Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ondanks veel strijd niet verder dan gelijkspel tegen Rangers FC

28 november 2019 20:49
Foto: Pro Shots

Feyenoord ondanks veel strijd niet verder dan gelijkspel tegen Rangers FC; image source: Pro Shots

Feyenoord zal het nog lastig krijgen om te kunnen overwinteren in de Europa League. De ploeg van Dick Advocaat kwam donderdag in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen Rangers FC en kan daardoor niet meer bij de eerste twee ploegen in de groep eindigen. Jens Toornstra en Luis Sinisterra zorgden voor de treffers, maar dat was uiteindelijk niet voldoende voor de winst.

In de vertrouwde heksenketel die De Kuip kan zijn ging Feyenoord uitstekend van start. Het had veelvuldig de bal en kreeg uiteindelijk ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Een kopbal van Eric Botteghin werd echter uitstekend gered, terwijl de rebound van Leroy Fer tegen de lat belandde.

Het was wel het startschot voor een regen aan kansen van Feyenoord. Schoten van onder meer Sam Larsson en Luis Sinisterra belandden niet in het doel, maar na een half uur spelen was het Jens Toornstra die de score wist te openen. Het schot van de middenvelder werd licht van richting veranderd, waardoor doelman McGregor kansloos was.

Feyenoord liet direct merken dat het veel meer wilde dan 1-0. Een schot van Steven Berghuis kon nog net gekeerd worden, Marcos Senesi miste net de bal, terwijl Sinisterra over het doel schoot. Met een beetje meer geluk had Feyenoord met rust al op 3-0 of 4-0 voorsprong kunnen staan. De voorsprong was echter wel een feit toen beide ploegen richting de kleedkamers gingen.

Ook na rust leek Feyenoord de beste ploeg op het veld te zijn, maar de eerste kans die Rangers kreeg, zorgde echter direct voor een tegendoelpunt. Senesi leek niet goed te timen bij een hoge voorzet en die werd vervolgens buiten bereik van Nick Marsman in het doel gekopt.

Feyenoord leek het helemaal kwijt te zijn na die tegentreffer en het waren dan ook vooral de Schotten die aanval zochten. Ruim tien minuten na gelijkmaker viel op bijna identieke wijze ook de 1-2. Een hoge voorzet, Sinesi zat mis en de Colombiaan Morelos kopte zijn tweede van de avond binnen.

Rangers leek het duel vervolgens snel te willen beslissen en ging vol voor de derde treffer. Het was echter al snel Sinisterra die vanuit de counter genadeloos toesloeg. Na een heerlijke individuele actie zorgde hij voor de 2-2 en bracht Feyenoord weer helemaal terug in de wedstrijd.

Wat volgde waren twee ploegen die vol voor de winst gingen. Feyenoord had een overwinning nodig om nog kans te houden op overwintering in de Europa League, terwijl Rangers bij een zege al zeker zou zijn van Europees voetbal na de winterstop. Met ontzettend veel strijd en een zeer fanatiek Legioen achter de ploeg bleef Feyenoord veel druk zetten.

De ploeg was echter veel te slordig om nog echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut was invaller Luciano Narsingh nog het dichts bij een treffer, maar hij kon zijn voet niet vol achter de bal zetten. Het duel eindigde daardoor in een 2-2 gelijkspel. De enige mogelijkheid die Feyenoord nog heeft om te overwinteren is door over twee weken zelf te winnen op bezoek bij FC Porto, terwijl Rangers in eigen huis moet winnen van Young Boys.


Discussieer mee op de forums


Tags

rangers sinisterra senesi toornstra advocaat belandden berghuis botteghin colombiaan counter dichts fanatiek fer gered heksenketel identieke kuip larsson legioen marsman mcgregor morelos narsingh porto rebound regen sinesi startschot tegendoelpunt timen toesloeg

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat akzekup arkazan assaidi azarkan beek botteghin bozenik bryan eredivisie fer feyenoordopnummer fortuna geheid guzzie hanegem haps jong karsdorp kokcu kuytebijter larsson linksbuiten linssen narsingh opbouw realist sinisterra socrates