Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treft zondag met Vitesse een ploeg in crisis

6 december 2019 08:45

Voor Feyenoord wacht zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kennen een onrustige periode. Na een geweldige seizoensstart, waarbij ze zelfs korte tijd op de eerste plaats in de Eredivisie stonden, zijn ze na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats en dat zorgde ervoor dat trainer Leonid Slutsky ontslag nam. Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting zal zondag als interim-trainer op de bank zitten bij de thuisploeg.

De wedstrijd van zondag zal de 35ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie treffen in Arnhem. Feyenoord wist tot nu toe 12 keer te winnen, speelde 15 keer gelijk en verloor 7 keer. De grootste overwinning van Feyenoord werd behaald in het seizoen 2011/2012. Feyenoord wist toen met 0-4 te winnen in het Gelredome. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel.

De selectie van Vitesse kent met Kostas Lamprou één speler met een verleden bij Feyenoord. De Griekse doelman doorliep een deel van zijn jeugdopleiding in Rotterdam en kwam uiteindelijk tot 19 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Assistent-trainer Nicky Hofs kwam als speler ook uit voor Feyenoord. Hij kwam tot 69 officiële wedstrijden en wist daarin 21 doelpunten te maken. Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden heeft juist een verleden in Arnhem. Hij speelde 150 wedstrijden in het shirt van Vitesse toen hij in 2015 vertrok naar Feyenoord.


Discussieer mee op de forums


Tags

vitesse arnhem crisis eredivisie arnhemmers gelredome heijden hofs jong joseph kostas lamprou leonid nicky oosting seizoensstart slutsky

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

adequate advocaat assaidi ayoub bannis benig berghuis bijlow blaak bodegom burger chong coefficient emnes eredivisie fer feyenoordopnummer fon geertruida gemeente herik jong jorgensen jorien martina narsingh nrc paspoort ramesoe wanbeleid