Feyenoord ontsnapt in Leeuwarden en bekert verder

19 december 2019 22:35

Feyenoord ontsnapt in Leeuwarden en bekert verder; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdagavond de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker behaald. De uitwedstrijd tegen Cambuur werd met 1-2 gewonnen. Steven Berghuis en Marcos Senesi zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord begon belabberd aan het duel in Leeuwarden. Het werd volledig overlopen door de koploper van de Keuken Kampioen Divisie en het was een klein wonder dat er bij rust nog niet gescoord was. Cambuur wist in de eerste helft namelijk twaalf keer op doel te schieten. Uitstekend keeperswerk van Kenneth Vermeer voorkwam echter dat Feyenoord op achterstand kwam, terwijl de thuisploeg ook een keer de paal wist te raken.

In de tweede helft kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag. Nicolai Jørgensen kreeg een opgelegde kans na een goede pass van Steven Berghuis, maar de Deense spits schoot nasat het doel. Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord toch op voorsprong. Berghuis wist op schitterende wijze de bal in de verre hoek te schieten.

Heel lang kon Feyenoord niet genieten van die voorsprong. Een kwartier voor tijd ging Renato Tapia flink in de fout door een overtreding te maken in het eigen strafschopgebied. Het gevolg was een penalty voor Cambuur en de gelijkmaker was een feit.

Feyenoord liet het er niet bij zitten en ging vol op jacht naar de nieuwe voorsprong. Via Luis Sinisterra en Jens Toornstra was het daar al dicht bij en drie minuten voor tijd viel die treffer dan ook. Het was uiteindelijk Marcos Senesi die Feyenoord naar de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker schoot.