Transparent
Inloggen
Sluiten

Gemeente Rotterdam: 'Van een gegarandeerde 25 miljoen euro kan geen sprake zijn'

4 december 2019 10:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Gemeente Rotterdam: "Van een gegarandeerde 25 miljoen euro kan geen sprake zijn"; image source: Pro Shots

Volgens het Algemeen Dagblad dreigt er opnieuw een meningsverschil te ontstaan tussen de gemeente Rotterdam en de clubleiding van Feyenoord over het nieuwe stadion. Bij zijn presentatie als algemeen directeur gaf Mark Koevermans nog aan onder meer eis te hebben dat Feyenoord jaarlijks minimaal 25 miljoen euro wil ontvangen uit de exploitatie van het stadion.

Wethouder Arjan van Gils van D66 gaf dinsdagavond tijdens een commissievergadering echter aan dat hier niet aan tegemoet kan worden gekomen. "Er is in het verleden over gesproken met de toenmalige directeur en er is aan het standpunt van de gemeente Rotterdam niets veranderd", zo zei Van Gils. "Het blijft bij wat we eerder hebben gezegd: van een gegarandeerde 25 miljoen euro kan geen sprake zijn."

De commissie majeure projecten is bovendien uiterst kritisch op de stadionplannen. Er wordt getwijfeld of de bouwkosten wel binnen de 365 miljoen euro kunnen blijven. In januari zal aan de gemeenteraad van Rotterdam gemeld worden of een stadion van 365 miljoen euro haalbaar is. "Er wordt gekeken naar optimalisaties. Dat kan zijn het intensiveren van het gebruik of aanpassingen", gaf Van Gils aan.

Meer op AD.nl


Tags

gemeente gils bouwkosten commissievergadering koevermans stadionplannen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
In 2007 werd Eric Gudde aangesteld als nieuwe Algemeen Directeur bij Feyenoord, en naast de dagelijkse leiding van de club moest hij de eenwording van de prof- en amateurtak en de realisatie van het nieuwe stadion begeleiden.

Dat was voor mij de eerste keer dat ik hoorde dat Feyenoord een nieuw stadion moest bouwen en dat er wat tekeningen van het nieuwe stadion werden getoond.

Vervolgens heeft Gudde natuurlijk eerst meerdere jaren zijn handen vol gehad de club uberhaupt te laten overleven; Feyenoord bleek er zodanig slecht toe, dat zijn andere taken vanzelfsprekend naar de achtergrond gedrukt werden. Maar inmiddels zijn we meer dan 10 jaar verder, en hebben we nog steeds géén definitef plan, géén financiering en er is nog géén paal de grond in geslagen.

Voor de club en iedereen rondom die iets met/over het stadion heeft gevonden afgelopen jaren lijkt het proces veel verder te zijn dan het daadwerkelijk is. De schijn wordt opgehouden dat er ieder moment begonnen kan worden met bouwen, en het dient als excuus voor het laten versloffen van 'dagelijkse' zaken binnen de club. Maar voor hetzelfde geldt duurt het nog 10 jaar. En dan?

Deze soap zou zomaar de volgende nagel aan de doodskist van de club kunnen worden.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Ben het volledig met je eens. Wat een drama zeg, een soap met een never ending story. Mijn gevoel zegt vaak het wordt niets meer met Feyenoord de komende jaren. Een ding is zeker ik blijf Feyenoorder tot mijn dood.
+1/-0

9 maanden geleden
Ik haal de datum naar voren waarop dit hele project afgeblazen wordt , namelijk voor 1 februari 2020. Het enige wat men dan bereikt heeft is dat er 20 miljoen euro uitgegeven is aan mooie plaatjes en dus aan het lekker maken van de supporters die in Feyenoord City hebben geloofd.

De plaatjes vind ik trouwens nog steeds fantastisch !

Ik hoor Koevermans nu al zeggen : " We hadden toch veel twijfels rondom het nieuwe stadion. We waren er niet van overtuigd dat dit megaproject Feyenoord zou brengen wat we graag zouden willen "
+1/-0

 
9 maanden geleden
Afblazen is gewoon het beste, de gemeente Rotterdam blijkt geen betrouwbare gesprekspartner, eerder toegezegde garanties worden ontkend.
Feyenoord doet er goed aan de verbouwplannen voor de huidige Kuip af te stoffen en nieuw leven in te blazen, goedkoper alternatief lijkt mij zo.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Kijk blaak , als Feyenoord momenteel zo zou presteren als ergens in de periode 1969-1974 dan was een nieuw stadion zeer logisch geweest ! Nu moet een nieuw stadion vooral dienen om maar uit te stralen dat Feyenoord nog meetelt terwijl ze dat eigenlijk niet doen. Wat een verschil. .

Je hebt gelijk : ze moeten de Superkuip van Volkerwessels uit 2014 weer afstoffen. Ook dan zou ik nog het gevoel hebben dat Feyenoord te veel krijgt trouwens , want we hebben 12e gestaan en nu 7e. Maar je moet toch wat forceren als je financieel een sprong wil maken , en de Superkuip heb ik altijd een mooie optie gevonden.

De samenwerking tussen Feyenoord en de gemeente Rotterdam is altijd een 'moetje' geweest als het aankwam op een nieuw stadion. Zeer stroef en zonder begrip. Die willen dat Feyenoord blijft waar het nu is. Dan kunnen ze alle steun krijgen die ze maar willen.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begin ook wel in te zien dat Feyenoord niet de topclub is die het ooit was in het verre verleden. Het is belangrijk dat die lijn komende jaren wordt gevolgd in het beleid. Als wij mee kunnen doen om Europees voetbal is dat een mooi resultaat.
+1/-0

8 maanden geleden
Van begin af aan was ik voor een mooi megalomaan duur stadion. Zolang het maar los staat van de club en we duidelijke prijsafspraken maken voor de huur tijdens wedstrijden voor 10 jaar of zo. Dan kan het stadion na 2 jaar failliet gaan en kan de club voor op de puinhopen van daarvan toch voor een redelijke prijs in een mooie nieuwe tempel voetballen. Nu kunnen we sowieso niet meer terug, want als ik het goed gelezen heb heeft de club hier al 20 miljoen in gestopt, in vage plannen in plaats van een goede spits dus.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.328 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat arnesen beek berghuis besiktas bestlander blaak bozenik buitenlucht conteh danall dirkteur feyenoordopnummer hanegem hassel jansen jorgensen kelly kokorin kristensen kuip lens narsingh ozyakup ruil sterren toornstra troost vangt wolfswinkel