Feyenoord naar zevende plaats na winst tegen PEC Zwolle

1 december 2019 18:46

Feyenoord naar zevende plaats na winst tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag weten te winnen van PEC Zwolle. Het duel in De Kuip eindigde in een 1-0 overwinning. Aanvoerder Steven Berghuis maakte voor rust de enige treffer. Door de winst is Feyenoord nu gestegen naar de zevende plek op de ranglijst. Nummer vier Willem II heeft slechts twee punten meer.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Pim Verbeek begon Feyenoord uitstekend aan het duel. Het kreeg al snel enkele goede kansen, waarbij de grootste voor Nicolai Jørgensen was. De Deense spits schoot echter voor open doel hoog over het doel. Ondanks de gemiste kansen leek het echter een kwestie van tijd tot Feyenoord op voorsprong zou gaan komen en dat gebeurde uiteindelijk halverwege de eerste helft. De aanvoerder schoot een voorzet van Tyrell Malacia binnen.

Feyenoord liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar meer doelpunten. Via onder meer Orkun Kökcü, Jens Toornstra en opnieuw Jørgensen waren er meer dan genoeg kansen, maar de bal wilde niet meer in het doel. Gefloten werd er dan ook voor de rust met een 1-0 voorsprong waar de stand al 3-0 of 4-0 had kunnen zijn.

Na rust kwam PEC Zwolle opeens veel beter voor de dag. Het kreeg al snel enkele mogelijkheden, maar dankzij goede reddingen van Nick Marsman bleef de nul op het scorebord staan. Het niveau van Feyenoord ging echter steeds verder omlaag en de fouten namen steeds meer toe. Nadat Leroy Fer de bal probeerde terug te koppen, maar dit in de voeten van een speler van PEC deed, leek de gelijkmaker alsnog op het scorebord te komen, maar dankzij opnieuw een uitstekende redding van Marsman bleef de voorsprong bij Feyenoord.

Het verschil tussen beide helften waren via een statistiek halverwege de tweede helft uitstekend te zien. Waar Feyenoord voor rust zes keer op doel had geschotten en PEC Zwolle geen enkele keer, was dit na rust precies andersom. Het leek steeds meer vrezen voor puntverlies, omdat Zwolle maar aan bleef zetten. Keer op keer was het echter Marsman die reddend wist op te treden.

Vlak voor tijd leek invaller Sam Larsson het duel toch te kunnen beslissen toen Feyenoord via een counter goed wist op te rukken. Hij had echter net te veel tijd nodig om de pass van Luis Sinisterra onder controle te kunnen krijgen, waardoor zijn schot nog net op de lijn kon worden gekeerd.

Ondanks de druk die PEC Zwolle bleef uitvoeren waren er in de resterende minuten geen kansen meer voor beide ploegen, waardoor Feyenoord alsnog de zege wist te behalen. Een uitstekende eerste helft werd afgewisseld met een heel zwakke, maar het was uiteindelijk toch genoeg voor de winst.