Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Tot de laatste minuut hebben we het gevoel gehad dat we hem konden maken'

8 december 2019 14:22

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan dat Feyenoord in de tweede helft aardig voor de dag kwam. "We hebben veel kansen gecreëerd, maar er geen één gemaakt. Dat is zo jammer", aldus Berghuis. "Tot de laatste minuut hebben we het gevoel gehad dat we hem konden maken. We kregen op het laatst ook nog een kans. We zagen er fit uit voor een keer, dus we konden blijven gaan. Dat is ook een stap die we gezet hebben, maar dit is zo zonde."

Onder aanvoering van een nieuwe coach hanteerde Vitesse een ander speelsysteem. Berghuis kreeg de vraag hoe Feyenoord daar mee om was gegaan. "Af en toe hebben we goed druk gezet, maar af en toe waren er ook nog grote ruimtes", zo gaf hij aan. "Vitesse deed daar eigenlijk heel weinig mee. Ze waren vooral heel opportunistisch. Op links via Matavz, maar verder ook niet. Botteghin en Senesi stonden ook heel goed te verdedigen, waardoor we daar steeds de bal konden oppakken. Dat was wel prima."

De aanvoerder van Feyenoord was vooral aan het eind van de eerste helft boos over het spel van de ploeg. "Maar dat was niet alleen ik. Misschien zie je dat alleen wat meer bij mij of letten jullie meer op mij", zei hij daarover. "Je moet iets meer geduld houden. De bal meer van links naar rechts laten gaan en op het juiste moment gaan versnellen. Af en toe was het te snel. Ik baal daar dan gewoon van, maar ik ben niet de enige."




Tags

berghuis vitesse aanvoering botteghin fox hanteerde matavz senesi speelsysteem versnellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.435 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki