Transparent
Inloggen
Sluiten

Orkun Kökcü: 'Het vertrouwen van Dick Advocaat voelt erg goed'

5 december 2019 09:18 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Orkun Kökcü: "Het vertrouwen van Dick Advocaat voelt erg goed"; image source: Pro Shots

Orkun Kökcü is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Dick Advocaat. Dat geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zijn vertrouwen voelt erg goed", aldus Kökcü. "De trainer vond het volgens mij moeilijk om mijn naam uit te spreken. Hij vroeg of ik toevallig ook een bijnaam had. Ik vertelde dat mijn vrienden mij vaak Orrie noemden. En nu noemt de trainer mij ook zo, haha."

Advocaat vindt wel dat de middenvelder vaker moet gaan scoren. Kökcü is het daar mee eens. "Misschien wil ik wel te graag. Neem die bal vorige maand tegen Young Boys in de Europa League, van randje zestienmeter. Dan voel je dat het moment daar is en dan vliegt-ie over", zo geeft hij aan. "De trainer hamert erop dat ik met mijn traptechniek gewoon tussen de palen moet schieten. Het voelt ook alsof ik over een drempeltje moet. Een belangrijke goal straks en ik ben echt een stap verder. Ik blijf hard werken."

Binnen Feyenoord wordt gehoopt dat Kökcü zich zo weet te ontwikkelen dat de Europese topclubs zich voor hem komen melden. "Ik ben er niet mee bezig, maar ik zie jongens met wie ik in de Nederlandse jeugdelftallen speelde al naam maken. Mo Ihatarren bij PSV, Myron Boadu bij AZ en Oranje. Mooi om te zien. Misschien dat ze met iets minder druk op hun schouders hun eerste stappen hebben kunnen maken", zegt hij daarover. "Zeker bij AZ is het rustiger dan bij Feyenoord, al zeg ik daarmee niet dat die club niet tot de topclubs behoort. Hier in Rotterdam ligt alles onder een vergrootglas. Ik ben 18 jaar en ik heb al boze supporters bij de bus meegemaakt. Een trainerswissel. Dat zijn ervaringen die je meeneemt in de rest van je carrière Dat maakt niet iedereen mee."

Kökcü geeft aan dat je ziet dat spelers die uit de subtop komen vaak tijd nodig hebben om te wennen bij Feyenoord, PSV of Ajax. "Ik heb dat al meegemaakt en ik kom net kijken. De komende tijd wil ik meer scoren, zonder dat het een obsessie wordt", aldus de middenvelder. "Ooit belde Kees van Wonderen als bondscoach van Oranje onder 17 naar Feyenoord om te zeggen dat het daar bij mij te veel aan schortte. Cor Adriaanse vertelde het mij als jeugdtrainer van Feyenoord. In de twee daaropvolgende wedstrijden maakte ik vijf goals. Nu zegt Dick Advocaat het. Aan mij om in de Kuip gewoon hetzelfde antwoord te geven."
Discussieer mee op de forums


Tags

kokcu advocaat oranje adriaanse boadu ihatarren kuip wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik weet niet, soms twijfel ik erg bij hem, dan weer is hij gewoon goed, ik vraag mij sterk af waarom zoveel spelers elders echt doorbreken en bij ons niet ?
Neem ook Ayoub, ik hoor en lees telkens gekakel over zijn uiterlijk, Nou èn, denk ik dan, wat een zever.
Ik heb het gevoel dat Feyenoord pas leeft na een x-aantal gewonnen wedstrijden en dat het hele Feyenoord-gevoel van vroeger daarna als een pudding inzakt. Neem nu ook deze website. Komt totaal niet van de grond. Vreemd.
+1/-0

1 jaar geleden
Kocku is pas 18 en zonder meer het grootste talent dat Feyenoord op dit niveau momenteel heeft.
Een dolend elftal draagt ook niet echt bij aan de doorontwikkeling van hem,.
Gelukkig schat Advocaat hem wel op de juiste waarde in.
+2/-0

1 jaar geleden
Waanzinnig groot talent. Er zijn weinig spelers met deze combinatie van basistechniek plus, zwakke been ook prima, zeer goede inzet en mentaliteit (misschien door de lange weg die hij heeft afgelegd), veel loopvermogen, topconditie, redelijk snel, superslim/inzicht, schot en steekpass goed, goede kop erop, goede lengte voor een middenvelder, nog superjong. Toen ik hem op zijn 16e voor de Youth Champions League zag in het Excelsior stadion was ik meteen verkocht. Hij is hier door de negatieve tendens van dit seizoen volledig onterecht vaak afgezeken. Gelukkig beschermt Dick hem!
+3/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.096 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat bundesliga cambuur celtic conteh deugpolitie diallo fsv gespeelt gras hassel hooligans invulde inziens jansen jopie koevermans kuijt kuyt plafond plastic ramesoe rkc schadelijk slot sparta vakkiek werkelijkheid willykment