Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verloor in historie nog nooit van Cambuur

18 december 2019 23:46

Feyenoord zal het donderdagavond gaan opnemen tegen SC Cambuur in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit Friesland is bezig aan een uitstekend seizoen en is momenteel koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Omdat Feyenoord actief was in de groepsfase van de Europa League hoeft het nu pas in te stromen in het bekertoernooi. Cambuur heeft wel al een bekerronde achter de rug, waarin het met 0-5 te sterk was voor Goes.

Feyenoord speelde één keer eerder tegen Cambuur voor de beker. In het seizoen 1970/1971 was Feyenoord in Friesland met 1-3 te sterk. In competitieverband speelde het in totaal veertien keer tegen Cambuur en nog nooit werd verloren. Dertien keer wist Feyenoord te winnen en één keer werd gelijk gespeeld. In het seizoen 1998/1999 werd met 1-5 de grootste uitzege in Friesland behaald. Opvallend genoeg kwam Feyenoord in dat duel nog wel op achterstand.

Beide ploegen hebben geen spelers in de selectie met een verleden bij de andere club. Wel zal oud-Feyenoorder Elvis Manu eregast zijn tijdens de wedstrijd. Als speler van Feyenoord kwam hij in het seizoen 2013/2014 op huurbasis uit voor Cambuur. Inmiddels is de door Feyenoord opgeleide aanvaller actief in China.




Tags

cambuur friesland historie bekerronde china elvis eregast goes knvb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.353 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda