Transparent
Inloggen
Sluiten

Jean-Paul van Gastel: 'Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk'

18 december 2019 19:55 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Jean-Paul van Gastel: "Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International heeft Jean-Paul van Gastel geen goed woord over voor de handelswijze van Feyenoord. De oud-middenvelder werd eind oktober ontslagen als assistent-trainer van het eerste elftal, maar moest dat vernemen uit de media. "Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen. Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist", aldus Van Gastel. "De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk."

Van Gastel is vooral teleurgesteld over zijn vertrek bij de club. "Een club heeft het recht om je te ontslaan. Dat hoort nou eenmaal bij het voetbal als de prestaties tegenvallen. Maar als je ruim twintig jaar bij een club hebt gezeten, verwacht je niet dat het op die manier gebeurt. Ik kreeg via de mail een brief waarin staat dat ik ontslagen ben wegens slechte sportieve prestaties van het eerste elftal", zo geeft hij aan. "Daarna heeft Sjaak Troost me nog wel geprobeerd te bellen, maar daar had ik toen even geen behoefte aan, omdat alles moest bezinken. Komt wel weer."

Het is voor hem lastig om afstand te nemen van Feyenoord. "Ik heb nog steeds geen wedstrijd live van ze gezien, wel allemaal op televisie", zegt hij daarover. "Mijn kinderen weten niet anders dan dat die ouwe altijd naar Feyenoord moest. Ik ben er nog niet aan toe om naar De Kuip te gaan. Tenzij mijn zoon zegt: We gaan zondag, dan gaan we zondag."

Meer op VI.nl
Tags

gastel onmenselijk respectloos appjes bezinken brief kinderen kuip slapen stam troost wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
vind het schandalig dat je naar 20jaar via de andere kanalen moest horen dat je weg moest heeft wel meer respect verdient van gastel zo ga je niet met mensen okhoop dat die nog eens terugkomt als trainer van feyenoord
+1/-1

 
4 jaar geleden
Inderdaad zeer onbehoorlijk zoals het aan de betrokkenen is meegedeeld, onprofessioneel gedrag.
Als trainer verwacht ik helemaal niets van hem, de afgelopen jaren viel hij ook niet echt op door flitsende nieuwe ideeën
+1/-1

 
4 jaar geleden
Onmenselijk vind ik een veel te zwaar woord , dat is echt op het belachelijke af , respectloos dat is het juiste woord voor de gang van zaken. Onbehoorlijk is dan weer te licht uitgedrukt , te politiek , dan zou ik eerder onbeschoft zeggen. .
+1/-0

4 jaar geleden
Welkom in de echte wereld...als je 20 jaar bij de hooghovens werk krijg je straks ook geen agscheid..joep doei en de mazzel. Verteld er niet bij dat hij in die 20 jaar meer betaald kreeg voor zijn baantje waar je als havenwerken 100 jaar langer moet werken
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat is natuurlijk geen reden om een loyale werknemer zo respectloos te behandelen. Marktwaarde van een assistent trainer in het betaald voetbal incl diploma's is nu eenmaal anders. Dat zijn baan daardoor onzekerder is, is begrijpelijk, niet dat je uit de media moet horen dat je na 20 jaar op de keien geschopt bent. Het is bovendien ook zakelijk gezien natuurlijk enorm stom, want dit soort omstandigheden drijven de kosten van zo'n ontslag natuurlijk alleen maar op. Het bevestigt maar weer de chaos die er bestuurlijk nu al een hele tijd is. Koevermans zal ook wel snel sneuvelen (en terecht) nu zijn enige steun in de RvC is weggewerkt.
+1/-0

4 jaar geleden
Respectloos!!. Dit hoort een topclub als Feyenoord niet te doen.
+1/-0

4 jaar geleden
Triest dat het zo gelopen is, maar helaas kan het zo lopen en is het ook niet altijd een partij (in dit geval de club) aan te rekenen. Dat van Gastel een dergelijke behandeling niet verdient en het Feyenoord verwijt is zijn goed recht. Ik begrijp het ook volledig.

Maar de lezing van Feyenoord is wellicht dat de dag vóór het buiten kwam van Gastels ontslag nog niet rond was. En dan kun je hem er niet van op de hoogte brengen. En als het dan een dag later 'gelekt' wordt (en dat hoeft niet bij de club vandaan te komen, er zijn ook andere partijen/instanties bij een ontslag betrokken) moet je als club aan 'damage control' doen en heb je het niet meer in dehand.

Dat Troost daarna van Gastel niet meer kan bereiken omdat laatstgenoemde daar even geen behoefte aan heeft, daar kan Feyenoord ook niets aan doen. Zit van Gastel er wel op te wachten dat er iemand namens Feyenoord in de auto stapt en bij hem langs gaat?

Er is altijd een betere manier om dit soort zaken af te handelen en op te lossen, maar bij een ontslag staat niemand te juichen. Het is altijd kutnieuws.
+5/-0

 
4 jaar geleden
Netjes verwoord,ik ben het volledig met je eens.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Is iets te makkelijk je hebt met een professionele werkgever te maken daar mag je minimaal van verwachten dat ze bij ontslag van een werknemer fatsoensnormen aanhouden en de betrokkene als eerste op de hoogte brengen.

Bij Feyenoord lekt alles iets te makkelijk uit, laat ze daar ook eens naar kijken intern.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Bij ontslag heb je als werkgever niet alleen te maken met fatsoensnormen maar ook met regels. En Feyenoord is geen 'normale' werkgever in die zin dat als voetbalclub al het beleid onder een vergrootglas ligt, en waar het personeelsbeleid rondom de staf en spelers van het eerste elftal betreft helemaal.

Er is genoeg fout gegaan bij het ontslag van van Gastel, en reden genoeg om intern te kijken hoe het verlopen is en wat er in het vervolg beter moet. Maar dit verhaal is éénzijdig en belicht slechts de kant van van Gastel.

Feyenoord reageert niet (zoals het hoort in personeelszaken als deze) en we zullen hun lezing nooit weten. Maar het is wel belangrijk te beseffen dat ieder verhaal meerdere kanten heeft.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Kan me niet voorstellen dat voor de wet Feyenoord een andere werkgever is dan bijvoorbeeld AH.
+1/-0

4 jaar geleden
Het is respectloos om meer tijd te besteden aan het brouwen van bier dan aan de club.
+1/-0

4 jaar geleden
Ik vind het op zich raar dat Van Gastel als assistent is aangebleven nadat Gio vertrok. Als je al acht jaar assistent bent en er geen zicht op is om hoofdtrainer (van Feyenoord) te worden, is het misschien toch wel tijd voor iets anders. Maar inderdaad, de manier waarop het gegaan is, is uiteraard ongepast. Waarschijnlijk is het zo gebeurd omdat niemand het tegen hem durfde te zeggen. Hij zat er immers al langer dat alle anderen.
+1/-0

4 jaar geleden
Deze manier van ontslag van Feyenoord wat betreft van Gastel is inderdaad zo verschrikkelijk stom. Vooral als deze man 20 jaar in dienst is geweest bij de club.
Het is de hoogste tijd dat Feyenoord dit even op een hele mooie manier goed gaat maken, dit is geen reclame van de club. Wel naar een ziekenhuis gaan om kinderen te bezoeken die ziek zijn maar aan de andere kant gaan ze onbeschoft om met van Gastel, een schande!
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bullaude dahl democraten geertruida gimenez hancko heerenveen jahanbakhsh jansen kennedy kloese kraaij kuip lopez nieuwkoop nomination primary priske roma sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump walemark zerrouki