Transparent
Inloggen
Sluiten

Rob Jacobs: 'Feyenoord heeft de boot gemist'

10 december 2019 08:58 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Rob Jacobs: "Feyenoord heeft de boot gemist"; image source: Pro Shots

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Rob Jacobs aan dat de keuze van Feyenoord om eerder niet deel te willen nemen aan de voetbalpyramide de club miljoenen heeft gekost. Spelers als Calvin Stengs, Myron Boadu, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donyell Malen kwamen allemaal uit voor de beloftenteams van hun clubs", aldus Jacobs. "Allemaal spelers die zich op jonge leeftijd hebben kunnen doorontwikkelen tot topspelers en internationals."

Jacobs gaat verder: "Juist omdat ze op jonge leeftijd vlieguren hebben gemaakt in de eerste divisie tegen de profs van Cambuur Leeuwarden, NAC Breda en De Graafschap. Al deze spelers leverden of leveren de concurrentie miljoenen op. En Feyenoord? Er lopen nu slechts twee spelers in het eerste elftal die hooguit mee kunnen doen. Spelers van Feyenoord hebben op een cruciale leeftijd nooit de druk gevoeld van het moeten presteren in volle stadions."

De oud-speler en trainer van Feyenoord verwacht door de komst van de Onder 21-competitie dat er uiteindelijk een promotieregeling zal gaan komen richting de Keuken Kampioen Divisie, maar dat dit nog wel lange tijd zal duren voor het eenmaal zo ver is. "Ik zie het daarom somber in voor Feyenoord", zo geeft hij aan. "Doorstroming naar de Keuken Kampioen Divisie wordt een strijd van de lange adem en dat terwijl Ajax, PSV en AZ met hun beloftenteams de komende jaren hetzelfde ideale podium behouden voor talentenontwikkeling. Ik vrees daarom dat de top 3 voor de komende jaren uit die laatste drie clubs zal bestaan. Feyenoord heeft de boot gemist.

Meer op Algemeen Dagblad
Discussieer mee op de forums


Tags

jacobs boadu cambuur column graafschap jong malen nac stengs voetbalpyramide

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Klopt helemaal maar zoals het spreekwoord zegt beter ten halve gedraaid dan ten hele gekeerd dus we gaan er nu helemaal vor maar waar ik eigenlijk nieuwsgierig naar ben waarom vond toen der tijd Feyenoord ( geloof niet alleen van Geel) dat het beter is om niet aan deze competitie deel te nemen ... Het is zo logies ....
+3/-0

4 jaar geleden
Deels eens met de opmerking van Jacobs, de talenten die hij opnoemt hebben echter dermate exceptionele kwaliteiten dat die zonder de voetbalpiramide ook wel doorgestoomd zouden zijn naar de eerste elftallen.

Feyenoord heeft wel verkeerd gegokt door niet mee te doen aan deze competitie maar dat weten we al lang.
+1/-0

4 jaar geleden
Oud nieuws makkelijk scoren, deels terecht en er is al gezegd dat ze nu echt zsm willen instromen..... Hopelijk helpt de neuzenbond mee met zo hoog mogelijk instromen. Op het wk 2014 had Feyenoord de meeste jeugdspelers van alle landen ter wereld zonder pyramide dus het moet ook niet overdreven worden.
+1/-0

4 jaar geleden
Met een paar echte versterkingen kan de wereld er volgend seizoen er weer heel anders uit zien. En als men dan ook nog de organisatie op orde heeft...
+1/-0

 
4 jaar geleden
En wie gaat die "paar echte versterkingen" betalen dan???
Ben je een tijdje in het buitenland geweest? Bij Feyenoord is de pot al jarenlang
leeg.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wedje leggen dat er iets uit de hoge hoed word getoverd ... gokke een Deen... of hij goed is weet ik niet maar dat er iets komt .... dat staat voor mij vast
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.717 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane bae biden dahl democraten dest fight hadj hancko heerenveen kennedy kraaij kuip middenveldert moussa nadje nomination priske sebaoui smal socrates transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki