Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'In de zomer al gedacht aan opstappen'

29 november 2019 16:21 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Jaap Stam: "In de zomer al gedacht aan opstappen"; image source: Pro Shots

In gesprek met de NOS geeft Jaap Stam aan afgelopen zomer al overwogen te hebben om op te stappen bij Feyenoord toen Martin van Geel en Jan de Jong vertrokken bij de club. "Ik wilde toch de kans aangrijpen en kijken hoe het gaat verlopen", aldus Stam. "Het is een hartstikke mooie club. Je hoopt dat zo'n mooie club bij de top van Nederland gaat behoren."

Volgens Stam beseffen ze bij Feyenoord ook wel dat de structuur en visie aangepakt en veranderd moet worden. "Maar dat is het mooie van daar. Krijgen de mensen die nieuw zijn en de verantwoordelijkheid krijgen ook de tijd om dat te doen", vraagt hij zich af. "Krijgen ze de vrijheid om dat te doen? Willen niet ook andere partijen belangrijk zijn en ook een aandeel hebben in het neerzetten van de club. Dat is enorm belangrijk."

Meer op NOS.nl
Tags

stam jong nederland nos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Een bericht van Japie waarin hij zegt spijt te hebben van Feyenoord , omdat van Geel en de Jong al waren vertrokken . Een extreem domme zet was het dus. Zo'n mooie club was Feyenoord niet voor jou Stam, al beweer je dat het dat wel is. .

Laten ze de Kuip nou maar renoveren zodat we qua begroting tussen Ajax en PSV komen te staan. Schiet je veel meer mee op dan deze kul.
+1/-0

 
4 jaar geleden
De keuze voor Stam was sowieso een impulsieve actie vanuit de RvC?
De Kuip renoveren, ik zeg doen.
+1/-1

4 jaar geleden
Gelukkig is Feyenoord City goedgekeurd door de gemeente. Ik heb nog nooit een club minder zien worden van een nieuw stadion.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Klopt wat je zegt Willem , maar ik denk dat Feyenoord zelf de stekker eruit gaat trekken. Zoals je weet zijn er allemaal nieuwe mensen in het bestuur en RvC gekomen. De tijden van Gudde en van Well zijn allang voorbij , en de nieuwe leiders zitten nu met Feyenoord City opgescheept.

Zeg nou zelf , als teken aan de wand : zou Mark Koevermans nou de man zijn die het dossier Feyenoord City gaat realiseren ? Is allemaal veel te bombastisch voor die jongen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
In principe goedgekeurd door de gemeente, vooral uit eigen belang maar vooruit.

Probleem zit vooral in de financiering en dat gaat de bottleneck worden vrees ik.
Als het te lang gaat duren verwacht ik inderdaad dat de stekker uit de nieuwbouwplannen getrokken gaat worden en renovatie van de huidige Kuip wer meer actueel wordt.

Wat mij betreft ook prima, zo ook nieuwbouw maar dan wel met draaglijke financiële risico’s overigens.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik ben niet bang voor het 'financiële monster ' wat Feyenoord City zou gaan worden. Ik geloof wel dat men die risico's afdoende zal afdekken. Die zogenaamde molensteen dat is wat mij betreft altijd een drogreden geweest.

Maar wat ik wel geloof is dat de nieuwe leden van het bestuur én RvC zich met Feyenoord City in de maag gesplitst voelen. Omdat ze wellicht een heel andere visie hebben dan hun voorgangers. Kort geleden vertelde men hier al over.

Moet je kijken naar het plan van de Superkuip van Volkerwessels uit 2014 , het had er allang kunnen staan ! Feyenoord had allang veel meer geld kunnen verdienen. Maar Gudde en van Well wilden koste wat kost nieuwbouw , en nu is er geen rooie cent omdat men toen niet doortastend handelde.
+1/-0

 
4 jaar geleden
@willem, als dat stadion er eenmaal staat zal Feyenoord er wellicht niet minder op worden. De vraag is op dit moment echter alleen wat er dan nog van de club over is. Tot nu toe is het nieuwe stadion buiten een prachtig en al dan niet haalbaar plan, vooral een excuus gebleken om de huidige structuur en organisatie niet door te blijven ontwikkelen.

Als je ziet dat men zaken heeft laten versloffen die feitelijk niets te maken hebben met dat stadionplan in directe zin en de achterstand tot de top mede daardoor alleen maar groter is geworden; kan ik alleen maar concluderen dat er bij de club veel mensen het voor het zeggen hebben omdat ze een belang hebben bij het nieuwe stadion, en hun belang niet is om van Feyenoord de beste club van Nederland te maken.

In die zin vrees ik dat de komende periode niet heel snel veel verbetering zal laten zien. Het wordt 'pappen en nathouden'. De club en organisate zal zichzelf en de buitenwereld voor de gek blijven houden en het nieuwe stadion zal als stip aan de horizon dienen met belofte dat vanaf dat moment alles goed komt.

Maar zonder goede jeugdopleiding, degelijke scouting en een duidelijke visie kun je het budget beschikbaar voor spelers en het technische beleid vertienvoudigen: het enige wat er verandert is dat er nog meer geld inefficient en onverstandig over de balk gesmeten wordt. Onder aan de streep word je er zeker beter van, maar de volledige potentie wordt nimmer benut.

Stam is door van Geel en de Jong binnengehaald en nog voor hij goed en wel was begonnen is de één geslachtofferd (volkomen terecht) en de ander opgestapt (waar ik het fijne niet van weet). Dan verandert er ontzettend veel voor een hoofdtrainer in de zin van ruggesteun en mandaat; maar dat is ook de voetballerij. Als je daar niet mee om kan gaan, moet je wat anders gaan doen. Als Stam nu stelt dat hij in de zomer al getwijfeld heeft en over opstappen nadacht, dan blijkt wel dat hij er (daarna) nooit voor de volle 100% voor is gegaan. En dan is het bij voorbaat een kansloze missie.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Komt nog bij Middenveldert dat Feyenoord van de banken 225 miljoen euro nodig heeft voor de financiering. En dat bij tegenvallende resultaten / exploitatieopbrengsten de banken als 1e geld krijgen. Dat betekent dat Feyenoord 0,0 euro krijgt terwijl ze uiteraard wél tientallen miljoenen euro's begroten en torenhoge aflossingsverplichtingen houden.

Klinkt me zooooooo erg als 2013 in de oren . .
+2/-0

4 jaar geleden
Een trainer die met Liam Kelly aan komt zetten kan inderdaad beter gelijk opstappen.
+2/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanslag acardipane azzouzi backje biden bologna carranza containers eredivisie excelsior fight gijs groen hadj hancko kraaij mls moussa nadje priske smal socrates timber trump twente ueda vance wieffer willykment zerrouki