Transparent
Inloggen
Sluiten

Marcos Senesi: 'Feyenoord heeft in mijn ogen wel een vleugje Argentinië in zich'

11 januari 2020 07:00 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Marcos Senesi: "Feyenoord heeft in mijn ogen wel een vleugje Argentinië in zich"; image source: Pro Shots

Hoewel hij normaal gesproken rustig is, gaat eenmaal op het veld bij Marcos Senesi de knop om. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In Argentinië wordt het voetballen op een zeer gepassioneerde manier beleefd. Door de supporters, maar ook door de spelers", aldus Senesi. "Toch probeer ik altijd rustig te blijven. Misschien dachten de fans van Feyenoord dat er een spijkerharde verdediger naar Rotterdam was gehaald, maar ik kreeg in mijn hele leven nog nooit een rode kaart."

Senesi gaat verder: "Natuurlijk kan ik de duels best stevig ingaan. Ik ben iemand die van achteruit wil voetballen, die het van een inspeelpass moet hebben. Dat gepassioneerde komt vooral boven na een doelpunt. Toen ik mijn eerste goal maakte in de thuiswedstrijd tegen RKC. We stonden 0-2 achter en we moesten winnen. Vlak voor tijd maakte ik 3-2 en het stadion ontplofte van vreugde. Ik voelde de adrenaline. En op de tribune zaten mijn ouders. Ze vertelden dat ze moesten huilen, zo blij waren ze. Het was een emotionele middag. Eerst die belangrijke goal, daarna brak ik nog een bot in mijn hand."

De Argentijn geeft ook dat het iets met hem doet als hij in De Kuip het veld opwandelt en al die mensen op de tribunes ziet. "De supporters zijn fanatiek. Fanaticos. Ze zitten dicht op het elftal, zoals dat in Argentinië ook bij veel clubs het geval is. Feyenoord heeft in mijn ogen dus wel een vleugje Argentinië in zich", zegt hij daarover. "Ik wist dat ik mij snel thuis zou voelen. Zoals Julio Ricardo Cruz dat vroeger in Rotterdam had. En middenvelder Pablo Sanchez. Patricio Graff? Die ken ik niet. Noemden de fans in Rotterdam Pablo Sánchez destijds Vitamina? Ik heb nog geen bijnaam."




Tags

argentinie senesi vleugje sanchez adrenaline bot cruz fanaticos fanatiek graff huilen inspeelpass julio knop kuip ontplofte opwandelt patricio rkc spijkerharde vitamina

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer