Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'Onze keeper redt de wedstrijd'

1 december 2019 19:07

Dick Advocaat had een dubbel gevoel over gehouden aan het duel met PEC Zwolle "De eerste helft was duidelijk voor ons. We hadden alleen meer kansen af moeten maken, maar dat deden we dan niet", aldus Advocaat in gesprek met Fox Sports. "Je merkt het dan toch aan het elftal. We krijgen dan nog wel een paar kansen, maar onze keeper redt de wedstrijd."

De trainer kreeg de vraag waar het verschil vandaan kwam in beide helften. "We hadden in de eerste helft al meer kansen moeten maken. We hadden prachtige aanvallen en controleerden de wedstrijd, maar konden dat in de tweede helft niet vol houden", zo gaf hij aan. "Ze blijven dan zoeken naar de goal, wat ik begrijpelijk vind, maar je kan op sommige momenten ook het tempo eruit halen en echt naar de momenten gaan zoeken. Ik vond dat we veel te snel balverlies hadden. Dan moet je er achteraan lopen. In de tweede helft zijn we daar goed mee weg gekomen."

Advocaat gaf desgevraagd meer uitleg wat hij bedoelde met het tempo eruit halen. "Je moet gewoon de bal in de ploeg houden. Waarom moet je altijd naar voren?", zei hij daarover. "We proberen het tempo bij de tegenstander eruit te halen. Je kan dan via een counter gevaarlijk worden. Maar er zaten er een paar redelijk doorheen. Dat is geen schande, omdat we donderdag ook alles hebben moeten geven om er bij te blijven."


Tags

advocaat redt achteraan balverlies controleerden counter fox helften pec schande

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afmaker ahmed ahmedov anthony beek benig bestlander brandon chobyong corona dribbel elia fer feyenoordtransfermarkt filip gemeente gepikt han hanegem heerenveen jeugdcontract kkd kokcu kopsterke kuip linssen lulring paspoort ramesoe