Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'De tweede helft vond ik als trainer van Feyenoord een aardige wedstrijd'

8 december 2019 14:33

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij zich uitstekend had vermaakt in het Gelredome. "Behalve in de eerste helft. Toen vond ik dat we te veel ruimte gaven aan Vitesse", aldus Advocaat. "Het kwam ook ten eerste door onszelf omdat we te vaak met simpele ballen balverlies hadden. In de tweede helft hebben we heel erg gecontroleerd en gedomineerd en ook genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen."

Gevraagd werd aan de trainer waar de slordigheden voor rust vandaan kwamen. "Dat is vaak moeilijk aan te geven, omdat je daar op de training al mee bezig bent. Het veld werkte daar ook niet erg in mee", gaf hij aan. "Het kan voor de neutrale kijker wellicht minder zijn geweest, maar ik vond de tweede helft als trainer van Feyenoord een aardige wedstrijd."

Vooral Nicolai Jørgensen had in Arnhem het vizier niet op scherp staan. "Ik ben ontzettend gelukkig dat hij negentig minuten heeft gespeeld. Hij heeft keihard gewerkt, maar was ongelukkig in zijn afwerking. Maar het zag er van onze kant toch aardig uit", zei hij daarover. "Die kans op het laatst was natuurlijk een ideale bal. Hij zit tegen die goal aan te hikken. Ik ben al blij dat hij negentig minuten heeft kunnen spelen vandaag. Dat was eigenlijk niet de bedoeling, maar hij bleef wel staan."

Advocaat ziet vooral in het fysieke een verbetering in zijn ploeg. "Vitesse was in de tweede helft helemaal kapot. Dat is een pluspunt, ook omdat het elftal al drie of vier keer in dezelfde samenstelling heeft gespeeld", aldus de trainer van Feyenoord. "Ik moet daarbij ook de complimenten geven aan het centrale duo. Dat speelde echt geweldig."
Tags

advocaat vitesse afwerking arnhem balverlies fox gecontroleerd gedomineerd gelredome hikken pluspunt simpele slordigheden vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika arne balde berghuis bestlander bijlow boer bozenik brad conteh destructief edirin hanegem herik instortingsgevaar jones jorien kermit kuijt kuip marwijk mischien nederland onzin oranje ramesoe tno visuele willykment