. Maar voor de langere duur is 't natuurlijk tamelijk uitzichtloos.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.226 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dijk dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs veerman wieffer wijnaldum