Feyenoord gelijk tegen Vitesse na uitermate zwakke wedstrijd

8 december 2019 14:07

Feyenoord gelijk tegen Vitesse na uitermate zwakke wedstrijd; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag tegen Vitesse niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Arnhem eindigde het duel zoals het al begon en bleef de 0-0 op het scorebord te staan. Beide ploegen maakten een uitermate zwakke indruk, waarbij Feyenoord nog de meeste kansen kreeg. Het was echter niet voldoende om tot een doelpunt te komen.

Het duel ontaarde al snel in chaos. Op aanraden van de VAR kreeg Vitesse een strafschop omdat Nick Marsman een duw had gegeven aan Bazoer. Marsman wist die strafschop te stoppen, maar scheidsrechter Pol van Boekel liet de strafschop overnemen omdat de doelman al van zijn lijn zou zijn geweest. Iets wat de scheidsrechter vanuit zijn positie nooit beoordeeld kon hebben en hij bleek daar ook fout te zitten, waardoor de VAR nogmaals in actie moest komen en Vitesse geen herkansing kreeg. De thuisploeg kreeg enkele minuten later nog wel een grote kans toen Bazoer uit de kluts op de lat schoot.

Feyenoord maakte zelf een heel zwakke indruk. Duels werden veel te slap in gegaan en ook passes waren niet zorgvuldig. Omdat de thuisploeg na het hectische begin ook ver terug zakte qua niveau ontstond een duel die voor niemand leuk was om te zien. Halverwege de eerste helft kreeg Feyenoord plotseling wel twee goede kansen en daarbij was een hoofdrol voor Steven Berghuis. Een knappe volley van afstand van de aanvoerder ging net naast het doel, terwijl hij een minuut later Nicolai Jørgensen met een fantastische pass voor de keeper zette. De Deen raakte de bal echter totaal verkeerd. Niet veel later raakte bovendien Jens Toornstra uit een vrije trap nog de lat, waardoor beide ploegen met 0-0 richting de kleedkamers gingen.

Na rust leek Feyenoord een stuk beter uit de kleedkamer te komen. Al snel kreeg het grote kansen via Berghuis en Luis Sinisterra, maar hun schoten waren net niet zorgvuldig genoeg. Het bleef vooralsnog bij die twee kansen, maar omdat Vitesse tot grote onvrede van het thuispubliek al helemaal niets meer voor elkaar kreeg, kon de ploeg van Dick Advocaat eenvoudig overeind blijven en leek het slechts een kwestie van tijd tot er weer kansen gingen komen.

Halverwege de tweede helft kwam de volgende grote kans voor Feyenoord. Een uitstekende kopbal van Eric Botteghin kon echter nog net voor de lijn worden gekeerd. Twee minuten later leek eindelijk de voorsprong een feit. Een fantastisch afstandsschot van Orkun Kökcü belandde op de onderkant van de lat, waarna Sinisterra de rebound in het doel schoot. Die treffer werd echter vanwege buitenspel afgekeurd, omdat de bal via Jørgensen bij de Colombiaan terecht kwam, maar de Deen stond ruim buitenspel.

Feyenoord liet wel merken vol voor de winst te gaan en dat was ook te merken op de tribunes. Het enige vak waar geluid vandaan kwam was het uitvak dat weer helemaal vol zat met Feyenoord-supporters. Een kwartier voor tijd leek Jørgensen de voorsprong eindelijk voor het inschieten te hebben, maar hij schoot net naast het doel. Bovendien bleek hij wederom weer buitenspel te staan waardoor de treffer niet geteld zou hebben indien hij de bal wel in het doel had gekregen. De ploeg ging vervolgens echter veel te gehaast op zoek naar de winst, waardoor het nauwelijks tot kansen kwam. Vitesse kreeg vlak voor tijd opeens wel een enorme kans, maar aanvoerder Linssen schoot net naast het doel.

Twee minuten voor tijd kreeg Jørgensen wederom een enorme kans. Hij leek de bal eenvoudig in het doel te kunnen lobben toen hij oog in oog met Pasveer werd gestuurd, maar zijn inzet ging echter hoog over het doel. In de resterende minuten gebeurde niets meer, waardoor het duel in 0-0 eindigde.