Transparent
Inloggen
Sluiten

'Provincie Zuid-Holland zeer kritisch op plannen voor Feyenoord City'

12 december 2019 10:31 - Vers Beton
Foto: Pro Shots

"Provincie Zuid-Holland zeer kritisch op plannen voor Feyenoord City"; image source: Pro Shots

De provincie Zuid-Holland is zeer kritisch op de plannen voor Feyenoord City. Dat weet Vers Beton te melden. Zo is er te weinig rekening gehouden met de veiligheid en zou de beoogde hoeveelheid winkels en kantoren niet passen in de ruimtelijke plannen van de provincie. Het vergunningstraject staat hierdoor onder druk en plan loopt daardoor vertraging op.

De brief van de provincie werd afgelopen zomer al verstuurd, maar is volgens een provinciewoordvoerder nog altijd actueel, omdat de gemeente haar plannen sindsdien niet heeft veranderd. "Het is aan de gemeente Rotterdam om risico’s en benodigde maatregelen in beeld te brengen en eventueel het bestemmingsplan aan te passen", zo geeft de woordvoerder aan.

De provincie vreest dat er te veel winkels en kantoren binnen Feyenoord City komen, zodat de beoogde ontwikkeling niet past in de huidige regelgeving voor detailhandel. Ook voldoet het aantal vierkante meters kantooroppervlak niet aan de provinciale regels. Daarnaast is de externe veiligheid rond het stadion niet goed onderbouwd en zolang dit niet deugt, zal de provinicie de vergunningen niet afgeven die nodig zijn voor de bouw en exploitatie van het stadion. Het stadion komt namelijk pal aan het water en vlakbij het spoor te liggen. Dit mag echter niet zomaar, omdat zowel de spoorlijn als de Nieuwe Maas belangrijke transportwegen zijn voor gevaarlijke stoffen. Om binnen 25 meter van de kade te bouwen is een provinciale ontheffing nodig en hier lijkt de gemeente Rotterdam geen rekening mee te houden. "Dat op grond van de omgevingsverordening nieuwbouw binnen 25 meter in beginsel niet is toegestaan (…) wordt volledig vergeten", schrijft de provincie.

Meer op Vers Beton




Tags

provincie gemeente holland kantoren provinciale winkels beginsel benodigde bestemmingsplan beton brief detailhandel gevaarlijke hoeveelheid kade kantooroppervlak maas nieuwbouw omgevingsverordening ontheffing provinciewoordvoerder provinicie ruimtelijke spoor spoorlijn stoffen transportwegen vergunningen vergunningstraject vertraging vierkante vlakbij water

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Stop daar in Rotterdam eens met dat gezeik. Geen woorden maar daden past tegenwoordig beter bij de Amsterdammers.
+1/-0

4 jaar geleden
Beetje erg sukkelig , dat de gemeente Rotterdam de provinciale ontheffing over het hoofd heeft gezien. Op deze manier wordt het wel 2025 voordat er uberhaupt begonnen kan worden met bouwen.
+1/-0

4 jaar geleden
Of Vers Beton nu zo'n betrouwbare bron is, zullen we maar verder niet vragen...
+2/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki