Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treft zondag met Vitesse een ploeg in crisis

6 december 2019 08:45

Voor Feyenoord wacht zondag een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kennen een onrustige periode. Na een geweldige seizoensstart, waarbij ze zelfs korte tijd op de eerste plaats in de Eredivisie stonden, zijn ze na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats en dat zorgde ervoor dat trainer Leonid Slutsky ontslag nam. Jong Vitesse-trainer Joseph Oosting zal zondag als interim-trainer op de bank zitten bij de thuisploeg.

De wedstrijd van zondag zal de 35ste keer worden dat beide ploegen elkaar voor de Eredivisie treffen in Arnhem. Feyenoord wist tot nu toe 12 keer te winnen, speelde 15 keer gelijk en verloor 7 keer. De grootste overwinning van Feyenoord werd behaald in het seizoen 2011/2012. Feyenoord wist toen met 0-4 te winnen in het Gelredome. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel.

De selectie van Vitesse kent met Kostas Lamprou één speler met een verleden bij Feyenoord. De Griekse doelman doorliep een deel van zijn jeugdopleiding in Rotterdam en kwam uiteindelijk tot 19 officiële wedstrijden in het eerste elftal. Assistent-trainer Nicky Hofs kwam als speler ook uit voor Feyenoord. Hij kwam tot 69 officiële wedstrijden en wist daarin 21 doelpunten te maken. Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden heeft juist een verleden in Arnhem. Hij speelde 150 wedstrijden in het shirt van Vitesse toen hij in 2015 vertrok naar Feyenoord.




Tags

vitesse arnhem eredivisie arnhemmers gelredome heijden hofs jong joseph kostas lamprou leonid nicky oosting seizoensstart slutsky

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki