Feyenoord dankzij prachttreffers te sterk voor FC Utrecht

22 december 2019 16:24

Feyenoord dankzij prachttreffers te sterk voor FC Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen op bezoek bij FC Utrecht. In een vooral zeer spannende wedstrijd bleek de ploeg van Dick Advocaat met 1-2 te sterk. Via prachtige treffers van Orkun Kökcü en Jens Toornstra gingen de drie punten mee naar Rotterdam en steeg Feyenoord bovendien naar de vijfde plek op de ranglijst.

Dick Advocaat gaf dezelfde elf spelers het vertrouwen die een week geleden PSV wisten te verslaan met 3-1. Direct vanaf het begin leek de ploeg echter totaal niet op het team die wel te sterk was voor PSV. Het was vooral FC Utrecht dat de bal had en dacht aan aanvallen. De eerste keer dat Feyenoord in de buurt van het vijandelijke doel kwam, was het echter direct raak. Met een schitterend schot van zo'n 25 meter schoot Orkun Kökcü toch redelijk uit het niets Feyenoord op voorsprong.

Feyenoord kon echter niet heel lang van die voorsprong genieten. Twee minuten later stond het alweer gelijk toen Hoogma wist binnen te koppen uit een hoekschop. Vooral Leroy Fer maakte daarbij een zwakke indruk. Ook daarna bleef FC Utrecht de gevaarlijkste ploeg. Feyenoord ontsnapte bovendien na een half uur spelen toen de thuisploeg recht leek te hebben op een penalty, maar zowel scheidsrechter Kuipers als VAR Dieperink wuifden het weg. Ondanks het vele balbezit kwam FC Utrecht niet verder dan een schot van Kerk dat voorlangs ging. Feyenoord kon daar aanvallend helemaal niets tegenover stellen, waardoor beide ploegen met 1-1 de rust in gingen.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk beter uit de kleedkamer. Dat leidde al snel tot een nieuwe voorsprong. Na een uitstekende combinatie tussen Tyrell Malacia en Luis Sinisterra kwam de bal voor de voeten van Jens Toornstra. Vanaf rand zestien schoot hij de bal hard in het doel. Na de treffer golfde het spel op en neer. Na een uur spelen was FC Utrecht het dichts in de buurt van een doelpunt toen een afstandschot van Klaiber op de paal ging. Enkele minuten later verkeek Kenneth Vermeer zich op een schot en kon hij de bal nog net voor de doellijn redden.

Na een fase waarin FC Utrecht de beste kansen had, was het daarna weer Feyenoord met het meeste gevaar. Zo raakte Sinisterra de pass en leek hij niet veel later diepgestuurd te worden door Kökcü. De international werd echter afgevlagd vanwege buitenspel.

Tien minuten voor tijd leek het duel te worden beslist. Sinisterra werd onderuit gehaald door doelpuntenmaker Hoogma. Omdat de bal al lang weg was, was een rode kaart voor de verdediger van FC Utrecht het gevolg. Uit de vrije trap die volgde kopte bovendien Eric Botteghin de bal in het doel, maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de resterende minuten probeerde FC Utrecht nog wel aan te zetten in de jacht op de gelijkmaker, maar het werd nauwelijks nog gevaarlijk. Feyenoord speelde het duel professioneel uit en sloot daarmee 2019 af met een 1-2 zege. Door de winst is de ploeg bovendien naar de vijfde plek gestegen.