Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV

15 december 2019 16:23
Foto: Pro Shots

Feyenoord onder aanvoering van Steven Berghuis veel te sterk voor PSV; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag vrij overtuigend weten te winnen van PSV. In De Kuip eindigde het duel in een 3-1 zege voor de ploeg van Dick Advocaat, waarbij aanvoerder Steven Berghuis voor de drie treffers zorgde.

Feyenoord leek zoals vanouds te beginnen met een storm richting het doel van PSV. Al snel kreeg Steven Berghuis de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn poging ging net over het doel. De corner die daarop volgde kon met veel moeite weggewerkt worden door PSV. In korte tijd kregen de Eindhovenaren daarna echter goede kansen om de score te openen, omdat de defensie van Feyenoord nauwelijks grip kreeg op de bewegelijke aanvallers van PSV.

Na ruim een kwartier was het toch Feyenoord dat de voorsprong wist te pakken. De ploeg van Dick Advocaat sloeg genadeloos toe op de counter en uiteindelijk was het Steven Berghuis die met een schitterende kopbal de bal in het doel wist te krijgen.

Omdat achterin het nodige misging bij Feyenoord in balbezit bleef het nog even spannend in De Kuip. PSV zette echter veel druk, waardoor er veel ruimte op de counter lag voor Feyenoord. Na een half uur kreeg de ploeg daardoor via Berghuis opnieuw een grote kans na een schitterende actie, maar zijn schot werd gekeerd door Unnerstall.

Niet veel later was het alsnog raak. Luis Sinisterra ging met een mooie actie voorbij Dumfries. De aanvoerder van PSV trok vervolgens aan het shirt van de Colombiaan voor het oog van scheidsrechter Nijhuis. Een penalty was het gevolg en Berghuis zorgde daarmee alsnog voor de 2-0.

Het leek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn, omdat Feyenoord vanaf dat moment het duel volledig in handen had. De voorsprong van twee doelpunten gaf de ploeg duidelijk veel vertrouwen, waardoor het alle ruimte had om te denken aan een nog grotere voorsprong. Doelpunten vielen er in de eerste helft echter niet meer.

Feyenoord begon erg zwak aan de tweede helft. Wederom werden er achterin veel fouten gemaakt, waardoor PSV in korte tijd twee keer op doel kon schieten. Met dank aan Kenneth Vermeer bleef het doel echter schoon. Omdat PSV veel risico nam in de zoektocht naar de aansluitingstreffer lag er veel ruimte voor Feyenoord om op de counter toe te slaan. Dat werd echter niet goed uitgespeeld, maar omdat de ploeg defensief wel uitstekend stond, volgden er ook voor PSV amper kansen.

Na ruim een uur spelen volgde de definitieve beslissing toen Feyenoord opnieuw een strafschop kreeg, dit keer vanwege hands van Viergever. De penalty leek weliswaar makkelijk gegeven te worden, maar Berghuis pakte het cadeautje dankbaar uit en zorgde voor zijn derde treffer van de middag.

Feyenoord mocht het daarna vooral zichzelf verwijten dat het niet uitliep naar een recordoverwinning, omdat het kans op kans kreeg op veel meer treffers. Het was vooral Nicolai Jørgensen die het vizier niet op scherp had, waardoor het op 3-0 bleef.

Feyenoord kreeg daarvoor vlak voor tijd de deksel op de neus toen invaller Pereiro op overigens zeer knappe wijze de aansluitingstreffer wist te maken. In de resterende minuten was het echter weer Feyenoord dat aan aanvallen dacht, maar treffers vielen niet meer. De 3-1 zege was daardoor een feit.




Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis counter aanvoering advocaat kuip bewegelijke cadeautje colombiaan deksel dumfries hands kantelpunt misging nijhuis pereiro poging recordoverwinning schoon sinisterra uitliep unnerstall vermeer viergever vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.396 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber tin ueda wieffer zerrouki