Transparent
Inloggen
Sluiten

Leroy Fer: 'Misschien was de klik met Jaap Stam er gewoon niet'

30 december 2019 00:45 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Leroy Fer: "Misschien was de klik met Jaap Stam er gewoon niet"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Leroy Fer aan het betreuren dat Feyenoord onder Jaap Stam zwak presteerde. "Iedereen ziet dat het onder Dick Advocaat goed gaat met Feyenoord. Maar vanuit de spelersgroep is er nooit met één vinger naar Jaap gewezen", aldus Fer. "Hij is ook echt niet afgeserveerd door de groep. Het was niet zijn schuld dat het niet draaide. We zaten er allemaal in, wij ook als spelers."

De middenvelder vindt het lastig om aan te geven waarom het onder Stam niet liep. "Misschien was de klik er gewoon niet. Dat heb je wel eens", zo geeft hij aan. "Het is een dun lijntje soms, waarop je balanceert in het voetbal. Soms valt het net goed, soms niet."

Fer vindt het geweldig om met Orkun Kökcü op het veld te kunnen staan. "Geef Orkun de bal maar, hij weet wanneer er iemand in zijn rug zit. Hij wil hem ook altijd hebben", zegt hij daarover. "En toch zijn we totaal verschillende spelers natuurlijk. Hij is aanvallender, hij is technisch beter en hij is vaker gevaarlijker voor het doel. Hij moet ook meer gaan scoren, al zat die bal tegen FC Utrecht er vlak voor de kerst heerlijk in."
Tags

fer stam advocaat kokcu telegraaf utrecht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Natuurlijk gaat het nu beter. Kan ook bijna niet anders want onder Stam was het afschuwelijk slecht. Maar ook nu is het vaak grote delen van een wedstrijd niet om aan te gluren. Als je al ziet dat zelf Cambuur een betere spelopvatting heeft en beter voetbalt. Het moet echt nog vele malen beter.
+4/-0

4 jaar geleden
Wieberen Fer na dit seizoen, drama.
+1/-0

4 jaar geleden
Dat Leroy ook bij Advocaat in de basis staat geeft wel aan hoe zwak de selectie is. Kelly (bedankt Jaap) trekt dat natuurlijk niet, maar zelfs de Clasie in de zwakke vorm van vorig jaar had ik veel liever gezien dan deze logge onbehulpzame draver. Dat hij dan bij een zeldzaam goaltje meteen weer uitstraalt een wereldtopper te zijn irriteert mij nog het meest. Kan iemand uitleggen waarom hij naast een vervelend karakter (al stukken beter dan voor zijn vertrek destijds) nu ineens ook zo weinig wendbaar is geworden? Heeft hij jarenlang de verkeerde spieren getraind of zo? Het ziet er nu in elk geval allemaal erg onbeholpen uit, waarbij alleen de wedstrijd tegen PSV wel goed was maar voor de rest heel erg armoedig. Ik zie ook wel dat Burger nu niet veel beter is, maar had hem toch graag laten staan ipv Fer, waarvan we weten dat het niets meer beter wordt.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment